Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал

Не можете да ме разигравате, заяви американският президент
23 окт 2018 09:20, Елка Василева
74
Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще увеличат ядрения си арсенал, "докато другите се вразумят", повтаряйки намерението си да изтегли страната си от споразумението от 1987 г. за премахване на ядрените оръжия със среден и малък обсег, сключено с Русия, предаде ДПА.

"Това е заплаха, отправена към когото си поискате. И тя включва Китай, и тя включва Русия, и тя включва всеки друг, който иска да играе тази игра. Не можете да правите такова нещо. Не можете да ме разигравате", заяви Тръмп във Вашингтон, преди да потегли за предизборна проява в щата Тексас.

Още по темата

Той добави, че Москва "не се е придържала към духа на това споразумение или към самото споразумение". С този аргумент той обясни плана си за изтегляне на САЩ от договора от 1987 г.

"Китай не е включен в споразумението. Китайците трябва да бъдат включени", добави той.

Тръмп припомни, че САЩ имат повече пари, отколкото която и да е друга страна. "Ние ще увеличим ядрения си арсенал. Докато останалите се вразумят. И когато те го направят, тогава ние всички ще проявим мъдрост и ние ще спрем всичко. И между впрочем ние не само ще го спрем, но ще намалим (ядрения арсенал), нещо, което аз бих искал да направя", каза Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До А бе 33"Американското ПРО е достатъчно добро да осигури запазване на поне 40-50% от потенциала на САЩ(може и повече)"Този човек НЯМА елементарни знания за ПВО, ПРО, ЗРК и БалистикаКогато един обект лети по балистична траектория той има определена енергия=маса*скорост - може да се прехване ако не маневрираСАЩ и РФ имат ПРО малък обсег С-300/Патриот, Среден С-400/ТХААД и голям А-135/235 / за САЩ не помня иметоНо Руските вече летят на 3Д зиг-заг - Балистичния комп получава инфаркт буквал
46
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar PowerУмнико ти ФИЗИКА НА ЕЛЕКТРО-МАГНИТНИТЕ ВЪЛНИ УЧИЛ ЛИ СИмощността на електромагнитната вълна разпространяваща се във ВАКУМ намалява по експоненциален закон зависимост от разстоянието а ти преди да доставиш енергията на мястото където ще създаваш "полето" високо над атмосферата трябва да прекараш ЕНЕРГИЯТА през АТМОСФЕРАТА където загубите са по-големиКакъв генератор трябва да имаш за да разрушиш обект който има потенциална енергия(P=mgh (маса ускорение височина)) П=100кг*10км/с
45
8
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Сега отвори учебника по физика и можеш да сътвориш например магнитно поле или температурно и куп други неща :) Сега се огледай у вас виж всичката техника .... всичко е с американски патенти произведено в китай. Руска техника нямаш у вас :)
44
7
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Така мислиш ти. Безполезно е да се инвестира в нови и по бързи ракети както казах затова и американците не го правят. Инвестира се в полета ! Защитата е много по надеждна. Ето ти елементарен пример.. 4 дрона разпъват обикновена мрежа .... поле. Ще видиш новостите след 10 години... стесни полето над града нагоре и става 2 км целия град... сега ище дронове и си защотен 24 часа
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво поле ще направиш за разтапяне бе кухавелник? Тези Бойни блокове са направени от композитни материали и се нагряват до хиляди градуси без проблем. Над 7000 градуса издържат още на изпитанията в аеродинамичните тунели. Нито лазер ще ти свърши работа нито нищо. Спасение няма освен ако тоя рижав кютук не се осъзнае. Има умни хора и в САЩ но мнението им се заглушава от тамошните тъпaнари.
42
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar PowerКакво поле те гони и то 2*2 км?Човеко най-мощните инсталации които се ползват в света са анти ракетните наземни радари(САЩ имат и няколко монтирани на морски платформи от типа на петролните сонди) и въпросния САЩ "променящ времето" експериментален обект в АляскаСледващите по мощност са СВРЪХ ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ РАДИОСТАНЦИИ през които се предават кодовете за ядрените ракети монтирани на подводници(една антена пре спокойно може да е дълга до 15 км - да 15 км) НО НЯМА ПОЛЕТА 2*2км
41
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Мда възможно е с подобно поле. Имам идея и как да го направя на практика. Иска се физика пичове а не само заработки туак кой по по най
40
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 37 И ти не си в час. Възможно е да се създаде поле. Например 2 км на 2 кмИ когато яката ти ракета премине от там се разтапя. Нямаш вече ракета :)Не е лошо да четеш и друга литература освен съветската
39
0
 
7
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Пореден кръг от спиралата на превъоръжаване с по-високо технологични оръжия. Тая песен се пее от десетилетия . Води се война на изтощение за икономиките на държавите - справка 1989 год. СССР. Иначе на ВСИЧКИ е ясно, че живи човеци след мащабна ядрена война няма да останат.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците вече са отворили два нови огромни завода за производство на хиперзвукови ракети за системите С-400 и С-500 летящи с над 7км/с.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ пак повтарям нямат никакъв шанс срещу Русия поради простатa и елементарна причина че са много назад в технологично отношение. Русия вече произвежда хиперзвукови ядрени блокове и ги монтира на междуконтиненталните ракети. Тези блокове са маневриращи и дори не могат да бъдат засечени защото летят с над 10км/с в плазмен облак. Могат да го вкарат дори през прозореца на Тръмп. За да се свали това нещо трябва противоракетата да е по-бърза, да може да бъде засечен и да има съвсем нови характеристик
36
5
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Не бе ,нищо не са изнесли американците.Просто продаваха оръжие и техника на всички воюващи страни.Докато те се избиваха ,американците трупаха милиарди.После видяха ,че чичко Сталин ще спечели войната и хукнаха в Европа да го спират да не я завладее цялата.Иначе сега има ли ядрена война ,тя ще обхване целия свят-сега ракетите около САЩ са на подводници и американците ги гледат през прозорците си.Другата част ще се стоварят от космоса
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо стратегията на Америка е да изнесе войната далеч от собствените си граници и всичко да мине за чужда сметка..Не ви ли омръзна тази опорка? Колко войни Америка е изнесла? Всичките големи военни конфликти са възникнали на европейският континент. Няма нито един военен конфликт пренесен от Америка в Европа.
34
1
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Да бе .При мащабна ядрена война ще остане 0% от потенциала и на САЩ и на Русия.А и не само на тях ,а планетата отива на кино.
33
10
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименАмериканското ПРО е достатъчно добро да осигури запазване на поне 40-50% от потенциала на САЩ(може и повече).Победа срещу Русия може би ще бъде постигната,но запазването на световното господство отива на кино.Затова на САЩ им трябва голяма война,ама далеч от тях!
32
3
 
10
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Явно тука никой не е чувал за Грийнъм комън...И защо едно време бе подписан въпросният договор-тогава западноевропейците отказаха да се жертват за САЩ.А сега толкова са изпростели,че не осъзнават какво ги заплашва при разполагане на такива американски ракети в Европа,а то е сигурна смърт.
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат една стара система за ПРО която е разположена така че да пази само шахтовите ядрени ракети. Всички градове в това число белия дом, пентагона и тн не са защитени. Те нямат необходимата техника и са ограничени от договорите които са подписали със СССР. Руснаците ударят ли го ще ги изтрият от картата. Една ракета с 10 ядрени глави може да им унищожи всички големи градове
30
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки трябва да избереЕднополюсен или Двуполюсен модел с постоянен риск от война м/у САШ +НАТО срещу Русия която започва да влиза с рамото напред в цяла Африка ,но при натиск плаши с ядрен удар ,тя влиза в Африка и Азия и разчита само на доброто европейско сърце , защото въпреки многото перене с оръжие при конвенционално война я губи и както в Сирия плаши никой да не и пречи ,че ще има ядрен отговор, навсякъде заплашват с ядрения си арсенал--време е и другите да им отговорят ..
29
9
 
8
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименЩо за глупости?САЩ имат много добро и ешелонирано ПРО,което обаче е много далече от 100% ефективност.Затова и заложиха на системи в И.Европа,които да прехващат руските ракети във фаза ускорение.Изобщо стратегията на Америка е да изнесе войната далеч от собствените си граници и всичко да мине за чужда сметка.Като гледам,европейците(и някои други) не възразяват да загинат геройски за спасението на САЩ.Така че номерът може и да мине.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормална реакция за фалираща държава. Усещат че си заминават.