САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!

Русия не е съобщила на Пентагона подробности за операцията си
184
САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!
Снимка: Reuters, архив

Русия не е информирала американските военни за летателния план на самолета си, свален във вторник от Турция, противно на това, което твърди руският президент Владимир Путин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни.

Още по темата
Веднага след инцидента Путин даде да се разбере, че САЩ до известна степен са отговорни за свалянето на самолета, дори намекна, че САЩ може би са избързали и са дали на Турция подробни сведения за оперативните планове на Русия, преди извършването на операцията, припомня БТА.

В четвъртък Путин заяви: "Ние информирахме нашите американски партньори" кога и къде ще лети руската авиация. И точно тогава турските ВВС свалиха руския бомбардировач. Възниква въпросът: защо даваме такава информация на американците“, попита той.

Пентагонът не коментира веднага думите на руския президент, но в миналото е признавал, че Русия е предупреждавала ръководената от САЩ коалиция за някои от операциите си, например, за изстрелването на крилати ракети на 17 ноември.

Цитираните от Ройтерс два американски източника обаче заявиха, че Русия не е съобщила на САЩ такива подробности за операцията си, както намеква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
23
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Уж НАТО потвърди,че Турция 10 пъти е педопредила руския самолет,а сега нищо не знаят.И едните и другите лъжат.Ще видим последиците от тези нагли лъжи,но те няма да се безболезнени и за нас.
10
5
 
42
 
! Отговори
Отворете очи ! преди 8 години
Мразех Русия,вече ми харесва....Харесвах Бойко...вече го мразя, Харесвах Костов, вече го мразя.....просто прогледнах. Дпс и преди и сега са ми ***! Всеки лъже,маже,гони интереси,убива.....баси света!
9
1
 
27
 
! Отговори
PD преди 8 години
Това че Янки са знаели за маршрута и ползваните височини коридори го твърди главнокомандващият ВКС на РФ. Какъв Путин, какви източници пожелали анонимност. И в пресконференцията даде достатъчно информация, а да е ясно, кой и с чие одобрение свалиха Су -то. И такива статиики няма да не могат да парфюмират нас рани те, ама много дъ та.
8
16
 
12
 
! Отговори
Турчин 1978 преди 8 години
Толкова ли сте сляпи...? Сащ от край време не харесва колко са близки Русия и Турция и това със самолета е работа на американците,за да ги скара. Русия и Турция скоро ще разберат за това и отново ще си бъдат приятели.Никой в Турция не иска проблем с руснаците,абслолютно никой..
7
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rusofilite otka4iha
6
23
 
7
 
! Отговори
tur4in преди 8 години
kakvo stana kato revna me4oka ,turtsiya ne se saobrazyava s nikoy i nyama da se saobrazyava ako shte i treta svetovna voyna da izbuhne.erdogan kaza 4e ako tryabva pak shte svalyat ruski samoleti
5
11
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Путин,извини се беОх, боже, откъм Кремъл няма да дочакаш!
4
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
"както намеква Путин" !!!????А по-горе в статията пише, че Путин ТВЪРДИ
3
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Контрата ще остане в Турция, то е ясно. С този инцидент САЩ си решават дилемата как да подкрепим кюрдите, без да се караме с турците! Сега с руското плашило зад гърба си турците ще проявят повече разбиране към мерака на САЩ да направи кюрдите втората военна сила в Сирия, която се бие срещу ИД кашици!
2
33
 
7
 
! Отговори
Путин,извини се бе преди 8 години
Защо трябва САЩ да знае? Да не сме копие на Варшавския договор. Турция е суверенна държава и сме свидетели колко пъти руснаците ги провокираха(и не само Турция) . А като им свалиха "ох Божке..Боже"?!?!Така е редно и не трябва да реагира само Турция така, а всички държави от НАТО .приличат на един наш политик.Първо се вре между шамарите,после се прави на жертва
1
10
 
63
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Голям страх ги тресе !Уж Русия фалирала, уж е слаба, уж е сама, ама като ревне Мечока и всички се напикават. Факт !