Тръмп готов да унищожи турската икономика

Анкара трябва да промени политиката си към Сирия
15 окт 2019 08:48, Елка Василева
72
Тръмп готов да унищожи турската икономика
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да унищожи турската икономика, ако Анкара не промени политиката си към Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Президентът се зарече да унищожи бързо турската икономика, ако Турция продължи "по този опасен и разрушителен път", посочва Ройтерс. Той добави, че американските военни, които се изтеглят от Сирия, ще се предислоцират и ще останат в района, за да следят развоя на ситуацията.

Още по темата

Тръмп обяви, че в отговор на турската инвазия в Сирия прекратява търговските преговори с Турция и повишава с 50 процента митата над вноса на турска стомана.

"Турската военна офанзива застрашава цивилни, както и мира, сигурността и стабилността в района. Бях съвсем ясен с президента Ердоган, че действията на Турция пораждат хуманитарна криза и създават условия за възможни военни престъпления", се казва в декларация на Тръмп, цитирана от ДПА.

"Те трябва да превърнат в приоритет защитата на цивилните, особено на уязвимите етнически и религиозни малцинства в североизточна Сирия. Безразборният обстрел срещу цивилни, разрушаването на цивилната инфраструктура и нападенията срещу етнически и религиозни малцинства са неприемливи", добавя Доналд Тръмп.

Освен това президентът скоро ще издаде указ за налагане на санкции срещу сегашни и бивши турски правителствени служители, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
10
 
! Отговори
Лудост преди 4 години
Гадно и долно е когато държави агресори и терористи налагат санкции,света е полудял.
18
7
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
До 15 Няма да се случи това защото турците не са северна корея или иран те са свикнали да живеят добре и ако тоя башбозук им развали рахатлъка с военните си приключения сами ще го наритат на площада. Турците сами ще свалят Ердоган ако лирата падне с 30%
17
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да бомбардира чужди държави, да убива цивилни и да руши инфраструктура без благословията на САЩ. САЩ са световният терорист присвоил си монопола върху това къде и кой ще бомбардира.ЕС се управлява от мекотели които търпят американския произвол, Тръмп щял да унищожи икономиката на Турция, ами той се е заел да унищожи и тази на Европа. Светът трябва да се обедини срещу САЩ и да им наложи тотално ембарго.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само си приказва Чичо Дончо.Ако беше Рейгън досега да ги е наритал всички таласъми....
15
6
 
9
 
! Отговори
Това е преди 4 години
САЩ се опитаха да откъснат Сирийска земя и там да направят Кюрдска държава,и от там започна всичко така че други трябва да ядът бой най после.
14
6
 
10
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
До 12,Това е Сирийска територия,друга държава няма а и Турция има договор с Сирия от 1998,за борба с Кюрдите.
13
4
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
До НаблюдателТе ще одят в Дойчланд. Там имат предостатъчно рода. Ние сме им само транзит.
12
9
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да предположим, че се срине турската икономика и заплатите в България са примерно 5 пъти по-високи от тези в Турция . Тогава ще има голям наплив на турци да вадят бг паспорти и да зе заселват у нас. Ако дойдат примерно 3 млн. турци и се заселят у нас край с България.
11
3
 
14
 
! Отговори
Чудо преди 4 години
Чакайте сега какво правят сащ в Сирия и как така се разпореждат в чужда държава,нали те сътвориха тази касапница там с свойте терористи?!
10
10
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Този *** е голям двуличник!
9
9
 
14
 
! Отговори
Независим Кюрд преди 4 години
Кой ти дава правото да нахлуваш в суверенна държава и да трепеш хората? Турция ще плати кървава цена. Ще бъде разсипана от терор. Гаранция!!
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Да почва!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом чуете Дони Тръмп веднага се надрисквате в гащите.Щатите са яката работа европа е *** континент само талибани приема от африка и азия нищо повече
6
8
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
И ЕС и САЩ са му вдигнали мерника на ердуган, хахахха скоро ще има голям смях с тая западнала държава от третия свят... туркия замина в небититето.ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
5
10
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Мачкай Тръмпе, тия само от това разбират.
4
7
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Добре звучи,но прилича на театър. САЩ няма да удрят по вечния си съюзник на границата с Русия. Ще има драми в Конгреса,като в турски сериал и докато уж наложат санкции всичко ще свърши.
3
13
 
22
 
! Отговори
Много яко преди 4 години
Ще унищожи на баба си хвърчилото. Този господин е такъв лаладжия че равен няма. Куче което лае не хапе имаше една поговорка.
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пука му на Ердо - паляч0то ще си замине скоро, а султана е с доживотен мандат.
1
11
 
12
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
...Клоун...