Уволнен в САЩ BG портиер забогатя с $650 000

Съдебно жури му присъди сумата като обезщетение
30 окт 2015 15:22, Елка Василева
17
Уволнен в САЩ BG портиер забогатя с $650 000
Снимка: архив, Reuters

Съдебно жури в САЩ присъди обезщетение в размер на 650 хиляди долара на български портиер, който бил уволнен от бизнесмен от Белвю, в северозападния щат Вашингтон, след като му било казано, че или трябва да научи английски, или ще загуби работата си, съобщи вестник "Сиатъл таймс".

Българинът завел дело срещу бизнесмена и неговата съпруга за дискриминация, обезщетение и неизплатени заплати.

Той бил безцеремонно уволнен след пет години работа за компанията без никакви оплаквания, след като му било наредено да запише часове по английски като втори чужд език, но той отказал.

Решението на съдебните заседатели включва 300 хиляди долара обезщетение за уволнението, както и наказание в размер на 350 хиляди долара срещу въпросния бизнесмен и компанията му. Журито обаче не е уважило иска в частта му за дискриминация.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
FALSHIVA STATIA--NISHTO NE OTGOVARIA NA ISTINATA-BIL E LUBOVNIK NA BIZNESMENA.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ И ТАМ ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ???
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много спестени факти в статията
6
2
 
12
 
! Отговори
до бушмена по-долу преди 8 години
Наказателната присъда НЕ е административна глоба, а се присъжда към обезщетението. Всички в този форум вече знаем за напъните ти като IT, но не се произнасяй по въпроси, по които са абсолютен лаик.
5
22
 
15
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
И каде разбрахте че забогатява с 650к ????300к глоба е административна глоба която не отива в джоба муА другите 300к повечето са за адвокатската кантора. Вие на представа си нямате как стоят нещата при нас в НОВИЯ СВЯТ и ги плещите някви 650кПоздрави от австралия
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че българите сме най-големите ***. Това е все едно в България някой сириец да осъди български бизнесмен за това, че го кара да учи български и не може да си намери работа.
3
2
 
12
 
! Отговори
De преди 8 години
До 2На заложниците в Арена Армеец плащаш Ти и Аз. На тоя му плаща застрахователната компания на тоя ти ми бизнесмен.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се прави. Жалкото е, че в чужбина българите рядко си търсим правата и позволяваме да ни тъпчат. Има си синдикати има си какви ли не организации, които само чакат някакъв сигнал, за да разнищят определен работодател. А голяма част от българите предпочитат да работят на черно, за да вземат чисти пари и точно поради тази причина нямат право на такава защита и "робовладелците" се възползват от незнанието на езика и невежеството им, за да ги манипулират.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тука 6000 заложници в Арена Армеец получават обезщетение от 60 лева. Докато не почнат се ценят хората в България няма да стигнем Америка