САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!

Русия не е съобщила на Пентагона подробности за операцията си
184
САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!
Снимка: Reuters, архив

Русия не е информирала американските военни за летателния план на самолета си, свален във вторник от Турция, противно на това, което твърди руският президент Владимир Путин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни.

Още по темата
Веднага след инцидента Путин даде да се разбере, че САЩ до известна степен са отговорни за свалянето на самолета, дори намекна, че САЩ може би са избързали и са дали на Турция подробни сведения за оперативните планове на Русия, преди извършването на операцията, припомня БТА.

В четвъртък Путин заяви: "Ние информирахме нашите американски партньори" кога и къде ще лети руската авиация. И точно тогава турските ВВС свалиха руския бомбардировач. Възниква въпросът: защо даваме такава информация на американците“, попита той.

Пентагонът не коментира веднага думите на руския президент, но в миналото е признавал, че Русия е предупреждавала ръководената от САЩ коалиция за някои от операциите си, например, за изстрелването на крилати ракети на 17 ноември.

Цитираните от Ройтерс два американски източника обаче заявиха, че Русия не е съобщила на САЩ такива подробности за операцията си, както намеква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ви се иска да е САЩ срещу РУСИЯ но тоя път, ще си е само ТУРЦИЯ срещу РУСИЯ. Американците се отдръпнаха от тоя проблем даже американски генерал се е изказал,че Турците ще правят и още такива провокации и следва да бъдат изключени от НАТО.:D
50
3
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до , 76 За нашия манталитет е ясно, но братушките пак ни прощават, защото са най-големите! А най-големите само могат да простят такова поведение като нашето, защото са именно широкоскроени!
49
3
 
12
 
! Отговори
Станойчо, преди 8 години
Путин е държавен глава на една от Великите сили. По това време прадедите на шебека живееха в Чичо Томовата колиба. Дали и какви договорки и споразумения има и дали Путин дължи обяснение на Пентагона, съмнявам се да се е чуло в Ахелой.
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския===============Мдаа....най вече Хр.Ботйов....СЕДНИ СИ.СЛАБ(2)
47
2
 
0
 
! Отговори
жужето преди 8 години
пак си е насосало, каквото му е удобно да каже!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От едната страна е Путин,от другата анонимни източници. Да застнат с имената си зад думите си,иначе твърдението е безпочвено. Аз също съм анонимен източник,моето мнение дали е меродавно?
45
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 62Русия никога е нямала приятели и затова се е справяла САМА винаги с м.ър.шите! Но има привърженици в лицето на българския народ, които й е благодарен и мнооого други народи по света. А като си говорим за ***- тролът май си ти! Поредния о.л.и.го.френ, който иска да ни втълпи, че Русия е зло за българският народ. Такива неблагодарници като теб трябваше наистина да се родят с мюсюлманско име и да ги обрежат като малки! Т'ва заслужавате!
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До: Българизирания Ром (Дасикане Рома) който чете История на България на руско-ромски:Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката.
43
2
 
11
 
! Отговори
елементарно преди 8 години
Русия почна войната в Сирия да унищожи избягалите бандити от кавказ А турските фесове да не се правят на ощипана мома защото от 1992 г. те поддържат тези бандити като Чечня ,Дагестан
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тез двамата анонимни източника що *** стресират така?Аз тука кротко си паса трева и съм си приготвил 2-3 домата с колците да не стават зян.
41
1
 
5
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Анонимно опровержение на официално изявление, моментално подето от всички медии?Класика!
40
3
 
3
 
! Отговори
до: 61 преди 8 години
Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много. Но в България са идвали много умни хора от Русия и един от тях Достоевски, е описал по доста по-различен начин как живеят робите. Аз му имам доверие.
39
8
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ 4.03.91г преди 8 години
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯДСъветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък всички знаем как голямата лай*о крация никога не лъже.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТНе виждам за кво се напъваш с идиотизмите си. Отдавна никой не обръща внимание на трольовите
36
8
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Не бе атакист. Направиха го советските солдати след 1944г. Който не беше русофил или в урановите рудници или пред пушките на шумкарите.Любовта към Русия беше задължителна и извратено насилствено наложена.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни."Една жена казала...
34
4
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 59Заблуден младежо, Путин не е посял семето на русофилите в България, а това го направи Русия на 3-ти март 1878-*** година! Ъндърстейнд ми, чоджук?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо имат тука САЩ та ги намесват ето че Ердоган е ена марионетка на САЩ тогава конците се заплитат тоест се разплитат.
32
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха така...освен всичко друго, Путин се оказа и лъжец