По заповед на Тръмп: Ликвидираха висш ирански генерал

Смъртта на Касем Сюлеймани бе потвърдена и от "Ал Кудс"
Обновена: 3 яну 2020 08:50 | 3 яну 2020 08:45, Петя Славова
230
По заповед на Тръмп: Ликвидираха висш ирански генерал
Снимка: Bulgaria ON AIR

Иранският генерал Касем Сюлеймани, командир на елитните части "Ал Кудс", е бил убит от американски войски в Ирак. От Пентагона потвърдиха, че ударът е бил по заповед на президента на Съединените щати Доналд Тръмп.

И допълват, че целта е била да се предотвратят бъдещи нападения от страна на Иран. Смъртта на Сюлеймани беше потвърдена и от "Ал Кудс", които заявиха, че атаката е извършена от американски хеликоптери.

Генерал Касим Сюлеймани беше важна фигура в иранския режим. Американското разузнаване го поставяше като втория по значение човек в Иран. Неговите паравоенни части "Ал Кудс" отговаряха директно пред върховния водач на Иран - аятолах Али Хаменей, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ударът срещу генерала дойде само дни след като протестиращи блокираха американското посолство в Багдад. По време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци.

Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща "тежко отмъщение" заради убийството на генерал Касем Солеймани, командващ елитните части на Иранската революционна гвардия.

"Мъченичеството е наградата за непрестанните му усилия през всичките тези години", написа Хаменей в Twitter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
0
 
! Отговори
до 193 преди 4 години
Георги Димитров след процеса в Лайпциг е освободен и заминава за СССР.Но през април 1949-та идва Берия и му казва да се полекува малко в Москва.Димитров бил диабетик.И след няколко месеца го връщат в сакофаг.Та Димитров е оцелял от фашисткият,но не и от сталинисткият режим.Шест години нито един български лекар не е допуснат до тялото на Димитров!
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизмът не прощава.
173
0
 
1
 
! Отговори
Предлагам преди 4 години
Тръмп да не се вози в открита лимузина в Далас.
172
0
 
1
 
! Отговори
Същия филм преди 4 години
Тттт..преди няколко години уж и сваленото руско Су беше по заповед на Ердоган,пък се оказа,че било провокация на гюленистите. Сега май се играе същия филм.
171
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та какво лошо е направил Тръмп?? Когато някой се готви да убива американци ще му цепи басма ли?
170
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
През 80-те години служех в казармата като редови войник.Работех на радиостанция.Като знам тогава как действахме,не ме учудва,че Иран са си помислили,че са свалили дрон на САЩ.И аз бих им пробутал нарочно някоя стара бракма,да я разглобяват и размишляват няколко години.Иначе съм готов да се обзаложа,че истинските ако се отклонят от курса ще се самоунищожат.Сега САЩ ако знаеха какви номера тогава им въртяхме ще ни обесят!
169
7
 
3
 
! Отговори
АДСКИ КЕФ... преди 4 години
ЩОМ ТОВА ИРАНСКО НИЩОЖЕСТВО Е БИЛО ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН , ЩЕ СЕ ПОЧЕРПЯ С РАДОСТ , ЗА СЛУЧАЯ!БОГ ВИНАГИ НАКАЗВА НЕВЕРНИЦИТЕ В ХРИСТА И КОМУНИСТИТЕ!АМИН!!!
168
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убихо го заради разгрома на демократите от ИДИЛ .Междувпрочем ,го убиват за 4 или 5 път .
167
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията е жадна за кръв . Без воини ,демокрацията отива в *** ..... Оцеляването на баш демократите ,без воини е равно на -0. Затова воини , кражби на петрол ,суровини
166
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде отиде демокрацията и безпристрастният съд.
165
3
 
12
 
! Отговори
БГ Пословица: преди 4 години
Вълкът козината си мени но нрава -не!Кравария винаги е била убиец номер едно, а не жандарм.
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗалеза на кравария почна и това е само началото!
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборната кампания на Тръмп е открита ! И това е само началото ...
162
3
 
10
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Краварят сега ще си го получи
161
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терористи!Те просто решават и убиват някого, някъде. Без да се съобразяват с нищо.Тях не ги интересува нищо, освен собствените им интереси - оръжията и петролът. Цялата им икономика се крепи на това
160
9
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До SHEFAШефе , шефе, поне си напиши съветското име, а не да ми пишеш на латиница. И съветските ***, де тролите тук се научете, че САЩ се пише САЩ, а не США, че лесно разпознаваме на Решетников рубладжиите
159
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснимо е вайкането , сълзите и сополите на русоробите тук. Защото тоз Солеймани бе основното прокси на Путин в Сирия и Ирак. Ама не мога да си обясня как Путин позволи на агента си Тръмп да ликвидира тоз хубав човек?
158
10
 
8
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Когато Иран свали американския дрон, всички медии ручаха, що Тръмп не е отговорил на атаката? И че Тръмп бил страхливец и само заплашвал. Когато залавяха кораби в Суецния канал пак питаха същото. Когато хората на този уважаван генерал взривяаха американски бази - пак същия въпрос. И сега когато хората на този блестящ генерал нападнаха американското посолство и Тръмп му видя сметката - сълзи и сополи за тоз хубав човек. Иначе нито Иран ще нападне САЩ, или Тръмп напада Иран, а само ще щамари
157
7
 
6
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До SHEFA 171Я ни светни, кой е обявил че убийството от Тръмп на Путиновото Куче е незаконно? Ще настане веселба!
156
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Знаете ли, не е за вярване - евреите нямат нищо общо с този фишек, след като Иран открито им се перчи! А възможностите им са такива, че само да мушнат Трамп - гръмни, и той ще гръмне. Или те са си го гръмнали чрез хеликоптерния капитан, а са предали на Трамп листче с текст да се упражни пред огледалото и каже пред камерите.