Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!

Харесвам Турция, много харесвам турския народ, но...
21 авг 2018 10:45, Елка Василева
107
Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор и заяви, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ даде специално интервю за Ройтерс в Овалния кабинет на Белия дом. Той смятал, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

Още по темата

"Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", каза Тръмп.

Той наложи мита над вноса на турска стомана и алуминий след отказа на Ердоган да освободи Брънсън, което породи безпокойства, че това ще се отрази негативно на европейската икономика, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", отвърна Тръмп на въпрос може ли да има потенциални щети за други икономики.

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", каза президентът на САЩ в специалното интервю за Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До АнонименА бе вий мало..умни ли сте или какво?Разрив между САЩ и Турция означава спасение за България!Какви руини,какви руснаци,какви 5 лева????То нали в това е смисъла-САЩ да не толерират повече Турция,а ние да не се нуждаем от руска помощ(която има силни странични ефекти).
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чугyни, това, че Тръмп се заяжда с Турция не значи, че санкциите отпадат нито, че пенсиите ви стават по 300 лв. Вие си оставате същите прошляци.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо бъркаш Русия тука, не се знае. Ама да се намешаш у гювеча.Кой не иска да върне пастора? Ние или Турция?
68
1
 
3
 
! Отговори
До68 преди 5 години
Явно не си от много умните. Замислял ли си се защо има хора на земята? Не е защото има гей паради.
67
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кое му е хубавото на това България да се затрие?.Ушaнките се надяват, че като положението се скофти пак да викат Русия на помощ. Съгласни са България да потъне в руини само и само да ближaт руски сапоги.
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Тръмпчо. Само така. Нема лабаво.Ердо си беше въобразил, че е наместника на аллах на Земята. Крайно време е да разбере, че не е така.
65
2
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
Знаеш умните не гледат от тоя ъгъл на вашата религия еб ете се и се размножаваите. Но глобално планетата се задъхва и с ваште измислици мислюмски сами ще затрием планетата вие сами ще се унищожите. Евала на чичо Тръмп. Сложи ви прът в дупето
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е,че до драстичен разрив със сигурност няма да се стигне.Прекалено хубаво би било,ха-ха..И кое му е хубавото на това България да се затрие?
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чичо Тръмп е пич ,каквото каже-става !
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си спомням един доклад на ЦРУ,публикуван през 1998г.Та в него се казваше между другото,че нациите на Балканите били перспективни(турци,албанци) и неперспективни(всички славянски)..Та с какво в доклада не си съгласен? Напълно в реда на нещата е нации които имат положителен демографски прираст да са переспективни. Почни да правиш деца вместо гей паради и ти стани переспективни като турците и албанците.Кой нормален би искал да има отношения с някой който утре няма да го има?
61
0
 
2
 
! Отговори
Иван Начев преди 5 години
До До Иван НачевНе съм този, за когото ме вземате. Съвпадение на имената някакво. Не мисля, че трябва човек да е поне в НБУ за да види порнографията в днешната президентска институция на САЩ/
60
2
 
4
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
След решението на тръмп накъде ли ще се завърти турция? Европа също ги лъже за ес а и преврата който му спретнаха ? Така че сега ще се търгува базата инджирлик членство в нато и завой на изток.
59
2
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Та съюзници сме с Турция в НАТО,ама виждаме,че не е никаква пречка за турска агресия към нас,а САЩ са силно индеферентни към това.За САЩ Турция е съюзник I-ва категория,а България-III-та,че и отвъде.Така че конфликт САЩ-Турция е само в наша полза.Лошото е,че до драстичен разрив със сигурност няма да се стигне.Прекалено хубаво би било,ха-ха.
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
M-да-а ... , има сериознадилема пред пиндоскиятузар и си напряга мозъка .
57
1
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Добре си спомням един доклад на ЦРУ,публикуван през 1998г.Та в него се казваше между другото,че нациите на Балканите били перспективни(турци,албанци) и неперспективни(всички славянски).САЩ трябвало да сътрудничат с перспективните и да неглижират неперспективните.Видяхме че се придържат към тая линия през годините.Когато влизахме в НАТО и ни накараха да си нарежем ракетите по турско настояване,направихме запитване дали САЩ ще ни защитят от турска агресия.Отговорът бе,че сме били съюзници в НАТО.
56
2
 
0
 
! Отговори
Сезгин преди 5 години
Съжалявам коментара ми беше за 55
55
1
 
11
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До до 51до 56 И кои са тия "истински приятели на Турция' дето казваш?Щото не се сещам за нито един.
54
1
 
9
 
! Отговори
Stomin преди 5 години
До до 51поне имаме национални герои а вие имахте един Ататюрк ама на последък хубаво си го оплювате и още един Реджеп Иведик виж него си го тачите
53
1
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
За САЩ не е от значение кой какъв е:демократ,диктатор,ислямист,будист,фашист,абе каквото се сетите.Критерият за съюзник-враг е подчинение-неподчинение.Ярък пример е С.Арабия-страна със средновековни нрави и управление,която обаче е пръв приятел на Америка.
52
15
 
13
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Турците никога предават истинските си приятели , но виж за българите не можем да кажем същото и това много добре го знаете. Кой предаде Левски ? Цялата ви история е една голяма лъжа ,националните ви герои са бандити и луди като Ботев например....