Напрежението расте: Мъж застреля двама полицаи в Ню Йорк

"Слагам криле на две прасета", написал в "Инстаграм" убиецът, преди да стреля
Обновена: 21 дек 2014 18:36 | 21 дек 2014 07:55,
150
Напрежението расте: Мъж застреля двама полицаи в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Напрежението между полицаи и чернокожи в САЩ продължава да расте. В Ню Йорк въоръжен мъж простреля двама полицаи в патрулната им кола. След това избяга в близка метростанция, където се самоуби. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на комисаря на нюйоркската полиция Уилям Братън преди да извърши убийствата на полицаите мъжът е прострелял и приятелката си.

Още по темата
Той е категоричен, че двамата нюйоркски полицаи са били застреляни предумишлено, защото преди това убиецът е постнал в "Инстаграм" враждебен към полицията текст. По думите му полицаите Лю Венджин и Рафаел Рамос са били  застреляни в главите без предупреждение, както са седели в патрулната полицейска кола в квартал на Бруклин.

Преди това заподозреният убиец Исмаил Бринсли е написал в "Инстаграм", че се кани да застреля две "прасета" като отмъщение за смъртта на Ерик Гарнър. "Слагам криле на две прасета. Те взеха един от нашите, нека взема двама от техните", пишело в  поста.

Смъртта на чернокожия Ерик Гарнър, застрелян от полицай в нюйоркския район Статън айланд, предизвика множество протести в  Ню Йорк и други градове в САЩ, които се засилиха, след като нюйоркски съд отказа да започне съдебен процес срещу полицая.

Стрелбата е станала в бруклинския квартал "Бедфорд-Стювесант, обитаван предимно от афроамериканци.
Според "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс, това е първият случай на убийство на полицай в Ню Йорк от три години насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и двете убири ченгета не са американци...нито пък убиеца им!
54
0
 
25
 
! Отговори
Дъ Бест преди 9 години
Единственото, което носи името на Бруклин и не е свързано с убийства са дъвките
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези дни имаше протест в защита на полицаите. Посочиха, че тази година в САЩ са загинали над 100 полицаи, но никой не го коментира, а и те не са излизали на протест. Извинявайте, ако е истина, това ли ще следваме и ние?
52
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПСАКИ ВЕДНАГА ДА КАЖЕ КОЙ Е ИЗПРАТИЛ УБИЕЦА АС СЪМ УВЕРЕН ЧЕ Е ПУТИН
51
2
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
Тази работа с индивидуален терор няма да стане - Ленин го е отрекъл като безсмислена инфантилна проява, която ражда единствено безкрайната спирала на взаимното отмъщение. От друга страна дава на властите алиби, за да предприемат по-крути мерки,с което да смажат евентуалната съпротива в зародиш.Нужна е масова организация. Време е *** да възстановят крайнолявата "Черните пантери"!
50
11
 
20
 
! Отговори
klaus ss преди 9 години
AMERIKA NA KOLENE...PUTIN VZE DA DEYSTVA!
49
4
 
32
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Напечатаните без покритие долари се влагат предимно в обвала на рублата, но вчера стана известен поредният гениален, гросмайсторски ход на Путин. Русия изкупи на възможно най-ниска цена родни активи, собственост на западни финансови акули. Повече подробности:politikus.ru/v-rossii/38471-on-opyat-vseh-pereigral.html
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mild oder scharf, nach original serbisch-mazedonischer Rezeptur
47
22
 
16
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Еми нормално някой да отмъсти за свойте братя, които в САЩ са убивани като пилци при все, че има полицейска вина, съдът отказва да образува дело. След като и държавата не защитава *** нормално е да сложат патлака на кръста и да отстрелят няколко полицай. Трябва да има баланс зъб за чене и око за две.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
obitavani ot afroamerikanci - demek negri.
45
1
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Соросдо 61САЩ ще си платят дълга на Куково лято!Още когато са вземани тия заеми,идеята е била никога да не се връщат!И цялата им агресивна външна политика е съсредоточена в това-да се предотврати възможността дългът да бъде поискан(както и златото на съхранение и управление)!Дори напечатани без покритие долари се влагат във всичко,но не и за изплащане на дълга!Защо?ТОЯ ДЪЛГ НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЛАТЕН!А Русия откак съществува(близо 1200години) си е в перманентна криза,та все тая!
44
6
 
19
 
! Отговори
аа не преди 9 години
Еми тей ще е като не си контролират ченгетата Убиеца на Браун е трябвало да лежи поне 1 година,че да се успокоят страстите С тия полицаи,дето се мислят за каубои ,мир скоро няма да имат
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтисоросоидМа него кво да го мразиш. Той наш БГ ***, там с 300 зора я зелена карта, я нещо друго. Американец да учи бг. :) Най обикновен БГ гащурник е тоз *** и си мисли, че като е в САЩ е не просто селянин, а американски селянин...
42
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее Америка , нашият световен брат и партньор. В тяхната демокрация е спасението.
41
5
 
34
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
До SorosАз нямам рубли у себе си, защото за разлика от теб не ми плащат, за да коментирм! Мразя ви безплатно! А ти не злорадствай за инфлацията в Русия, ами помисли как САЩ ще си платят дълга от 18 трлн. долара.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чичо СбръчНе братле Просто си доста тъпичък и пак не схвана.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SorosВиж само колко смешен БГ *** си Кое ти е недосегаемото ве пръдел? Простотията ти може и да е недосегаема, но в останалото си най-обикновен бг селянин.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исмаил - това име казва всичко. Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чичо СбръчАз не злобея от кеф, а свободно и демократично изразявам мнение.
36
3
 
20
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
До SorosТи не се занимавай с Русия и Китай, да не дойдат те да се заемат с теб. Гушни си гаджетата Кончита Вурст и Асен Генов и не коментирай какво си говорят мъжете!