Убиецът на българското семейство в Чикаго - поляк, фалирал строител

Жертвите му станаха пет, почина и ранената от него жена, също полякиня
Обновена: 14 окт 2019 08:31 | 14 окт 2019 08:20, Камелия Цветанова
81

Мъжът, който уби българско семейство в Чикаго е пенсиониран строителен работник, който имал проблеми с гнева.

Според американските медии съседите му неведнъж са се оплаквали от него.

Още по темата

През последните две години мъжът е имал и финансови проблеми – той е ипотекирал апартамента си и е подал заявление за частен фалит, съобщи Bulgaria ON AIR.

Засега обаче мотивите за нападението са неизвестни.

Три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани.

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, който е техен съсед.

Петата жертвa, която е 53-годишна жена, не е била в апартамента с останалите четирима, а е нападната минути по-късно на горния етаж.

Тя е откарана в болница, където починала от раните си.

Жената е от полски произход.

Убитите българи са семейство – съпруг, съпруга и майката на съпруга.

Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и оказва необходимото съдействие, каза за Bulgaria ON AIR консулът на България в Чикаго - Иван Анчев.

Нападателят от 15 години живее в блока, в който уби съседите си.

Жертвите – Ивайло и Цветанка, заживели в Чикаго след сватбата си преди около година. В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид, съобщи bTV.

От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която също живее в града, а Цветанка има син, Дани. Той е в Чикаго.
Цветанка работела в детска градина. Работодателите ѝ разказаха, че и те, и децата са я харесвали. Всички са разстроени и потресени от убийството.

Според информацията е вероятно стрелецът да е използвал собственоръчно направен пистолет при нападението.

Започната е дарителска кампания от страна на българската общност в Чикаго, за да могат телата да бъдат транспортирани у нас.

Анчев заяви, че полицията прави всичко възможно по случая и оказва помощ на близките на загиналите.

Според него жертвите са били симпатични, работещи и мили хора, които са се радвали на хубав живот в САЩ. По думите му Ивайло имал американско гражданство и е в страната от дълго време. Цветанка пък идва преди 2 или 3 години.

От консулството безспорно ще съдействат на близките на семейството. Анчев изтъкна, че ще се съобразят с желанието дали телата да бъдат кремирани или транспортирани до България.

Освен това дипломатът смята, че Чикаго има социален проблем от години. Според него през последното десетилетие има обезпокоителен ръст в убийствата, като само от началото на 2019 г. има над 400. Анчев подчерта, че значителна част от тях са заради враждуващи престъпни организации.

Консулът посочи, че за последните 10 година в районни затвори има по един българин на година, което в контраст на 100-хилядната общност в Чикаго, означава, че сънародниците ни живеят мирно и спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е виновен, там има движение за отнемане оръжията на хората ама Тръмп се прави, че не чува и не вижда воплите и стенанията на умиращите хора българи и мексиканци. Играе си голф и оставя и кюрдите да умират.
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левичарите пърхат като пеперудки от щастие.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 2 изречения са по заглавието ва списнята!?
18
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете, ама това ромската махала на Чикаго ли е?
17
7
 
7
 
! Отговори
Кое как е преди 4 години
Първо това са америкнаски грждани от полски и българиски корени. Отишли са *** хотела . САЩ превръща нормалните хора в психопати.....*** хортла не прощава на никой .
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като прочетох имената - Искра, Цветанка и че са от Габрово, веднага ми стана ясно за етноса.С и коп торите на снимката сигурно са на около 250 км от Чикаго
15
2
 
16
 
! Отговори
сара преди 4 години
И американец живеел с тях... в тези блокчета като от не знам кое време у нас... много цивилизовано е всичко няма що...Да почиват в мир.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която също живее в града, а Цветанка има син, Дани. Той е в Чикаго.Вече дори се съмнявам, че цялата патаклама се е случила в Чикаго. При такава неграмотност да се зачуди човек за убийство в Чикаго ли говорим или за мелби.
13
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 5 Ало ти нормален ли си или си излязъл току що от лудницата. От вчера ли българите напускат България та обвиняваш Румен Радев виновен за изселването на българите. Я си свери часовника и не изливай помия върху Радев . Колко президенти имаше преди него да не би българите тогава да не са напускали страната??? От началото на красивата "демокрация" българите напуснаха България. Колко заминаха със зелени карти тогава. Сега при Радев вече няма зелени карти. Я по кротко го давай.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в новините се спомена че полицията е установила че не е бил само той но и други са им правили забележка. И то не 1 или 2 пъти. Но нашенците продължили да си показват етноса. Просто човека е бил по лабилен и първи на него му е кипнало от новите му съседи и сега той ще опере пешкира докато останалите се радват на спокойствието вече
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз за разлика от тях живея 9 години тука, цивилизована страна и поне съм си направил труда да се информирам за законите в обществото в което живея. Уважението към реда и законите е в основата на всяка бяла държава. Тука хората не са свикнали на нашенската ориенталщина и го възприемат крайно обидно затова всички съседи са им правили забележка много пъти. На дядката му е писнало явно да ги търпи
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до сега никой не успя да култивира етноса, а този безнадежден оптимист тръгнал с пистолет да ги дресира. Отчайващо ще ги учи на ред и закон. Пфф, раздал "джъстис" набързо. Жалко че сега ще лежи
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега и Цветанка ли да я мислим? Да земем да и събирам долари (щот не съм в БГ тука валутата е долари) да си осъществи американската мечта ли?
8
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"майката на Ивайло Искра, както и нейният партньор американецът Дейвид"тва е бил някакъв бардак, разни перверзни дядки си зимат някоя "отворена" като попски ръкав шведка докато не им омръзне после я сменят. Казва му се "партньор"
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която също живее в града, а Цветанка има син, Дани"а колко са внуците и пра-внуците се пропуска. Тия от етноса са вече дядо и баба на 30-40
6
14
 
22
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Защо не се казва каква е причината за кавгата? Българите са вдигали шум, запой са правили и са фънили чалга. Полякът вече не е имал нерви, защото това било обичайното поведение на бългурите, пак им направил заблежка, но бългурите го отсвирили. Накрая полякът не издържал на бългурския тормоз и решил проблема набързо. каквото повикало, такова отговорило.
5
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сигурен източник получих информация, че застреляните са водили активна агитационна дейност в полза на БСП, полякът обаче мразел комунисти и резултатът е налице...
4
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето до това ни доведе Промяната на президент румен радев ветото!НИщоправеццът съсипа държавата, ограби родината, докара татковината ни до просешка тояга, хората започнаха да бягат по чужбина в САЩ, за да търсят насъщния, а там освирепели поляци ги трепят като кучета с огнестрелни оръжия!Това ли е Промяната, за която гласувахте?защото това е Промяната, която кремълската слуга румен радев ви обеща, НА ив сега, ХАК да ви е!Всеки, гласувал за мръсника радев, е отговорен за смъртта на тези хора!
3
2
 
9
 
! Отговори
dnes = fake преди 4 години
chicago tribune has the real story
2
18
 
16
 
! Отговори
Борис преди 4 години
Осъществили са американската мечта...