Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!

Харесвам Турция, много харесвам турския народ, но...
21 авг 2018 10:45, Елка Василева
107
Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор и заяви, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ даде специално интервю за Ройтерс в Овалния кабинет на Белия дом. Той смятал, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

Още по темата

"Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", каза Тръмп.

Той наложи мита над вноса на турска стомана и алуминий след отказа на Ердоган да освободи Брънсън, което породи безпокойства, че това ще се отрази негативно на европейската икономика, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", отвърна Тръмп на въпрос може ли да има потенциални щети за други икономики.

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", каза президентът на САЩ в специалното интервю за Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
До 51, до50 преди 5 години
Сам си пишеш, сам си отговаряш... Няма ли пари за хап?
50
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимендо 50 "Америка дава пари,технологии,стандарт...."Дава,ама друг път!Тая изтече още през миналия век.Сега единственото ценно нещо в САЩ е пазарът им-поддържан платежоспособен с изкуствени пари.Имаш ли си и други пазари-няма страшно.То по принцип пазар не бива да се изпуска никога*,ама когато цената е прекалено висока-прежалва се.*Сега се сещам,че ние сме първенци по изпускането на пазари.
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той смятал, че имал сделка с турския президент.....мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.....Мислел, смятал....абре аланкоолу кой ти е крив, че си правиш сметките без султана?!!!
48
8
 
10
 
! Отговори
Сезгин преди 5 години
До Анонимен 50Ми нормално е да предадат всеки все пак са турци. На турчин човек вяра никота не трябва да има и сега американците го усетиха на собствен гръб, но те няма да оставят така нещата и ще им го върнат тъпкано.
47
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам как турците ще тръгнат с РФ. Америка дава пари, технологии, стандарт, а РФ какво може да даде?Турция се е устремила към БРИКС, но трябва да знае, че стандартът на живот в страните от БРИКС не е висок. Т. е. обикновените хора в Турция трябва да се готвят за мизерия. Това го каза един турски експерт. В крайна сметка всичко си има граници, и въодушевлението на турците ще спадне. Тръмп беше прав като каза "Ние всичко им дадохме, а те сега ни предадоха".
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че хората продавали доларите си е всъщност една лъжа, медийна, пропагандна.Всъщност банките са продали с $1 млрд. повече отколкото са купили в последните дни и седмици. Т. е. мнозина след първоначалният устрем да продават $ са започнали да купуват. Гледах по CNN Turk един турски икономист каза, че първо е продал част от доларите си, но после всичките си спестявания е обърнал в долари. И това явно не е изолиран случай. Турците вече купуват долари. А тези,които продават продават само по $20
45
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците ако загубят Инджирлик - край с хегемонията им на Изток! На тяхно място ще дойдат рашките които са малко по-нормални от краварите. Ишаллах!
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще видят турските управляващи кон боб яде ли.
43
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 5 години
М А Н Б И Д Ж !!!???!!!
42
7
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Моркова и тоягата за Ердоган. Сега на дневен ред е тоягата. Не е добре да се стига дотам, но явно с него няма друг начин.
41
5
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Султана продаде половината злато на Турция. Накара хората да си продадат доларите и златото. Построи си дворец за 1 милярд. Тъпя и скучна история .... как още му вярват не знам ... но балъци по света винаги ще има. Точно като бабите които цял живот спестяват и живеят мизерно а накрая хвърлят пачките от терасите.
40
1
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи нека го кажем така! Един луд почна да се репчи на друг също луд! Само, че единия луд има бая по дълга тояга от другия! И освен това е малко по-луд! Ми да видим сега ние до къде и кога ше са налудуват лудите!
39
3
 
17
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Вместо да налага "санкции" на цял свят, лимонадения Джо да обясни за хамереканските бомби, избили децата в автобуса в Йеман... Трябва да дава отговорите пред трибунал, а не да се прави на господар на света по медиите!
38
13
 
7
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Нито Турция е бивша империя, нито САЩ е такава!Османската империя не е Турция, а САЩ са сбор от независими държави с един народ... Затова има федерални съдилища и т.н.
37
3
 
13
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 27, САЩ не смеят да натиснат СА ! Да ти припомня ли след псевдоатаката на "близнаците" сред пламъци,разрушения и пепел как намериха паспортите на атентаторите от СА , а подгониха техен си ученик-терорис от борбата с Русия в Афганистан ! Наскоро пак им спретнаха "демократичен натиск" и СА обеща ако за три дни не спрат ,след три дни изкарват куп акции на борсата и САЩ клекнаха !
36
6
 
15
 
! Отговори
Шперплат преди 5 години
Важното е, че Ер и Турция са моралния победител! :)
35
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро перчема ще разбере какво е османски шамар
34
7
 
18
 
! Отговори
Сутиен преди 5 години
Тръмп ако напише 3-4 коментара в соц.мрежи и т.лира ще се сгромоляса...То Турция изнудва Европа и САЩ от 200г.насам...Веднъж с тия, после с Русия, после с трети... С локума напред
33
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво нито крачка назад пред османския имперски мустак. Мачкане до край.
32
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТоя поставя САЩ в изолация. Остават без съюзници.-------Селски, няма държава която да има повече съюзници от Сащ :)