Протести, съпроводени с насилие, избухнаха във Фъргюсън

Чуват се изстрели от автоматично оръжие
25 ное 2014 09:54, Елка Василева
32
Протести, съпроводени с насилие, избухнаха във Фъргюсън
Снимка: Reuters

Във Фъргюсън – предградие на американския град Сейнт Луис, избухнаха протести, съпроводени с насилие, след като съдебно жури реши да не подвежда под отговорност полицая, който простреля смъртоносно невъоръжен тийнейджър афроамериканец през август.

Още по темата
Местната полиция съобщи, че в града се чували изстрели от автоматично оръжие близо до мястото, където полицаят Дарън Уилсън застреля 18-годишния Майкъл Браун.

По телевизиите се излъчват кадри на демонстранти, грабещи и опожаряващи магазини, съобщи ТАСС. Полицията използва сълзотворен газ срещу мародерите.

Федералното авиационно управление на САЩ въведе снощи временно ограничение на полетите над Фъргюсън, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ФъргюсънСАЩпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
край преди 9 години
Сблъсъка бели - черни тепърва престои в световен мащаб. Черните хора са излишни - функциите които някога са имали са иззети от машините.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според информация от Киев , провокациите там са от 500 войника от специалните служби на Русия , които са се маскирали като *** , а пак според информация от Киев , по убитият е стрелял руски снайперист , а полицаят е размахвал пистолет само за да махне муха кацнала на лицето му , и стрелял по нея , но куршумът рекуширал и уцелил чернокожия американец , но той не го е убил , тъй като вече е бил убит от руския снайперист
17
1
 
12
 
! Отговори
кур за сащ преди 9 години
До Анонимен 23По-скоро няма да ми е приятно да живея в страна, където 12 годишни се разхождат с пистолети и 9 годишни ги учат как се стреля с автомат. Това обаче по никав начин не оправдава полицая дето гърми по деца, които си играят с пистолети играчка. На мен дали ми е приятно това не е от значение, обаче на страхливите американски *** ченгета им доста приятно първо да стрелят, после да питат. Но все пак *** народ, *** ченгета. Само да не си се правят много на ментори.......
16
4
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
до 16, няма да се учудя ако утре някой полицай застреля в Щатите някое двугодишно пеленаче, тъй като си играело подозрително с биберона.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Русия да даде 5 милярда на тези протестиращи ,да ги обяви за борци за демокрация и руския външен министър редовно да ходи там и да им раздава банани,пардон сандвичи, а всички медии редовно да ни заливат с (не) платена информация за американското освободително движение Африкано Майдан....а ,а как е ,кеф ли ви е *** смешници.
14
1
 
19
 
! Отговори
кур за сащ преди 9 години
Хей анонимен *** номер 16!Всички добре знаем колко глупави и страхливи са американските ченгета. Това не е нито първия път, нито последния в който тъпо американско ченге застрелва заподозрян, само и защото е напълнил памперсите. Друг е вече въпроса защо великата американска демокрация и цивилизационно развитие е довело до такава агресия, расизъм, психически разтройства и високо ниво на престъпност.
13
1
 
13
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Голям купон беше и 1993 в LA:)
12
2
 
11
 
! Отговори
циника преди 9 години
16, така разказано става още по-зловещо. Що за общество е това, в което в полицая може да остане убеждението, че 12-годишен хлапак е въоръжен с пистолет. А иначе си мислим, че тези неща са възможни само във фавелите на Рио.
11
1
 
19
 
! Отговори
Толераст преди 9 години
Убеден съм че това е мирна демонстрация а така наречените палежи са просто запалени огньове заради големия студ сковал САЩ последните дни!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯВанга;-Кога бялата къща почернее( черен президент на САЩ) Тогава Америката ке пропадне и ще се затриа,а Русията ке се въздигне...,,Из книгата -Ванга -Истината"' написана от племеницата и Красимира Стоянова,която е била все до пророчицата и е записвала всичките и предсказания ,книгата излезе от печат през 1996г.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само преди 2 дена полицаи застреляха 11 годишно дете което си играело на улицата с детски пистолет...В еврейско негърското гето управляващия елит съвсем изперка от страх,заради народната(обич ) която питаят народа на САЩ към онзи ***-илюминатски рептилски и масонски(елит) .На човечеството му писна от тези самозабравили се гадини и съвсем е близко времето когат тоя (елит) ще се крие в миши дупки,за да не бъде линчуван.
8
0
 
26
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Русия сега да влее поне 1 милирарда в това движение на чернокожите ЗА ДИКТАТУРАТА НА БЕЛИТЕ към *** и за техните права и свободите както американците ввлеха 5 милиарда в Украйна и "утре" няма да има САЩ!))
7
0
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
да са мислили по време на гражданската война, вече е късно.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ползват всеки повод да започнат да крадът щото ги мързи да работят а наркотиците са със пари.По принцип искането на демонстрантите беше много нагло и безочливо-когато негърчето което краде и бие полицията си вдигне ръцете придобива специален статус наречен "God mode" и никой и нищо няма право да му прави нищо.Очевидно е че подобно безумно искане ще бъде отказано.От безпроблемен и охолен живот толкова са измързеляли ,че вече не са на тоя свят..
5
0
 
18
 
! Отговори
Алън Паркър преди 9 години
Мисисипи в пламъци...нищо не се е променило, робите са същите, робовладелците, и те.
4
1
 
25
 
! Отговори
бай Пешо преди 9 години
сега Фергюсън, скоро и в други градове...
3
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 9 години
какво е това автоматично оръжие?? Цветнокожите само такова ли имат? Че къде са им базуките??
2
1
 
17
 
! Отговори
Черно и Бяло!!! преди 9 години
Ако там стане Война... Нали знаете.. 250мил. Единици оръжие... По въоръжени от армията... Интересно става...
1
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Солидарност с черните американци, време е белия човек да осъзнае грешките си и да се смири.Всеки който се е родил бял, трябва да осъзнае че има привилегии,за да може да се изравнят тези привилегии трябват закони и че трябва афро-американците, да имат предимство, при водене на дела, при влизане в университета , при наемане на работа и т.н.