В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Майната му на Тръмп!"...
Обновена: 9 ное 2016 13:21 | 9 ное 2016 13:20, Елка Василева
296

Снимка: Reuters

Протестиращо и гневно множество излезе по улиците на много градове в западните американски щати, след като бяха оповестени резултатите от президентските избори, спечелени от Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!", скандираха студенти и други опоненти на милиардера, участвали в многохилядни протестни шествия в Лос Анджелис, Сан Диего, Окланд, Портланд и други градове.

Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

В Ню Йорк поп иконата Лейди Гага, пламенен поддръжник на Хилари Клинтън, която водеше кампания за нея и участваше в последния й предизборен митинг, протестира пред кулата Тръмп.

Тя качи в социалната мрежа Инстаграм своя снимка, показваща я да стои права върху боклукчийски камион и да държи надписа: "Любовта ще надделее над омразата на Тръмп". Това беше един от предизборните лозунги на кампанията на Хилари Клинтън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
23
 
! Отговори
Нищо чудно преди 7 години
Американските войнолюбци се сбраха.Ама,как ще живеят в мир,като са свикнали да ги изхранват с войни.Фаши зоидни младежи със сбъркани още от сега национални ценности.Възпитани в омраза и разюзданост.Светът се самоунищожава,но тези малчугани са далеч от истината.....НЕКА ЖИВЕЕМ В МИР С РАЗУМНИ И ОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИ!!! ЧЕСТИТО Г-Н ТРЪМП! УСПЕХ!
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 216 ако китайците стигнат до так да знаят какво е *** на бг зна4и 4е ще са пот монголска окупация D
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КИТАЙ да му мисли, защото именно Тръмп иска да връща протекционизма.А във Велика Америка даже шапките за кампанията на Тръмп бяха правени там.
174
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Прочетох/ по-долу/ за "***", "***" и Роналд Р. " Уважаеми " не мислите ли ,че КИТАЙ ще вземе да ви се обиди и да се намръщи , а...а ???
173
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако на Тръмп някоя сутрин след кафето му хрумне да разположи ядрени ракети в България, още ли ще ни е приятел, или ще получим указания да го плюем?
172
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Янките (думата не е обидна, напротив - показва мило, приятелско отношение, защото произлиза от "млад") , направиха по-добрия избор. Джон и Мери, Хари и Джейн избраха мирното, полезно сътрудничество между хора и народи, не убиващия индивидуалността и личността, унифициращ живота, рекетьорството, насилничеството,за да печелят безмерно големите корпорации. САЩ възстанови реномето си на демократично общество. Прогони от властта вещицата. Защото светът е Хензел и Гретел. Никой няма право да ги изгори
171
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 години
Американците доказват ,че не са мазохисти и когато ги понабият ,не изпитват оргазъм ,а се дърпат...оплакват се ..."пинкят"..."пенят се " и се дърпат един -друг за ръцете !!! Но нека не забравяме времето на актриста Роналд Рейгъ .
170
1
 
18
 
! Отговори
ха на бас преди 7 години
Ето това предстой и в България в понеделник , както латиносите в САЩ , така и тук всите сига.ни ще бъдат на площата /срещу 20 лв естествено/ да защитават евроатлантическата идея.
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
le3bopeDo metastazite na na Hihihilary se ponesoha iz ulicite- ke se skinem da se kikikam minalata sedmica ia menteha 4e vodi s 15-17 % koeto ii predvijdase pone 300 nomera, a dnes tia se obadila po talifona i i teka se klatela ce nemogala da uceli s ustni slusalkata ta korumpirania Monokinskevi4i ia nabutal v ustat i ii kazal da prai s ezik bukvite gr gr rrr gg r rr gg i 4e noviat prezident stel da se seti koi drunka i da kaje :blagodaria- ima zasto
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И именно, защото имат някакви претенции, избраха Тръмп.
167
14
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
скапаните *** демократите си го полу4иха а на руските мекерета ще им се напомни 4е републиканци като Рейган и Буш ликвидираха ссср с валяка на американската икономика не с полу мерки като санкций русия ще се разпадне след бая дъртиа путин
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 1500 г. пак не е имало бели в Америка :)
165
0
 
18
 
! Отговори
Валери преди 7 години
Утайката която живее от социални помощи пак има някакви претенции.
164
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Хиляди протестирали......баси тъпнята.....принципът е ясен - мнозинството печели! Както се казваше в един стар български виц: "......късно е чадо! Мандалото лопна!
163
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаххаха, Рейгън!Като дойде на власт, комунделите решиха, че е настъпил техният час. Бивш актьор, някакъв зализан такъв, безобиден, с едни големи приказки... А после им разказа играта и ги запрати на бунището на историята. Даже и той дойде след един безличен президент, Картър.
162
1
 
35
 
! Отговори
Хитлъри Клинтън преди 7 години
Хитлъри е корумпирана и нейните протежета са корумпирани. Сигурно протестират с помощта на саудитски и катарски пари.
161
19
 
4
 
! Отговори
до русофилистици преди 7 години
Смешни сте от руското посолство.Радвате се сякаш заравяте, че Рейген и той бе от Републиканската партия. Никога Америка няма да отстъпи на империята на злото.....
160
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задача номер едно на Тръм след като поеме поста орезидент е да арестува Сорос за финансиране на световния тероризъм и да го изпрати на електрическия стол.
159
0
 
15
 
! Отговори
баи Коичо от село преди 7 години
До столичанАме столичанин и защо според теб е евроатлантическа ценост да не се зачита демократичният избор на народа и то с оглед на размазващата подкрепа в гласовете за избрания кандидат.
158
2
 
20
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Единственият ''демократичен'' акт по цял свят е победата на любящият г.й.ве и мюмюни ''демократ'', победата на всеки друг е ''азиатска диктатура и мракобесие''-това е символ- веруюто на всеки декортикиран ''демократ''!!