Дядо Коледа с официално разрешение да влезе в САЩ

Впрягът е освободен от санитарен контрол, пише в комюнике
24 дек 2013 12:57, Петя Славова
5
Дядо Коледа с официално разрешение да влезе в САЩ
Снимка: БТА

Дядо Коледа получи официално разрешение да влезе на американска територия с елените си, които бяха обявени за здрави от министъра на земеделието, който също обича да се забавлява по празниците, съобщи АФП.

"Разрешение за влизане и излизане от територията е издадено на "Г-н Д. Коледа от Северния полюс" от 18 часа на 24 декември до 6 часа на 25 декември" - обяви американското министерство за земеделието в официално комюнике, в което уверява, че "иска да направи всичко по силите си, за да помогне" на Дядо Коледа, пише БТА.

Впрягът е освободен от санитарен контрол, защото "Северният полюс е с пренебрежими рискове за болести по добитъка". Министърът все пак се надява, че преминавайки границата, Дядо Коледа ще поспре, за да пожелае "Весела Коледа" на служителите. Американското министерство на земеделието обикновено е много строго, когато в страната влизат живи животни.

В празничния период се забавляват и други американски служби. Федералното управление по авиация вече съобщи в Туитър, че Дядо Коледа е "представил плана на полета си, като е предвидил икономии на гориво".

Започна и обратното броене за НОРАД - Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което всяка година следи и"ескортира" с изтребители еленовия впряг на Дядо Коледа.

Специални дигитални фото и видеокамери на НОРАД, разположени по целия свят, регистрират местонахождението на Дядо Коледа във всеки момент. Сайтът noradsanta.org актуализира местоположението му непрекъснато, като е осигурен превод на девет езика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Тази година Молла Омар ще бъде дядо Коледа и ще носи подаръци главно за сенатори и собствениците на федералния резерв
3
4
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Уважавайте чувството за хумор на Американците, всичко това се прави за децата и за една по весела коледа, в която ежедневните проблеми са малко по в страни. Стига с този негативизъм спрямо тях! Весела Коледа на всички.
2
0
 
7
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Нас какво ни вълнува Коледа и дядо Коледа?!Та ние си празнуваме Рождество Христово.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Много му е фалшива брадата...и там качеството пада, а едно време какви Дядо Коледовци имаше....пускаха си бради за случая.....В БГ има по автентични...