Убиецът на българското семейство в Чикаго - поляк, фалирал строител

Жертвите му станаха пет, почина и ранената от него жена, също полякиня
Обновена: 14 окт 2019 08:31 | 14 окт 2019 08:20, Камелия Цветанова
81

Мъжът, който уби българско семейство в Чикаго е пенсиониран строителен работник, който имал проблеми с гнева.

Според американските медии съседите му неведнъж са се оплаквали от него.

Още по темата

През последните две години мъжът е имал и финансови проблеми – той е ипотекирал апартамента си и е подал заявление за частен фалит, съобщи Bulgaria ON AIR.

Засега обаче мотивите за нападението са неизвестни.

Три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани.

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, който е техен съсед.

Петата жертвa, която е 53-годишна жена, не е била в апартамента с останалите четирима, а е нападната минути по-късно на горния етаж.

Тя е откарана в болница, където починала от раните си.

Жената е от полски произход.

Убитите българи са семейство – съпруг, съпруга и майката на съпруга.

Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и оказва необходимото съдействие, каза за Bulgaria ON AIR консулът на България в Чикаго - Иван Анчев.

Нападателят от 15 години живее в блока, в който уби съседите си.

Жертвите – Ивайло и Цветанка, заживели в Чикаго след сватбата си преди около година. В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид, съобщи bTV.

От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която също живее в града, а Цветанка има син, Дани. Той е в Чикаго.
Цветанка работела в детска градина. Работодателите ѝ разказаха, че и те, и децата са я харесвали. Всички са разстроени и потресени от убийството.

Според информацията е вероятно стрелецът да е използвал собственоръчно направен пистолет при нападението.

Започната е дарителска кампания от страна на българската общност в Чикаго, за да могат телата да бъдат транспортирани у нас.

Анчев заяви, че полицията прави всичко възможно по случая и оказва помощ на близките на загиналите.

Според него жертвите са били симпатични, работещи и мили хора, които са се радвали на хубав живот в САЩ. По думите му Ивайло имал американско гражданство и е в страната от дълго време. Цветанка пък идва преди 2 или 3 години.

От консулството безспорно ще съдействат на близките на семейството. Анчев изтъкна, че ще се съобразят с желанието дали телата да бъдат кремирани или транспортирани до България.

Освен това дипломатът смята, че Чикаго има социален проблем от години. Според него през последното десетилетие има обезпокоителен ръст в убийствата, като само от началото на 2019 г. има над 400. Анчев подчерта, че значителна част от тях са заради враждуващи престъпни организации.

Консулът посочи, че за последните 10 година в районни затвори има по един българин на година, което в контраст на 100-хилядната общност в Чикаго, означава, че сънародниците ни живеят мирно и спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
23
 
! Отговори
Америчките мечтатели преди 4 години
Тия блокчета ми мязят на термитници. Колко ли американски мечтатели са се нагъчкали в тях? Като са рабитили и са били добре.....,колко са спечелили та нямат пари за погребение? Тия бъгаре не са ли чудали,че във всеки голям град на САЩ има квалтили в които не се припарва,та камо ли да се заселваш?
40
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова мои близки се преместиха от Чикаго в Кентъки по спокоино по нискиданъци по евтин живот
39
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 000 българи само в Чигаго, Илиноитс. А в Масква колко емигрираха, бе ***!?
38
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мир на праха им, ама не са били много преуспели в тоя грозен, мизерен блок, населен с психично болни с фалирали поляци. ако ще се живее на такова грозно място, по-добре в България.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чикаго е известен в целите САЩ като "източноевропейския град".
36
10
 
29
 
! Отговори
бедността е порок? преди 4 години
Убиецът, който и без това бил самотник с кофти характер фалирал и затова доизперкал; нашите хора отишли там, за да се откъснат от немотията и да постигнат американското "благоденствие"... Ако не беше непрестанното натрапване на парите като висша ценност, тази трагедия можеше да не се случи. Всъщност повечето трагедии нямаше да се случват. Голям грях имат ония край Стената на плача, че ни промиха мозъците, голям!Покой на душите им и сили на близките.
35
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започната е дарителска кампания от страна на българската общност в Чикаго, за да могат телата да бъдат транспортирани у нас.--------------------------A държавата?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Чикаго има около 100 хиляди членове на гангстерски банди (активни) По Известните гангстерски кланове са около 70 + 750 други подкланове и фракции на основните и нови набиращи сила.
33
4
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 37Да те допълня със статистиката, понеже сигурно много от пишещите тук не могат да смятат (не само да пишат):Престрелки 2390 за година, разделено на 365 дни прави средно по 7 престрелки на ден!Ранени жители на Чикаго от огнестрелни рани: 2390 делено на 365 дни прави около 8 души ранени дневно.561 делено на 365 е има няма един-двама души на ден убити.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко статистика за град Чикаго 2018г, данни от полицията:убийства 561простреляни (но живи) 2948брой престрелки 2390
31
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е бил поляка, защото след това около блока е забелязано едно кремълско джудже.
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно поляк, те ни мразят, освен че са антисемити и предизвикаха втората световна война заедно с англичаните. Защо консула вчера цял ден лъга че убиеца е от друга раса, намекваше че е афро американец, защо? Някаква отговорност за това ще носи ли???
29
19
 
7
 
! Отговори
аноним преди 4 години
българска му работа, пиянска история, сигурно са му откраднали парите на поляка...
28
1
 
16
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 28Явно тук никой не чете новини изобщо, само гледат във форума с коментари да пoпъpжат.Вече поясних: Чикаго си е Чикаго. Това е ежедневие, всеки ден стават убийства.И не разбирам за какви етноси говорят тук? Къде ги намериха?Убитата полякиня се казва Йоланта Тополска, 53 годишна.А българката е Цветанка Костадинова. Това е официална информация от полицията в Чикаго.И ако говорим изобщо за етноси в Чикаго, нека коментираме афроамериканците - те са много по-страшни там от нашите!!!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В руския Гулаг прореждането на населението е задължение на държавата, а не на частици !
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой тук въобще чете ли новината? Много сте прости! Едната убита е полякиня, и тя ли е бичили чалга. А тоя ненормалник целия блог се е оплаквал от него а не от българите. RIP
25
14
 
10
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Имам съседи българи, мога да му вляза в положението.
24
5
 
13
 
! Отговори
човек преди 4 години
Наистина, това си е американска новина, нас какво ни вълнува?Освен че жертвите са с българско гражданство. Но наистина, при смърт някой трябва да плати разноските по погребението а това не е задължение на българската държава.Всъщност, това за Чикаго специално изобщо не е новина. Там всеки ден стават такива убийства, още от времето на Ал Капоне до ден днешен там това е ежедневие.Така че българите живеещи в Чикаго би трябвало да знаят това.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американската мечта !
22
11
 
4
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Абе то без нищо ония нема да ги гръмне.