Тръмп не разбира защо да ходи на Г7, било загуба на време

Там щяло да се говори прекалено много за екология
Обновена: 24 авг 2019 10:37 | 24 авг 2019 09:28, Елка Василева
80
Тръмп не разбира защо да ходи на Г7, било загуба на време
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал недоволство, че трябва да присъства на започващата днес среща на високо равнище на Г-7 в Биариц, защото там според него ще се отдели прекалено много внимание на екологични въпроси, съобщи американският телевизионент канал Си Ен Ен.

По информация на източници на медията американският държавен глава "заявявал на помощниците си, че не разбира защо въобще трябва да ходи на срещата на Г-7".

Той дори казвал, че това ще е чиста загуба на време. Си Ен Ен посочи, че до началото на лятото в Белия дом не е имало яснота дали Тръмп смята да пътува за Биариц.

Вместо да се говори за околната среда и замърсяването на океаните, както Тръмп предполагал, че ще стане, той предпочитал да посвети време на обсъждане на световната икономика, на положението в САЩ и на работата на неговата администрация.

Сътрудниците на американския президент положили усилия в Биариц да бъде отделено повече внимание на икономически въпроси.

Още по темата

Според Си Ен Ен Тръмп е споменал пред френския си колега Еманюел Макрон, пред японския премиер Шиндзо Абе и пред други лидери, че няма желание да пътува за Биариц, пише БТА.

В днешна редакционна статия германският всекидневник "Пфорцхаймер цайтунг" пише, че "Тръмп трови социалния климат - не само в САЩ, а и в останалата част от света". "Можем да предположим, че нещата ще се влошат, защото Тръмп видимо увеличава броя на нападките, които предприема".

"Причината е ясна", пише изданието, "одобрението за неговата работа спада драматично, но преди всичко американската икономика върви надолу, а мнозина икономисти очакват рецесия през 2020 г., която е изборна година".

"Тръмп сплотява последователите си с агресивно празнодумство - и отклонява вниманието от проблемите у дома", анализира "Пфорцхаймер цайтунг" и заключава, че такава трудна ситуация може да доведе до политическо цунами.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРЕИТЕ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ДЕМОКРАТИТЕ СА КОМУНИСТИ.
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немските медии са като руските. Няма безпристрастност. Има само една истина на партията майка и си имат опорни точки:- брекзит е лош- Тръмп е *** и лош
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ще дойде един бял рус мъж и ще победи червената чума и черния вампир
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧОВЕКЪТ ПОБЕДИ МАМУНАТА.
51
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички го харесват, с изключение на Китай, Русия и холивyдcките ***. Средния американец е луд по Тръмп и казва че това е най-великия президент в историята. А и както самия Тръмп казва "Защо Обама беше по-харесван в Германия ли? Ами защото им беше удобен, а аз съм им неудобен. Щом не ме харесват в Европа, значи си върша работата перфектно. Аз съм президент на САЩ, не президент на света!"
50
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ами това е старческа деменция! !! Той не помни кога е ходил и до wc- то! !!! ***!
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40, болшевишки тъ пунгер, САЩ "загива" вече поне 100 години, процеса е "необратим" и "никой не може да го спре". Мантрата продължава вече над 100 години и още не ви е омръзнала.Междувременно, да ти обясня, сесесерската кочиня отдавна сгъна сергията и е в небитието. Уж щяхте да събаряте Америка, а тя каква стана...Америка ви прати в дъното на цивилизацията, където ви е мястото. Сега пак ръфате ракети и се чудите кой път да поемете, при положение че сте със 100 години назад от света.
48
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после някой да каже истината. След години заблуда и лъжи. Няма такъв велик президент в историята. По-голям от Линкълн!!!!!!!!
47
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ, ЗНАЧИ ТРЪМП Е НА ПРАВ ПЪТ.
45
8
 
2
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Този немски цайтунг и той с фалшиви новини- спадал му Нил рейтингът и икономиката. Аман от нациболшевишки лъжи колко зле са САЩ. С този климат ми писнаха- като искат да точат пари, да си го кажат.
44
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мен ми писна да слушам за климата и за горящата амазонска гора - какво ни интересува нас какво става на другия край на планетата?
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начело на повечето влиятелни държави са кацнали едни полу или пълни и*ди*оти и ще е чудо, ако светът оцелее след тях!
42
5
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
САЩ си имат тяхният Бойко Борисов - само че той е в пъти по колоритен и по голям шоумен- стиска ръце до прималяване и болка -а нашият само ги целува и си дава главата да му я оближат! отделно Техният Борисов е милиардер от малък -знае как се прави бизнес- а нашият е бил бедно тарикатче от малък- дядо му го карал да сади картофи -и той го издал на Милицията че е капиталист!
41
3
 
11
 
! Отговори
Иван Славков преди 4 години
САЩ не са държава, а казарма с военен полигон и принадлежащия му полицейски участък.Закривай.
40
3
 
12
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Това което наблюдаваме в момента е агонията на бавно загиващата империя на злото - САЩ. Отиват си, бавно но сигурно и неизбежно. Нищо вече не може да спре този необратим процес. За съжаление той може да продължи доста дълго и говедарите задължително ще разпалят още няколко войни в опит да се спасят и ще съсипят още някоя и друга държава, но явно тази цена ще трябва да се плати след като човечеството е допуснало тази напаст да съществува.
39
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПАРИТЕ КОИТО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, ЧЕ СЪСИПВА КЛИМАТА И ДЪРЖИ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ВИСОКА ОТИДОХА ЗА БЕЗУМИЯ КАТО СУПЕР УВЕЛИЧЕН БЮДЖЕТ НА ОТБРАНАТА БЕЗУМНИ ПРОЕКТИ НА НАСА И НИТО ЛЕВ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И ЗА ХОРАТА!!!ПОЛЗАТА ОТ ТРЪМП Е 0% ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ФАЩ КАТО ЦЯЛО И ТЕ ГО ЗНАЯТ!ТРЪМП Е БЕЗСКРУПУЛЕН БИЗНЕСМЕН КАТО БАЩА СИ !!! ПРИ ТАКИВА БОГАТИТЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО-БОГАТИ А БЕДНИТЕ СИ ОСТАВАТ БЕДНИ :D
38
3
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Говедарите трябва да бъдат изключени от всички международни организации и да им бъде забранено да напускат Северна Америка. Само така човечеството ще постигне мир разбирателство и сътрудничество.
37
7
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
Представяте ли си каква криза трябва да настъпи в САЩ, та доходите на американците да станат като тези на руснаците?Е па нема такава криза !
36
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП СЪСИПА НАСЕЛЕНИЕТО НА ФАЩ КАТО ИМ ОРЯЗА ПОМОЩИТЕ, ОРЯЗА ИМ ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ ПОКРИВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ЗАМРАЗИ БЮДЖЕТНИТЕ ЗАПЛАТИ !!!НАЙ-АНТИСОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА Е ТРЪМП!