САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела

Това ще стане въпреки отказа на президента Мадуро
150
САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: Reuters

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви, че САЩ планират да изпратят хуманитарна помощ за венецуелския народ въпреки отказа на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Болтън направи изявлението след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще пренебрегне забраната на правителството на Мадуро и ще приеме конвои с лекарства във Венецуела с помощта на съседни държави.

Болтън написа в Туитър: "В изпълнение на молбата на временния президент Хуан Гуайдо и след консултации с негови служители, САЩ ще мобилизират и транспортират хуманитарна помощ - медикаменти, хирургически материали и хранителни стоки за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя".

Венецуелски емигранти, избягали в САЩ, казаха на вицепрезидента Майк Пенс, че е дошъл моментът за интервенция за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в църква в Маями, заяви, че Вашингтон работи за мирен преход с оглед Гуайдо да дойде на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да действа, за да отслаби Мадуро.

"Сега не е време за диалог. Време е да се сложи край на режима на Мадуро", каза вицепрезидентът. Думите му предизвикаха аплодисментите на венецуелските емигранти.

Същевременно пък президентът на Боливия Ево Моралес съобщи, че се е срещнал с Мадуро и е изразил подкрепата си, предаде ТАСС.

"Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в пълната си подкрепа пред лицето на опитите за държавен преврат и военна намеса от империята, която се опитва да да заграби венецуелските богатства", написа той в Туитър.

Според боливийската държавна информационна агенция срещата се е състояла на международното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 111 Сигурен ли си , че сме преследвали своите интереси или немския цар ни продаде като пушечно месо на швабите и султана?
111
2
 
7
 
! Отговори
до ти пък преди 5 години
ми преследвай си ги ти интересите сам, още на третия месец ще ти спретне Запада един Майдан , доста си наивен, няма голям брат, има геополитика и способност да си на точното място в нея. И въпреки това няма гаранция че ще ти се получи. Просто си неактуален и си там в кюшето на балканите.
110
4
 
9
 
! Отговори
до ти пък преди 5 години
ами сърбите са видели бомби и разруха от запада а и не сравнявай манталитета на сърбите с нсшия.И не смесвай комунизъм със симпатии към Русия. Нито руския цар е бил комунист 1878 нито сега в Русия е комунизъм, по скоро див капитализъм олигархичен. Толкова ли не схвана че си ненужен на Запада , трябваш им колкото да си амортисьор с исляма и дразнител за Русия.
109
9
 
3
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 109България достатъчно пъти се е опълчвала на плановете на 'великите сили' и печелила от това.Най-яркият пример е съединението (на което едни от най-големите противници са били от руската империя).Това ,че Чърчил бил казал нещо не е причина да не си преследваме собствените интереси.Такова пораженческо мислене ,че България не е отговорна за собствената си съдба е най-характерна за русофолите ,дето само им се ще някой 'голям брат' да ни обгрижва.
108
8
 
2
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До до ти пък 108Ами не , не запада ни е 'отрязал' - просто в ранните 90' ние пренебрегнахме всичко останало за сметка на русия. Останахме си в тяхната орбита до последно.Чехия и Унгария влязоха в ЕС 2004-та, ние 2007-***.Ако мислиш ,че някой натиска Сърбия насила в мечешките руски обятия , бъркаш. Сами си се натискат и за това са зле (по-зле даже и от нас).
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе той Чърчил и друго е казал, че България трябва да е картофена нива. А и той заедно с Рузвелт ни е подарил на товарища Сталина през 43 та в Техеран. Що не е дал Гърция или Австрия, а в Австрия е имало руснаци до 47 ***, но после са спазили пазарлъка и са се изтеглили. Не се сърдете на Русия тя си гони интереса, сърдете се на любимия Запад че ви подари на Русия. А и май няма намерение да ни приобщава обратно.
106
2
 
8
 
! Отговори
до ти пък преди 5 години
гледаш следствието а не причината. Пак ти казвам Запада можеше да направи българите да живеят добре както го направи с поляци, унгарци чехи като веднага им даде през 90 та финансов стимул а нас ни вкараха в схемата на самоизяждане червени сини и така до днес. Какво го ибтересува някой Русия ако живее добре.Естествен геноцид за нас да ни държат тук като буфер към ориента исляма
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99 Какво казал Чърчил? - През 1015 г. Чърчил ни покани да участваме в Дарданелската операция, за което щяхме да бъдем богато възнагредени. Нашите русофобчета с пилешките си мозъци предпочетоха да са съюзници на султана и отказаха на Чърчил. Така България попусна да има излаз наа три морета - Черно, Мраморно и Бяло. Както да стане приятел на Англия и да прояви лоялност към Русия. Всичко завърши за нас катастрофа. Всичко това по вина на русофобите, които винаги са се показвали като анадолски *** и бо
104
7
 
5
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 104Унгария, Чехия и т.н. са с десетина години напред именно защото се отърсиха от руското влияние там около 10 години преди нас.Не забравяй ,че първото ни 'демократично' избрано правителство беше на БСП (които спечелиха с доста манипулации) , на които душите им бяха в Москва а парите в Женева. Първите години на демокрацията изпуснахме доста влакове. Благодарение и на некaдърните СДС също.За съжаление пак правим завой на североизток и ББ се е нaдупил на северо-изток.
103
5
 
6
 
! Отговори
Су-57 преди 5 години
Русия е Валхала на земята там могъщите воини ядат и пият юнашки и чакат боговете от Запад да се надигнат срещу тях и отново да им строшат главите. Аз съм със могъщите воини от Валхала вместо със западните лигльовци.
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви комунисти ви пречат бе, тез комунистите са вече едни безгласни пенсии, а вождовете и на герб и бсп са с партийни БКП билети че и май и членската им маса поне 50%.Я подскажете що любимия ви запад опрости в началото на прехода 40 милиарда долара на Полша, 17 на бивша Чехосшовакия. На Унгавия по малко около. 7. А на Бг предложи пагубния план Ран Ъп.Цели 30 години любимия запад имаше с икономически лостове да накара българотв за забравят всяла носталгия по СССР Русия и подобни. Да ама не..
101
6
 
4
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 103Седесари? СДС е една умряла от гъдел партийка ,за която никой вече не си спомня.Освен огорчените от живота пенсионери , които си спомнят с умиление времената на младостта си (т.е. преди '89-та) смятащи ,че СДС им е виновно за всичко.Не! Нито САЩ, нито ЕС ,нито НАТО са ти виновни ,че си остарял и не толкова способен колкото в младостта си.Стига проектира собствената си немощ върху България и погледни доколкото е възможно цифрите обективно.По-добре сме от времето на соца.
100
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Ти пъкДемокрацията теорeтиччно върви към прогрес, ама практически върви към апокалипсис и май хората предпочитат социализъм пред избора един ден да осъмнат в пещерната епоха.
99
1
 
3
 
! Отговори
псевдоспецове преди 5 години
до сите авиацоонни псевдо спецове, от къде пък я събрахте таз информация, колко бройки имало Су 35. КОЛКО бил неманеврен Су 35 и т.н. Има едни други пък дето не разбраха че сваления Су 24 от турски Ф 16 не е влизал в бой с него. Самолета е свален с ракета въздух въздух пусната от 70 км в турско възд пространство а руснака е свален над северните сирийски гранични райони. Отделно че не е самолет за възд бой и в реална война действа с изтрбително прикритие.
98
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много смях ..Скоро СУ ще почне да сваля и извънземни кораби :) хахахйа Дебаа побърканите ви ткзс-ри.
97
7
 
3
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 89Соц-носталгиците страдат от психологическият феномен характерен за всички възрастни хора - 'упадъкът на възможностите е упадък на обществото'.Характерен е за всикчи държави (дори такива отбелязали огромен икономически и социален растеж) . Възрастните хора винаги си спомнят с носталгия времето ,когато са били млади и способни и проектират актуалните си проблеми ,като проблеми на обществото ,като цяло.Но субективните им изживявания рядко са обективни и русофилите тук са старичк
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва Чърчил "Комунизма е апотеоз на завистта".
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То богата държава се прави с умни, работливи, можещи и незавиждащи хора. Не се прави с завистливи комунисти, които искат да отнемат на всекиго всичко.
94
3
 
6
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 89В момента българската икономика е около 4 по-голяма от времето на развитият социализъм(БВП от 28 милиарда срещу 105 сега).Средната продължителност на живота е с около 5 години повече (което отчасти се дължи и на по-развитата медицина). Има по-малко починали новородени. И т.н.Повечето (повечето ,но не всички) икономически показатели показват ,че сега България е по-добре от времето на соца. Но има проблеми.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам българите какво се възмущават. България винаги е била бедна. Преди 1944 г. е била по-добре, но чак богата държава не е била.Имало е две Български империи, но това е било преди турското робство.А след това комунистическо иго.Бедна е страната и не знам какво някои си мечтаят. Отделно комунистическите взаимоотношения на всякакво ниво, бизнес, трудови, съд, политика, култура и т. н.