Тръмп не разбира защо да ходи на Г7, било загуба на време

Там щяло да се говори прекалено много за екология
Обновена: 24 авг 2019 10:37 | 24 авг 2019 09:28, Елка Василева
80
Тръмп не разбира защо да ходи на Г7, било загуба на време
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал недоволство, че трябва да присъства на започващата днес среща на високо равнище на Г-7 в Биариц, защото там според него ще се отдели прекалено много внимание на екологични въпроси, съобщи американският телевизионент канал Си Ен Ен.

По информация на източници на медията американският държавен глава "заявявал на помощниците си, че не разбира защо въобще трябва да ходи на срещата на Г-7".

Той дори казвал, че това ще е чиста загуба на време. Си Ен Ен посочи, че до началото на лятото в Белия дом не е имало яснота дали Тръмп смята да пътува за Биариц.

Вместо да се говори за околната среда и замърсяването на океаните, както Тръмп предполагал, че ще стане, той предпочитал да посвети време на обсъждане на световната икономика, на положението в САЩ и на работата на неговата администрация.

Сътрудниците на американския президент положили усилия в Биариц да бъде отделено повече внимание на икономически въпроси.

Още по темата

Според Си Ен Ен Тръмп е споменал пред френския си колега Еманюел Макрон, пред японския премиер Шиндзо Абе и пред други лидери, че няма желание да пътува за Биариц, пише БТА.

В днешна редакционна статия германският всекидневник "Пфорцхаймер цайтунг" пише, че "Тръмп трови социалния климат - не само в САЩ, а и в останалата част от света". "Можем да предположим, че нещата ще се влошат, защото Тръмп видимо увеличава броя на нападките, които предприема".

"Причината е ясна", пише изданието, "одобрението за неговата работа спада драматично, но преди всичко американската икономика върви надолу, а мнозина икономисти очакват рецесия през 2020 г., която е изборна година".

"Тръмп сплотява последователите си с агресивно празнодумство - и отклонява вниманието от проблемите у дома", анализира "Пфорцхаймер цайтунг" и заключава, че такава трудна ситуация може да доведе до политическо цунами.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Тръмп плюе и унижава свойте марионетки в Г7,а те мислят че дъжд ги вали!
34
11
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Добре че Русия се измъкна от блатото G7,те потъват бавно но сигурно....
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Догодина плодовете от санкциите му ще са видни за всички. Икономиката ще е яко надолу и очаквам да запали война някъде, за да има външен враг, да се отклони вниманието от вътрешните проблеми. Трябва да се орежат правата на президента. Не бива съдбата на цяла държава да зависи от (капризите и комплексите на) един човек.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как бе, ще хапнете, ще пийнете...Ще фалирате някоя държава, ще нападнете друга
31
0
 
3
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Ми да прати някой от двойниците си. Така правят всички. Кво се обяснява
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е. Събират се празни приказки и толкова. През това време Амазонка гори. Бразилия трябва да гаси, но казва нямаме пари. Никой не иска да помага, защото това е държава и се предполага, че трябва да се справи. Общо взето объркан свят. Ако всяка държава прати по 2 самолета за гасене пожара, ще изгасне за няколко дена. Но това не се случва само срещи, вечери и бля бля бля
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка не беше ли велика този ще я прави още ли. А имиджа какво стана кой ще го оправя ?
28
1
 
5
 
! Отговори
Ицо хазарта преди 4 години
Идеалка... Политиката се превърна в куклен театър за има няма 10 години. Тръмл, Борис, Макрон, Меркел, Бат Бойко само знойни *** навсякъде.
27
6
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...edno e sigurno ! Tramp ne e glu pak !Ne se void po svirkata na " Dalbokata darjava" ! Tramp zashtitava interesite na Amerika a ne na multinatcionalnite kompanii ! Chii interesi vie mislite zashtitavat dneshnite lideri na evropeiskite vse oshte darjavi ?!? Ne na darjavite si sas sigurnost ! Zatova revat I se trashkat !!!
26
3
 
0
 
! Отговори
Кой? Кой? преди 4 години
Щом самият "Пфорцхаймер цайтунг" казва така...
25
1
 
3
 
! Отговори
тъп преди 4 години
Ми да, то първо трябва да му се обясни, че Има Ико изгода, к,во му пука за нЕкво си Еко, за което САЩ, са в основата. Ще се удави в собсвените си ......Като изкл. СК и ракетите, ако се вярва на Ким
24
5
 
7
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Тоя откачалник няма ли да го махнете най накрая
23
30
 
4
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Тръмп е икономически най-успешния президент на САЩ. Факт! В момента се водят икономически войни и САЩ печелят. Факт! Втори плътно до САЩ е ЕС в иконимическата война. Факт! Русия е на дъното във икономическата война. Факт! Русия загуби валутната война. Факт! Русия загуби Студената Война. Факт! Мечтите сочат, че Русия ще е лидера на новия световен ред. Факт!
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
GREAT PREZIDENT! LETS MAKE AMERICA GREAT AGAIN!
21
9
 
8
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Във желанието си оплюват Тръмп родните журналисти ще преписват вече и от световно неизвестни вестници.
20
5
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е ШОУМЕН И ЦИРКАДЖИЯ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ СЛУЖЕЩ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ НА БАЛАМУРНИЦИТЕ))СЪВЕТНИЦИТЕ МУ ГО ПОСЪВЕТВАЛИ ДА ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ КУПИ ГРЕНЛАНДИЯ ! ЗА ДА СИ ПРАВИ РЕЙТИНГ!!ГРЕНЛАНДИЯ Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ КОЯТО Е С ДАНИЯ САМО, ЗАЩОТО ДАНИЯ И ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА!!ГРЕНЛАНДИЯ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ФАЩ ,ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАЛИЧАТ КАТО ИДЕНТИЧНОСТ И ИЗМЪКВАНЕ ПОСЛЕ НЯМА!ИЗВОДА Е, ТРЪМП ЗНАЕ, ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК ЗА КЛИМАТА И ОТКРИТО ГО ЗАЯВЯВА ПЛЮС , ЧЕ ЗАБАВЛЯВА БАЛАМУРНИЦЕТЕ!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да хваща самолета и да отива - може да предложи да купи Френска Полинезия и да се пресели там с цялото си семейство и да спаси света от глупостите си
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп няма какво да си губи времето с тия евроджендъри.
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най смешният президент в историята на САЩ ....
16
1
 
3
 
! Отговори
КРАЛИЦАТА преди 4 години
ЧЕ РАЗБЕРЕ...