САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела

Това ще стане въпреки отказа на президента Мадуро
150
САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: Reuters

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви, че САЩ планират да изпратят хуманитарна помощ за венецуелския народ въпреки отказа на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Болтън направи изявлението след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще пренебрегне забраната на правителството на Мадуро и ще приеме конвои с лекарства във Венецуела с помощта на съседни държави.

Болтън написа в Туитър: "В изпълнение на молбата на временния президент Хуан Гуайдо и след консултации с негови служители, САЩ ще мобилизират и транспортират хуманитарна помощ - медикаменти, хирургически материали и хранителни стоки за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя".

Венецуелски емигранти, избягали в САЩ, казаха на вицепрезидента Майк Пенс, че е дошъл моментът за интервенция за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в църква в Маями, заяви, че Вашингтон работи за мирен преход с оглед Гуайдо да дойде на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да действа, за да отслаби Мадуро.

"Сега не е време за диалог. Време е да се сложи край на режима на Мадуро", каза вицепрезидентът. Думите му предизвикаха аплодисментите на венецуелските емигранти.

Същевременно пък президентът на Боливия Ево Моралес съобщи, че се е срещнал с Мадуро и е изразил подкрепата си, предаде ТАСС.

"Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в пълната си подкрепа пред лицето на опитите за държавен преврат и военна намеса от империята, която се опитва да да заграби венецуелските богатства", написа той в Туитър.

Според боливийската държавна информационна агенция срещата се е състояла на международното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
5
 
! Отговори
F16 преди 5 години
САЩ са прятели на света пpaщат помощи, самолети, демокрация. Русия носи само войнии смърт на света и оръжия и създават бежански кризи, САЩ и НАТО носят мир и невиждан прогрес.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да пази народите от тази хуманитарна помощ. Амин!
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей това наистина е страшно, в Русия няма да те екстрадират но....Всеки един българин във всеки един момент може да бъде арестуван и каченна самолета и екстрадиран с белезници в САЩ, дори и никога да не е бил в САЩ. Досатъчно е някой местен щатски прокурор да издаде заповед за задържане заради нарушения на някой от абсурдните им местни закони и васална България е длъжна да го екстрадира.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ запорираха сметките на Венецуела и ги свиха с част от парите пращат помощи за да купят любовта на Венецуелският народ, това е демократично и справедливо.
88
2
 
3
 
! Отговори
до до47 преди 5 години
аз ще го кажа още по просто, какео е ф16 пето поколение, Голф двойка с екстри като лед светлини, еар бези по волан и врати, музика BOSe, вентилирани дискове и катализатор евро 6. И в крайна сметка няма да стане голф 6
87
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A България защо се развива зле и тъне в мизерия вече 30 години след като се откъсна от "провинциалния руски комунизъм" и пое пътя на космополитичното американско партньорство и евроатлантическите ценности?
86
11
 
2
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 84Всичките изброени от теб държави бяха/са политически противници на САЩ и бяха близки със русия. Или просто русия ги нападна.Отделно ,че се пише Афганистан (не че има смисъл да коментираме грамотността ти).Отделно ,че Камбоджа в момента се развива добре (след като се откъсна от провинциалният руски 'комунизъм')Досегът с русия е просто отровен...
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки един българин във всеки един момент може да бъде арестуван и каченна самолета и екстрадиран с белезници в САЩ, дори и никога да не е бил в САЩ. Досатъчно е някой местен щатски прокурор да издаде заповед за задържане заради нарушения на някой от абсурдните им местни закони и васална България е длъжна да го екстрадира.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СУ-35 прехваща и следи едновременно до 18 летящи цели. F-22 нямат никакъв шанс срещу Су-35 - ще бъде свален на момента. Равностоен на руския изтребител може да бъде F-35, но него още не могат да го доправят, Су-35 не е нужно да го прехваща и да го сваля, F-35 сами си падат.
83
2
 
8
 
! Отговори
нЕма лошо! преди 5 години
Това ,че американците са решили да изпратят хуманитарна помощ на Венецуела е много хубаво,благороден жест!Но както е показала историята благородните жестове на американците винаги крият някакъв риск,даже опасност-първо,лекарствата може да са с изтекъл срок на годност/като царевицата ,дето я изпратиха на нас/,второ -да са предназначени само за крайно ограничен кръг хора,и трето между лекарствата може да има някои други неща,които нямат нищо общо с медицината и фармацевтиката!?
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички страни до които се докоснаха САЩ и привидно обещаха "демокрация" сега берат душа: Сирия, Ирак, Авганистан, Либия, Камбоджа, Украйна...списъкът е много дълъг. От едни светски държави превърнаха ги в бунище. Сега Венецуела е на път, да не говорим, че и ние не приличаме вече на държава
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 70Съмнявам се СУ-35 да има някакъв шанс срещу F-22. F-22 е доста по-лек (25 тона с обурудване и гориво срещу 35 тона за СУ-35) плюс стелт технологиите във F-22 (ще има 2-3 решаващи секунди 'невидимост' за радара). Което е нормално - F-22 е доста по-нов самолет.F-16-ка пък няма особен шанс срещу СУ-35 - но пък е смешно да се трвърди ,че ще свали 8 наведнъж.Но целта на f-16-ката са старите руски МиГ-ове ,които в момента са пушечното месо на руснаците.Су-35 има произведени само 18
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да разбираме, че всички "русофили" тук използват само западни вещи, техника, дрехи, коли и т. н.Разбира се за троленето в интернет се плаща, разбираемо е, все пак пенсията не стига.
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Новите" F-16 не се знае дали изобщо могат да летят. Кърпили старите самолети от преди 50 години с някакви нови радарни интегрирани системи, но то така не става, всичко е още на хартия. Трябва да се тества а такива тестове карат години. За F-35 похарчиха 1.5 трилиона долара и още ме могат да го направят да лети, падат си сами самолетите, какво остава за стрария нов F-16, ще го тестват българските пилоти ако са толкова луди да се качат на него.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетите са нови. Кое неможеш да разбереш *** :) Банален ставаш вече . Поне се образовайте СУ , Миг ...правете разлика
77
3
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
То така се почва. Първо създават напрежение и противопоставяне, после пращат хуманитарна "помощ", после военна "помощ", после свалят законно избраното правителство и президент и създават хаос, от който печелят само те, краварите. Този сценарий вече го видяхме в страни, в които правителствата не искат да играят по свирката на краварите - Сирия, Украйна, сега е ред на Венецуела. Мъчат се и в Унгария да направят така, дано не успеят.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия подари на Сърбия 20 изтребителя Миг-25. А като е толкова добър F-22 САЩ защо не ни подарят от тях 10 бройки ами искат 2 милиарда за стари самолети от виетнамската война. То и F-22 за нищо няма да ни посужи и веднага ще бъдат свалени, но все пак ще даде някакво самочувствие - ето, модерни самолети, а сега 2 милиарда за F-16, стари отживели технологии - подигравка.
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F-22 e като детско самолетче в сравнение съв Су-35. На пилота на F-22 дори и памперси мяма да му трябват - ще бъде свален още преди да разбера какво става.
74
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска да лети със самолет на руската гражданска авиация, там Ту, Ил и т. н. По понятни причини, нито откъм сигурност, нито откъм удобство са добри.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и японците щяха да направят на кюфте американския ВВС през ВСВ ...Но най-тежката загуба на самолети е тяхна в историята. Над 400 самолета за 2 дена са свалени срвщу около 20 американски. Тука мн приказвате..Ама на живо ядете пердаха винаги.