Послание на Тръмп към Борисов: България е значим партньор!

Премиерът: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТО
15 дек 2018 13:05,
117
Послание на Тръмп към Борисов: България е значим партньор!
Снимка: Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан.

Във фокуса на разговорите им - сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения.

Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан подчерта, че България е стабилен и предвидим партньор в рамките на Алианса и на двустранна основа. Съливан предаде на премиера Борисов послание от американския президент Доналд Тръмп за значимостта за САЩ на приятелските и партньорски двустранни отношения с България, и високата оценка за тях.

Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област. Министър-председателят запозна Съливан с напредъка по интерконектора между България и Гърция, с амбициите на страната ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта "Белене".

"България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС", заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щатската икономика произвежда основно война и долари.Частното сдружение на частни банки наречено федерален резерв има правото да печата долари.
42
0
 
12
 
! Отговори
абе Василев преди 5 години
Плащате защото така сте се договорили. Бизнес батенце, нищо лично. Нали тая мантра повтаряте сега. Какво толкова необичакно се е случило в капитслисъическата система. Ай весели празници с новите мокасинки.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, не знам за какви американски стоки говорите. Аз не съм видял нищо "маде ин уса" да се продава в бегето, всичко е китайско. Защо ми говорите че УСА са най- силната икономика? Ако става въпрос за най-големия производител на оръжие и за Пентагона, тогава да, ама иначе не разбирам.
40
0
 
11
 
! Отговори
населението преди 5 години
е бедно, но пък е ограничено. "Срещнал се с заместника" телефон няма ли бре? Или се боите, че ще ви хакнат супер спътниковите ви комуникации и празните ви безмислени разговори ще станат достояние на обикновените хора, включително на 25те процента от популацията, които не само могат да четат, но и да разбират прочетеното. Данни ЕВРОСТАТ. Весели празници с нови мокасини.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До етнически турчин Ще разберем, като почнат да ни обстрелват отляво и отдясно. Освен за пушечно месо и плацдарм за военни действия, не сме предвидени за друго. Да пази господ.
38
11
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Не стига , че плащаме най-скъпата газ, ами да се оставим и да мине нова тръба през България, от която няма да печелим повече!Целта е да се стигне до Централна Европа, заобикаляйки Украйна и Румъния, защото те не транзитират за жълти стотинки!Агент Ники Барнаби!ЦРУ!!!
37
2
 
6
 
! Отговори
хахааааха...... преди 5 години
До Анонимен 14 эх мечти......
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посланието на 6) бай Тъпчо казва всичко по въпроса. Смях се от сърце за лампата..-;))) Нашата духовитост е ненадмината. Не познавам друг такъв народ, който да търпи и да се смее на собствената си глупост. Това трябва да се разбира като комплимент де.
35
2
 
14
 
! Отговори
купувайте преди 5 години
амер. вторични суровини. "Те са твърди, но много хранителни" послание от единствения бизнесмен, УСПЯЛ ДА ФАЛИРА КАЗИНО И ТО В САЩ, ПОНАСТОЯЩЕМ "front face" НА АМЕТИКАНСКИВ ГЛОБАЛИЗЪМ И ХЕГЕМОНИЗЪМ, КОЙТО СЛЕДВА НЕОКОНСЕРВСТИВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИНИЯ ОТ 50те НА МИНАЛИЯ ВЕК, СЪЧЕТАНА С ФАШИЗОИДЕН ЦИОНИЗЪМ И АБСОЛЮТНО НЕЗАЧИТАНЕ НА МЕЖДУНАТОДНОТО ПРАВО, ИНТЕРЕСИТЕ И СВОБОДИТЕ НА ХОРАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОБИКНОВЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ.
34
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Генерал КуропаткинИ какво като мине тръбата през Гърция!!!!Още по-добре, Газпром да си изпълнява поетите ангажименти и договорености да транзитира руски газ през българска територия в обемите записани в дългосрочните договори за Турция и Гърция!!!???Добър ден селяни прости!!!Агент Майк Маккензи!ЦРУ!!!
33
3
 
19
 
! Отговори
1001 преди 5 години
Дюпон казва,че ако искаш да имаш много,трябва да се бориш за малкото!Толкова за кравара намкой си,дето дошъл да хвали нашия крадлив залупеняк!
32
5
 
10
 
! Отговори
Генерал Куропаткин преди 5 години
'''ГРЪЦКИ ПОТОК''' ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ...НЯМА ВЕЧЕ ТУРСКИ ПАТОК !ЦИПРАС УВОЛНИ НИКОС КОДЗИАС, И ОТ 4 МЕСЕЦА Е И ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ХЕЛЛАС .ПУТИН ГО КАЗА НА ЦИПРАС ПРЕДИ ОСЕМ ДЕНА --- ТРЪБАТА МИНАВА ВЪВ ГЪРЦИЯ !
31
2
 
16
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
Понеже много уважаваме Българският Народ и ВИЕ сте ЗНАЧИМ партньор -решихме поне до 2080 г да НЕ ОТПАДНАТ ВИЗИТЕ за българските граждани - НО за сметка на това американските граждани да пътуват безвизово към БГ Благодарим ви за солидарноста и разбирането- ВИЕ сте значим съюзник и близък народ с американският -Знаем че ако се борите повече с корупцията (ние сега даваме милиони под масата на вашите управници за да получим после милиарди платени от вас) - в близкото столетие ще отпаднат визите !
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, грешка, Тръмп даже и един туит не е посветил на боко и бегето. Важни бе...кочинката...
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- големия и важен партньор - колкито за едно съобщение в туитър.
28
9
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До само думиБогатият ако раздава на бедният няма да има нищо!!!Това превъоръжаване не се прави с цел дарителска кампания!!!Великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки трябва да усвояват паричен ресурс!!!Паднете на колене пред великата американска нация и благодарете, че ви приютиха в клуба на богатите и цивилизовани държави!Добър ден селяни прости!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
до 22 смехурко преди 5 години
Истинскста цел политагитаторче е да се смесят мизерните количества амер. газ с руска газ за да стане по-поносима цената на европеидодебила на амер. газ.
26
1
 
22
 
! Отговори
само думи преди 5 години
Оставането на визите не е приятелско от САЩ. Могат и да подарят 50 самолета ф16 вместо бедната страна да реже пенсии , болници и ВУЗ.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До етнически турчинДа теса редовно полигоните им бе не знаеш ли!
24
3
 
20
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
Какви ангажименти изпълнява България към НАТО не ми стана ясно?