Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
2
 
! Отговори
Q is real преди 3 години
MAGAMBGGA"Най-доброто тепърва предстои"Q
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (3)Страхливи ли са??? По скоро си свазват клетвата да се придържат към конституцията и виждат що за цирк е това. Беше обречено на провал преди да е почнало.
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ"проблема е,че има милиарди хора с ценности...те са носителите на Справедливостта...те са Мечтателите за Справедлив"Ohhhh... толкова мощно ичпърдяване не бях чувал до сега ... ууфффф кво си ялл бе ... бляяяя ....АХАХХАХХАКакви глупсиоти пишеш? Миларди имало? И кви убийства в множествено число?А кат е толкоз лош тоз твоя тръмп, последните трима колко войни имаха иколко умряха американци на чжда земя и колко бяха убити от тях?
75
3
 
11
 
! Отговори
Единственото преди 3 години
Което се чудя е, дали баба Яга Пелоси се е на къкала от яд, или само се е подмокрила !
74
10
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
благодаря за комплиментите на обслужващите русия, приятели на тръмп...ченгета с пари от русия могат да ви убедят в каквото си искат...проблема е,че има милиарди хора с ценности...те са носителите на Справедливостта...те са Мечтателите за Справедлив Свят в които да живеем...шепа крадци и болни ни вменяват,че да убиеш невинни хора в Конгреса на САЩ било...геройство...тръмповци убеждават Народа на САЩ,че Бин Ладен е национален герой на САЩ...объркали сте Народа!!!
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
либерастите са толкова жалки, Тръмп просто ги смля на кайма. Сега ще почне едно реване, скачане от балкони и тн лгбт простотии
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имфийчка ви пийчина!
71
6
 
14
 
! Отговори
фак преди 3 години
До ББти нормален ли си, бройлер такъв, как пък веднага се лепят тия етикети - фашисти, расисисти, как пък ги определи, зайко, а червените екстремисти, подпалвачи, срутиха половината Америка онова лято, наркомани, престъен контингент, да не говоря за другите, кой работи и храни тая Америка, електоратът на Тръмп, дигна икономиката им, спря нелегалната емиграция
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито!
69
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяхте да импийчвате Тръмп, каква стана тя сега. Демократите направиха огромна реклама на Тръмп го направиха национален герой. Сигурно всички негови фенове в Америка са сега на улицата и ликуват
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наййййй голеееемииияяя уеуееее!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От демократите, най-вървежен беше Андю Янг!#YangGang#MATHЩом крайн десни еврии са съгласни с много от преложенията му, значи прави нещо правилно. За съжаление, "демократичните" демократи решиха, че азиатец няма шансове и го бастърдисаха.Ама сега байдъна който безсрамно му взе обещанията, взе по-малко да обещава. А нема и месец.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББМи не всички са видели, а някой може и да подкрепят? Проблемче? Такааа ли? Аре марш. МАРШ! ЧИБА! КУЧЕ!
65
18
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
милиарди по-света видяхме как тръмп в речта си насърчава подръжниците си състоящи се от фашисти,расисти,мафиоти и руски агенти в атентата срещу Конгреса на САЩ...републиканските сенатори само не са го видели...има го в мрежата...лицемерни и зависими...привържениците на тръмп насърчени от него убиха невинни хора в Конгреса на САЩ...мафията не си е позволявала такава наглост!тръмп "невинният" си го позволи...защитен от републиканската партия...заплашваща САЩ с разделение и гражданска...Позор!
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗначи Рейгън е уплашен от Тръмп, ама не от предишните 3 клоуна?
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Байдън умре, сер. ли си мислите, че Камила Харисън ще управлява?Щото ... Да ви напомня - от всички демократични кандидати, въпреки НАЙ-МНОГОТО дадено време, тя беше НАЙ-НЕПОПУЛЯРНИЯТ КАНДИДАТ! До там се стигна, че се отказа от надпреварата, защото не беше сигурна, дали ще изкара още един мандат в нейния си щат ... Взеха я само защото "черна", ама не точно. Щото е с "емигранстки корени", че да се хареса и на бедните, нищо че е богаташка, а водача на кампанията и бе черна лесбийка.
62
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон Маккейн и Рейгън сигурно се обръщат в гроба от ужас докъде Тръмп докара държавата!
61
6
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Чакаме значи м.март. Честните умове няма да се примирим с безумието на един клоун
60
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справедливостта тържествува! Огромна победа за президента Тръмп и работеща Америка!пискливите леви комунисти от дем партията плачат в истерия
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Шо бе? Д ане си пуснал сестра си да рабти тая вечер?