Дали Доналд Тръмп е откровено луд?

Западният печат: Връзката му с истината е почти несъществуваща
5 авг 2016 19:31, Елка Василева
117
Дали Доналд Тръмп е откровено луд?
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Доналд Тръмп ще бъде от полза за екстремистката групировка "Ислямска държава", предупреди президентът на САЩ Барак Обама в една от най-острите си атаки към годността на милиардера да бъде президент.

След едночасова среща на Съвета за национална сигурност в Пентагона президентът отбеляза, че повърхностните словесни нападки на Тръмп към мюсюлманите по света, ентусиазмът му да бомбардира ИД "до скъсване" и предложението му да се забрани имиграцията на мюсюлмани ще имат обратен ефект, посочва британският в."Гардиън".

Ако започнем да вземаме лоши решения, да избиваме безразборно цивилни, да въвеждаме оскърбителни религиозни тестове - подобни стратегии в крайна сметка ще имат обратен ефект, каза Обама, без да назове Тръмп, допълва вестникът.

Най-голямото постижение на Тръмп е, че направи така, че Рейгън и Буш да изглеждат като добряци, констатира авторката на друга статия в същия вестник. Мъдростта "Може да бъде и по-лошо" за съжаление сме склонни да осъзнаваме само впоследствие. Като имам предвид последните два изборни сезона в САЩ, не мога да повярвам, че вдигнахме толкова шум около Мит Ромни. В сравнение с Тръмп обаче дори Джордж Буш започна да изглежда като отчайващ, но относително добронамерен човек.

Най-много от този ретроспективен поглед обаче печели Роналд Рейгън, чиято репутация неизменно се подобрява след смъртта му през 2004 г., отбеляза рязко подобрение след смъртта на съпругата му Нанси по-рано тази година и достигна кулминационна точка на конгреса на Демократическата партия миналата седмица. Там Рейгън беше любим обект за сравнения за демократите левоцентристи, опитващи се да спечелят независимите избиратели и ужасените от Тръмп републиканци, посочва авторката на коментара.

Американските президентски избори се точат толкова дълго по една много смислена причина: дават възможност на избирателите да опознаят кандидатите, особено ако те не са се занимавали много с политика. В случая с Тръмп това наистина свърши много работа, посочва в. "Индипендънт" в статия със заглавие "Дните на Тръмп са преброени, след като недоволството сред републиканците расте".

Преди да се включи в надпреварата, Тръмп беше просто показен и нафукан предприемач, който стои добре на телевизионния екран. Сега вече познаваме Тръмп като политик. Той се прояви като неспособен на самодисциплина за повече от пет минути. Връзката му с истината е почти несъществуваща. Дебелокож е, никога не оставя обида без отговор, абсолютно лишен е от жизненоважното за политик умение понякога да обръща и другата буза. И въпреки че е безнадежден невежа в областта на политиката, той изглежда не желае да се вслушва в съветници, убеден, че е пълен капацитет по всички въпроси, допълва портрета му вестникът.

Намеците за проблемната личност на републиканския кандидат-президент изобилстват в медиите, независимо от политическата им ориентация, отбелязва френският в. "Фигаро". От първия ден на безумния си спринт към Белия дом Доналд Тръмп не престава да опровергава прогнозите на политическите анализатори. Човекът, когото смятаха за забавление на публиката, от когото се очакваше да залезе още при първичните избори, стана официален кандидат на Републиканската партия.

"Дали Доналд Тръмп е откровено луд?", се запита Юджин Робинсън в хроника на в. "Вашингтон пост" и изброи най-новите лъжи на кандидата. Робинсън е "либерал", противник на Тръмп. Когато обаче Робърт Кейгън, виден неоконсерватор, заявява в същия вестник "При Доналд Тръмп нещо не е наред", това вече е по-притесняващо за републиканския кандидат.

Сп. "Атлантика" направо повери на свой специалист по здравните въпроси обстоен психологически анализ на персонажа. За по-бързо можете да погледнете определението на "социопатия" в речника "Ларус", съветва читателите "Фигаро". Подобни дебати са необичайни за президентска кампания, но пък самата тя е такава. Мнението на голямата част от компетентните анализатори обаче не стигат до масата избиратели, които черпят информация от социалните мрежи, от източници, които общо взето споделят мнението на Тръмп, а пламенните туитове на Тръмп се следят от близо 11 милиона абонати.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Аз на Тръпугата му признавам само едно - много е инициативен. 5 пъти фалира, но все пак накрая успява да изплува по някакъв начин. Направи лайф шоу и не беше лошо. Сега се кандидатира за Президент на САЩ и успя да стане главен претендент на републиканците. Явно наистина има бизнес нюх как се печелят битки. Иначе, че е луд, луд е и че няма да стане Президент е повече от ясно
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 110Боленко Сидерастов не е луд, а е платен рупор на Маскве, като много други малки партийки из Европа. То си има доклади за тези неща, ама на който не му е изгодно, не ги чете или не им вярва
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тонът по адрес на Тръмп става все по-арогантен. Явно много ги е уплашил този човек!
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
107 И какво от това
76
1
 
2
 
! Отговори
Троп до "фашист преди 7 години
Хората можем да бъдем доста жестоки едни към други и това е отвратително.Съжалявам за твоят случай,приятел.
75
4
 
1
 
! Отговори
Троп до "фашист преди 7 години
Благодаря ти"фашист", за добронамереността. Уважавам това качество.Точно затова не харесвам Тръмп-това качество му е напълно непознато.
74
5
 
0
 
! Отговори
Троп до 98 преди 7 години
Има много странни съвпадения в историята, поинтересувай се, ограмоти се и пак ми се обади.Не си мисли, че всичко ,което ти изглежда странно, е глупаво.КИ с отрицателен знак не съществува, освен може би твоят,затова ти казах, че си неграмотен.Капиш?
73
8
 
4
 
! Отговори
Троп преди 7 години
Тръмп не е спечелил пари, защото е много умен, а защото има много г лупаци по света
72
7
 
1
 
! Отговори
Троп до 90 преди 7 години
Честно казано, твоя коефициент май е с отрицателен знак, освен това си и леко неграмотен.
71
9
 
3
 
! Отговори
троп до 84 преди 7 години
Как не, виждал съм, Тръмп и Хитлер имат мазни перчеми, зализани на една страна.Мен лично това ме притеснява
70
6
 
1
 
! Отговори
Троп преди 7 години
Между другото прическата на Тръмп, напомня тази на Хитлер.Дали дъртака не е възроденият фюрер?
69
4
 
4
 
! Отговори
Троп преди 7 години
Бедняци, които боготворят милиардера Тръмп- отвратителна гледка.
68
7
 
1
 
! Отговори
Троп преди 7 години
Тръмп е тиранична личност,в главата му има ниско съдържание на сиво вещество,а мазната му руса коса със странна прическа, подсказва, че насреща си имаме човек, по суетен от някоя кифла
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпросто любо е поредния дребноганьовец без собствени мисли и идеи
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН ОТ МАЛКОТО САЙТОВЕ КОИТО ПЛЮЯТ ТРЪМП, ЯВНО ЛЮБО Е ЗАПОЧНАЛ КАРИЕРАТА НЕ С ДОЛАРИ А С ФАШКИИ
65
6
 
3
 
! Отговори
Айзенхауер преди 7 години
"Големи мъки с този Тръмп да не стане президент. Наливат милиарди долари в кампания срещу него."Ще наливат, я! Щото и неговите хора се отчаяха от нелепия си кандидат и сега си скубят косите.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега чакам да го обявят за сексманиак, педофил. После ще обявят, че яде малки деца на закуска. Ако и това не сработи - ще кажат че е марсианец.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този, който СЪЗДАДЕ Ислямска държава обвинява, че ще и е полезен тоя, който иска да я унищожи?????-----------------71 Много интересно как така стават тези неща Съратниците на Садам създадени от Обама
62
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще поведе света към трета световна. Разсъждава, като Хитлер.
61
6
 
0
 
! Отговори
Троп преди 7 години
Хората, които обичат Тръмп, обичат да ли жат.