САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!

Русия не е съобщила на Пентагона подробности за операцията си
184
САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!
Снимка: Reuters, архив

Русия не е информирала американските военни за летателния план на самолета си, свален във вторник от Турция, противно на това, което твърди руският президент Владимир Путин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни.

Още по темата
Веднага след инцидента Путин даде да се разбере, че САЩ до известна степен са отговорни за свалянето на самолета, дори намекна, че САЩ може би са избързали и са дали на Турция подробни сведения за оперативните планове на Русия, преди извършването на операцията, припомня БТА.

В четвъртък Путин заяви: "Ние информирахме нашите американски партньори" кога и къде ще лети руската авиация. И точно тогава турските ВВС свалиха руския бомбардировач. Възниква въпросът: защо даваме такава информация на американците“, попита той.

Пентагонът не коментира веднага думите на руския президент, но в миналото е признавал, че Русия е предупреждавала ръководената от САЩ коалиция за някои от операциите си, например, за изстрелването на крилати ракети на 17 ноември.

Цитираните от Ройтерс два американски източника обаче заявиха, че Русия не е съобщила на САЩ такива подробности за операцията си, както намеква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимни източници... ясна е работата... на баба злата мустакатата леля, дето е любовница на пенсиониран генерал в армията на САЩ ги изнесе тези данни
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До глас от народа.....а за "Клулите Близнаци" в Ню Йорк спомняш ли си бе ***....
69
5
 
22
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 8 години
Американския генерал-лейтенант Том Макинерни, бивш заместник на началника на щаба на ВВС на САЩ, заяви, че Турция не е имала никакви основания да сваля руския самолет. И че Щаба на ВВС на САЩ са били информирани за маршрутите на полети на руските военни самолети над Сирия.
68
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До никоиИ ко?? Да чакаме Курск номер 2 ли?:)))
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СМЯХАхам. Пълен СМЯХ. С тебе:))) ПЕТРОЛ на дребно не знам някъде да се продава по бензиностанциите. :)) ***. И за ТРОЛей не ставаш. Баси елемнтарното парче.
66
4
 
8
 
! Отговори
никои преди 8 години
слагат тенекииката отзад краварите нова суперподводница на русия е на боино дежурство в северно море американските блъфове нямат краи
65
1
 
8
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
До Василев:)Сноудън да не ти е дал списъка с агенти на ЦРУ?
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойНе му обръщай внимание. те за това му плащат на този ***
63
7
 
27
 
! Отговори
слабото място преди 8 години
Слабото място на Ердоган са кюрдите. Русия ще ги въоръжи до зъби и ще ги поощри да си направят Кюрдска република. Със столица Анкара.
62
6
 
24
 
! Отговори
Турция обяви война преди 8 години
Това беше нападение на турските въоръжени сили над руските въоръжени сили. Турция обяви война на Российската Федерация!
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ако сте знаели какво ? Ще кажете на турските ислямисти и терористи - "ако обичате не го сваляйте защото не е красиво от ваша страна"На терориста се отговаря само с терор защото те друг език не познават.
60
2
 
21
 
! Отговори
оръжие за възмездие преди 8 години
Много е възможно скоро кюрдите да придобият средства за нанасяне на невъзвратими щети на турските ВВС? Сирийската армия може внезапно да получи неядрено оръжие за възмездие?
59
1
 
20
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Изявление на президента на Руската федерация срещу думите на "двама американски служители, пожелали да останат анонимни" - равностойни ли ви изглеждат? Като във "Войната на таралежите": - Майка ми работи във Външно министерство, чистачка.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Су 34И.Д.И.О.Т
57
2
 
15
 
! Отговори
ан преди 8 години
а там ,където стъпи американски ботуш какво оставя след себе сируските все пак ви оставиха блага ,които 25 години приватизиратене ги хваля сигурно са имали и грешки,но путин си ги признасегашното ни робство е по лошо от турскототакова навеждане не е било и още какслед като чакаме пустите парици от брюксел и заемчета а не от реална икономика
56
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 87Станойчо, по твоята логика на твоята лична карта трябва да пише че си хамериканец от щата Кънектикът!
55
4
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
При опит за втора атака на руски самолети руските ВКС ще отговорят освен със свалянето на турските и с масирана атака по летището Инджирлик, столицата Ангора, както и по Цариград.В момента Русия има разработен план за война с Турция при взаимодействието на САЩ и запада.Турция ще бъде разпарчетосана, както преди 150 г.!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САЩ vs. Путин: Не сме знаели за"... на баба ви Путина фъчилото !
53
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия утре спре да изнася нефт и газ е умряла от глад за три седмици.
52
1
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
до 71, ако можех, щях да дам на коментара ти 100 харесвания !! )))))