Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето, те са при нас“
11 фев 2021 14:51, Елка Василева
107
Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия
Снимка: архив, БГНЕС

Вносителите на обвинението във втория процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп представиха нови доказателства от щурма на Капитолия на 6 януари, предаде БНР. Обвинението настоява, че Тръмп е подбудил свои симпатизанти да атакуват сградата на Конгреса в момента на приемането на резултатите от изборите. При атаката загинаха петима души.

Американците преживяха наново един от най-мрачните дни в историята си, след като вносителите на обвиненията срещу Тръмп представиха нови записи от щурма на Капитолия.

Още по темата

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето. Кажете на Капитолия, че те пробиха охраната на скелето. Tе са при нас“. В този запис на органите реда се чува моментът, в който барикадата е пробита от симпатизантите на Тръмп, които се изправят срещу охраняващите.

Беше показан и клип с евакуацията на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс. От друг клип може да се чуе как щурмували сградата призовават за обесването на Пенс. Пенс бе критикуван от Тръмп за това, че не е направил достатъчно да попречи на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън.

Обвинението представи внимателно едно по едно доказателства, които те смятат, че недвусмислено показват как Тръмп с непрестанни недоказани твърдения за изборни измами и призиви преднамерено е накарал свои симпатизанти да атакуват Конгреса.

За адвокатите на Тръмп думите на бившия президент са защитени от правото му на свободно изразяване и не могат да се категоризират като подбудили атаката срещу сградата на Конгреса. На това обвинението отговори, че ако обикновен гражданин може да изкаже в подкрепа на сваляне на властта, то действащ президент не може.

В процеса всяка страна има по 16 часа да представи своите доводи. Не е ясно дали  методичният подход на демократите и смразяващите нови клипове ще убедят достатъчно републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп. За осъдителна присъда на Тръмп демократите имат нужда от 17 гласа от редицата на републиканците. Процесът по импийчмънт се очаква да приключи в края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
10
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Ако Тръмп искаше това за което го обвиняват, с тези половин милион негови верни привържаници пред Капитолия, възмутени от откраднатите избори ....ако Тръмп им бе казал и бяха с акъла на феновете на демократите, камък върху камък нямаше да остане от Капитолия. И тия политици там да ги бяхме забравили вече. И призрака на комунизма дето заброди и в САЩ, да бе изфирясал вече.
83
2
 
12
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Какви 'смразяващи доказателства" ? За какво? С малко акъл и търсене се вижда че всичко е режисирано . Падението на фейк-медиите е възхитително. Пожелавам ви изгоден договор със Сорос все пак. Но пък затова ще ви поискат да въведете регистрация във форума ви.
82
1
 
6
 
! Отговори
А преди 3 години
Моа ли си изстудя бирата с тях.. ?
81
2
 
6
 
! Отговори
Африканска колония преди 3 години
САЩ скоро ще стане като африканска колония . Всеки един президент ако е бял и хетеросекссуален ще подлежи на съд и затвор .Днес е Тръмп .... да се готви Байдън . И неговия импийчмънт ще дойде . Съвсем скоро .
80
7
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Че и само се снимаха тръмпанзетата :)Много интелект на едно място. Като във форума на днес беге :)
79
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромпета е пътник. Повече политика няма да види.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахах, да не се нядявате да повяряаме на тези идиотии?!?
77
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
***, ако си се смръзила, не ни го причинявай и на нас :)
76
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък смразяващи доказателства. Аз не чух Тръмп да е казал-влезте там и ги нападнете. Малко преувеличиха тая работа.
75
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли някой де си представи ако такава тълпа беше опитала да превзема Кремъл?Щяха ли изобщо да стигнат живи дори до вратата?Но много обичат да говорят, че в САЩ нямало демокрация.
74
6
 
11
 
! Отговори
Така така преди 3 години
Също да се подчертае че тълпата нападнала сградата масово говори на руски...
73
7
 
17
 
! Отговори
Кого преди 3 години
Абее...,аз лично видях едни американци дошли в деня на отворените врати да разгледат Капитолия. Кого лъжат демокраставите?
72
28
 
10
 
! Отговори
До Хахахах 25 преди 3 години
Ти за нормален ли се броиш? Щом вярваш на лъжите на един патологичен лъжец имаш нужда от медицинска помощ . И то спешно!!! Всеки нормален съд отхвърли лъжливите твърдения на мошенника Тръмп . Наивник! Що не му пратиш парички да му помогнеш, на горкия милиардер, като всички наивници, дето му напълниха изпразнената сметка .
71
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кой момент трябваше да се почувствам "смразен", че явно съм го пропуснал?
70
6
 
16
 
! Отговори
Енджой преди 3 години
Тези от снимката ли ще направят Америка отново велика?
69
8
 
30
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Абе погромите на BLM от лятото, подбудени и официално подкрепени от демократите, бяха къде-къде по-страшни.
68
8
 
14
 
! Отговори
FMC преди 3 години
Е, да, твърденията за измами са недоказани, защото и съдът не им даде ход. Как да бъде доказано нещо, което е спряно и не се разглежда? Аз не знам. Ако вие знаете, кажете
67
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смразяващи ?!?Доказателства ?!?за пълното беззаконие безобразната изборна система и тоталитарното преследване на 90 млн американци, които поддържаха бившия президент на САЩ. Смразяваща цензура и нагло наричане на черното бяло...И тези отвратяги през 5 минути говорят за някаква си демокрация и учат всички как да живеят демократично.А тук ни пробутват една смразяваща пропагандна измислица на западната пропаганда. Отвратително лакейство към отвратителната върхушка в САЩ.
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шопо Айде да не ти казвам с кой твой роднина си легна Байдън.
65
2
 
18
 
! Отговори
А преди 3 години
Защо не показаха клипа как охраната ги пуска вътре като на тържествена церемония ?!