Путин сложи край на споразумението със САЩ за плутония

Договорът между САЩ и Русия бе подписан на 29 август 2000 г.
31 окт 2016 19:45,
72
Путин сложи край на споразумението със САЩ за плутония
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа закона, който прекратява действието на споразумението между Русия и САЩ за утилизация на плутоний, който повече не е необходим за отбранителни цели, съобщиха ТАСС и БТА.

Нормативният акт, внесен от Путин и одобрен от Думата и Федералното събрание съответно да 19 и 26 октомври, бе публикуван днес и влезе в сила незабавно.

Освен преките текстове за прекратяването на споразумението, в закона се изброяват и условията за евентуално възобновяване на договора. Това може да стане, ако САЩ отменят "закона Магнитски" и всички антируски санкции с компенсиране на щетите от тях, и ако съкратят военната си инфраструктура в страните от НАТО. 

Още по темата

По-рано руският заместник-външен министър Сергей Рябков отбеляза, че замразяването на споразумението може да има безсрочен характер.

Договорът между САЩ и Русия бе подписан на 29 август 2000 г. Той предвижда начини за утилизация на излишъците от оръжеен плутоний в двете страни.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
27
 
8
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Разговор между руски *** и шефа му:Шефа: *** ли днес?Трола: Тролих, тролих.Шефа: И какво писа?Трола: А, обичайните глyпости! Че джуджето е велико, че Крим не е анексиран, че диктатурата е по-добра от демокрацията, че ЕС и САЩ са злодеи...Шефа: Добре, ще ти дам годишната заплата, тъй като много си се трудил днес - ЕДНА РУБЛА. ТОЛКОВА Е ГОДИШНОТО ЗАПЛАЩАНЕ НА РУСКИТЕ ***!!!ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :-)