Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал

Не можете да ме разигравате, заяви американският президент
23 окт 2018 09:20, Елка Василева
74
Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще увеличат ядрения си арсенал, "докато другите се вразумят", повтаряйки намерението си да изтегли страната си от споразумението от 1987 г. за премахване на ядрените оръжия със среден и малък обсег, сключено с Русия, предаде ДПА.

"Това е заплаха, отправена към когото си поискате. И тя включва Китай, и тя включва Русия, и тя включва всеки друг, който иска да играе тази игра. Не можете да правите такова нещо. Не можете да ме разигравате", заяви Тръмп във Вашингтон, преди да потегли за предизборна проява в щата Тексас.

Още по темата

Той добави, че Москва "не се е придържала към духа на това споразумение или към самото споразумение". С този аргумент той обясни плана си за изтегляне на САЩ от договора от 1987 г.

"Китай не е включен в споразумението. Китайците трябва да бъдат включени", добави той.

Тръмп припомни, че САЩ имат повече пари, отколкото която и да е друга страна. "Ние ще увеличим ядрения си арсенал. Докато останалите се вразумят. И когато те го направят, тогава ние всички ще проявим мъдрост и ние ще спрем всичко. И между впрочем ние не само ще го спрем, но ще намалим (ядрения арсенал), нещо, което аз бих искал да направя", каза Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа е, да съзадват работни места и работа на военно-промишления си комплекс. За никаква заплаха от Русия или Китай не иде реч. Бай Дончо е притиснат от военните корпорации, на които им трябва извинение и държавни пари, за да правят бомби, ракети, самолети и дрънкане на железа.
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ не разполага с такива ракети. Трябват им поне 5 години за да определят разработчик. Поне още 10 години за да ги създадат и още пет години за държавни изпитания. Както винаги в момента американците само се дуят и заплашват та дано някой да им повярва колко са "страшни и велики". Отделно трябват много години за да ги произведат. Това не е като да произвеждаш Айфони.
25
1
 
2
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
видехте ли ся що конфискувая нашта печатница на слънчака требе му на бай Дончо да печата веднага им разкрих картите
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
23
11
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Муабети те ти са лъжи керван --страха е за Русия и Европа ,за тях са страшни тези ракети,защото съвсем скоро около цяла Русия ще ги разположат и докато излети и е кацнала .За нас и за европейците това изобщо не е добре , но за американеца е ОК, а за тях не се притеснявай много бързо ще ги направят и поставят ... щом ще се плашат с атомни удари Щатите такова превъоръжаване ще направят ,че в Русия ще се самоизяждат..Не ми обяснявайте как на Русия и било ефтино ,че всичко е държавно...
22
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До Анонимен"Тръмп е луд ако си мисли че и Русия и Китай няма да произвеждат същите ракети!"Ако е въпрос на производство,Русия ще се озори,ама Китай може да избълва неограничено количество.Проблема е не в производството,а в разполагането!САЩ могат да напълнят Европа,Япония,Ю.Корея,С.А и Пакистан с такива ракети,а Русия и Китай не могат да направят същото спрямо САЩ по обективни причини.Изброените съюзници на САЩ ще приемат безропотно съдбата си да бъдат унищожени!Грийнъм комън днес е невъзможен
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отделно САЩ няма никакво ПРО което да ги защитава от вражески ракети. Ким затова ги ръчкаше с пръчка отдалече по болното място. Всяка една държава с балистични ракети може да ги удари. И Китай и кой ли не. Русия ги унищожава окончателно и физически с 10 ракети точно. С една ракета ще са смазани и на колене.
20
1
 
3
 
! Отговори
яздещ муле в тайгата преди 5 години
Какво става е и каналина ли ще свърши ...
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са пътници. Те загубиха войната и в момента нямат никакви ракети със среден и малък обсег. За да създадат нови им трябват поне 20 години, а за разлика от тях Русия може моментално да започне да разполага калибрите на наземни установки. Те могат да пренасят ядрени заряди за разлика от Томахавките които не могат. Руснаците разполагат и с поне още 3-4 вида нови и модерни ракети които стават за тази работа. Дори супер ракетите Искандер след малка модернизация минават над 500км. САЩ си заминаха.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е луд ако си мисли че и Русия и Китай няма да произвеждат същите ракети !
17
3
 
12
 
! Отговори
скоро преди 5 години
Ето това се казва обикновен фашизъм,тази *** и държава на убийци ще погубят човечеството.
16
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ще вразумява света с повече ядрен арсенал? Един вид ако някой не слуша ще хвърля атомни бомби? Няма да се учудя. САЩ са единствените ползвали ядрено оръжие срещу цивилни. Дано си намерят майстора по-скоро.
15
1
 
16
 
! Отговори
лошо преди 5 години
Какво значи да се вразумят?!да се подчинят на САЩ ли?това е безумие тази страна е заплаха за човечеството и ако скоро нея вразумят всички ще страдаме много.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядката го хапят гъските! Отдавна не прави връзка с кораба майка!
13
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
сега убедихте ли се че впк на сащ назначи трьмп за президент те ще подпалят светакато се успокояват че ще спасят в бункери мрьсни гад0ни уби-ци господ да винакаже
12
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Че кой те кара да пазаруваш в долари ?Пазарувай в рубли и юани, ама тях и руснаците не ги искат.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Как руснаците викат на рапъра 50cent?35 Рубли..
10
1
 
23
 
! Отговори
Cartman преди 5 години
Браво оранжев дядка, това че можете да взривите Земята 4 пъти със сегашния си арсенал не е достатъчно! Трябва да харчиш пари за да може да я взривите с един път повече от Русия. Пък това, че се подклажда напрежение и възниква опасност от апокалипсис изобщо да не те бърка. Важно е да забавляваш реднековете, че да гласуват пак за теб!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимени рублата е хартийка но никой не ти бомбандира държавата че не искаш да пазаруваш в рубли под предтекст че те дарява с демокрация
8
0
 
16
 
! Отговори
kiro преди 5 години
Носете си новите дрехи и се радвайте всеки ден на живота!Твърде много оръжия, твърде мощни оръжия има вече на тази планета, а все по-малко хора на власт със здрав разум.Някой ще мигне неправилно и ракетите ще полетят. Ще оцелеят Южна Америка, Нова Зеландия, Австралия... тук там Азия.Е, дано не съм прав и това са безпочвени опасения. Може само да се надяваме.