Зашеметяващият Гранд Каньон дю Вердон във Франция

Място, което си заслужава да видите
27 авг 2012 07:39,
23
Зашеметяващият Гранд Каньон дю Вердон във Франция
Снимка: beautifulplacestovisit.com

В южната част на Франция се намира уникалният пролом на река Вердон, наричан още европейският Гранд Каньон. Дефилето е дом на река Вердон, известна със своите тюркоазени на цвят води.

Варовиковият каньон Вердон е дълъг 25 километра и е дълбок 700 метра. Той е популярна туристическа дестинация, както и подходящо място за практикуване на спортове като скално катерене и каякинг.

И двете страни на каньона са лесно достъпни с кола. Дори има маршрут, по който, ако карате, може да разгледате по-голямата част от природната забележителност. Проломът се намира между Авиньон и Ница.

Уникалният каньон се е формирал повече от 25 милиона години и се води за най-голямото дефиле в цяла Европа. По течението на цялата река с годините са се образували много пещери и тунели.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и се насладете на поредната природна красота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: красотаФранцияканьон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
озадачен преди 11 години
Безспорно красиво, но абсолютно невярно е твърдението, че това е най-дългият пролом в Европа. Справка: Искърският пролом /дефиле/ е с дължина над 70 км.
18
0
 
9
 
! Отговори
jiji преди 11 години
До От 2 до 8Колкото и да ви е чудно, водата наистина е с този цвят, дори още по-лазурна.Мястото е вълшебно красиво.Дано да имате възможност да го видите. Струва си.
17
0
 
11
 
! Отговори
азаз преди 11 години
Това лято минах от там -невероятна гледка, страхотна природа , чиста и красива, много туристи на палатки и бунгала.Струва си наистина да се види.
16
2
 
2
 
! Отговори
Ime преди 11 години
А това че..."...трябва си една средна фр. заплата около 2000евр. от която 11месец. да делиш за 2седмици почивка с пътуване."...си е хАбсолютна глупост. И го казвам с ясното съзнание на човек живеещ в чужбина /в доста по- бедна от Франция страна/.
15
5
 
3
 
! Отговори
Ime преди 11 години
Отделно красиви места в Европа има не само във Франция, а храната мооже да е евтина навсякъде, зависи какво ядеш. Изобщо...една Норвегия примерно е с пъти по- скъпа от Франция, но въпреки това мой познат изкаара там само с 30 евро а цял месец, макар и малко мизерно за моите предпочитания. Ако искаш потърси блога на Itilien за справка, за да не спамя с повече линкове, та да не дразним редакцията.
14
0
 
0
 
! Отговори
Ime преди 11 години
До 17 едно линкче ако не го изтрият от сайтаsharingiseverything.blogspot.es/
13
3
 
4
 
! Отговори
до Ime преди 11 години
не дращи глупости и не лъжи хората. Пътуването на стоп и то във Франция е почти невъзможно, спането с палатка става само на определени места(наричат се къмпинг) и се плаща, яденето е платено навсякъде, общественния транспорт също се плаща и не е евтин...въобще, трябва си една средна фр. заплата около 2000евр. от която 11месец. да делиш за 2седмици почивка с пътуване.Освен това, франсето бачка до дупка( най-висока производ. в света) Бг средно, много трудно се интегрира. Почти е като *** в БГ.
12
2
 
9
 
! Отговори
Ime преди 11 години
Има немалко българи пътуващи по света почти без пари. Не просейки, просто нехарчейки. Спт на палатка, придвижват се на стоп...и нмат високи заплати. Дори напротив.Но докато вие остарявате в тесните си панелки с мечти за милиони, то те виждат света, въпреки липсата дори на хиляди...Та така.
11
5
 
1
 
! Отговори
ВЕКА преди 11 години
Като станат заплатите ни нормални, може и да отидем там, а не само да възклицаваме на красивите пейзажи...
10
7
 
4
 
! Отговори
От 2 до 8 преди 11 години
С малко фотошоп водата изклежда страхотна нали!?
9
0
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Много хубав коментар. Малката подробност, която ти убягва обаче е, че "нормална" заплата получават твърде малко от българите.
8
2
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Няма такова нещо,някой те е излъгал.Почивка в чужбина е най-добрия вариант да се отпуснеш ,да научиш нещо ново,както и да се насладиш на чист и цивилизован свят без балкански маниери и простащина (почивка,а не евтина екскурзия,по време на която да те разхождат организирано някакви туроператори и да се влачиш по рейсове).И парите за такава почивка далеч не са толкова много.Ако сте двама човека с нормални заплати спокойно можете да спестите за няколко месеца парите за лятото :)
7
1
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
И как се определя възрастта на скални пластове, които се пресичат от вкаменелост на едно и също дърво например?
6
1
 
22
 
! Отговори
п преди 11 години
Тюркоазеният цвят на водите се дължи иманно на разтворения във водата варовик. от варовиковите скали Същият ефект се наблюдава и у нас в местността Мараата над село Крушуна, Ловешко. Известни са като Крушунските водопади. Водата е оцветена в тюркоазено синьо именно от варовика извличан от варовиковите скали.
5
11
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Иска ни се само триградското ждрело да е по-красиво :) Пак се пънеме като ''*** на права лопата'' Триградското ждрело е на милиони години по-грозно от това на тази снимка тук в Франция. Триградското ждрело са купчина каманяци и нищо повече
4
2
 
7
 
! Отговори
агне-багне преди 11 години
До 1 и 5 - елементарна обща култура е нужна да знаеш, как горе-долу се определя възрастта на скали. Още по-елементарно е да го провериш в интернет, ако не го знаеш случайно. И да, 25 млн години за скални образувания си е нещо напълно нормално...
3
8
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Никак. Изсмукали са си ги от пръстите. Някои учени обичат да си играят с милиони и милиарди години, както децата си играят на топчета.
2
3
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Няма нужда да си мултимилионер. И човек със средни доходи може да си позволи почивка по тия места. От собствен опит ти го казвам. И ти го пожелавам, защото наистина районът е прекрасен и има още МНОГО за разглеждане.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... а смея ли да запитам, тия 25 милиона години, по какъв начин са установени?