Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113Може да е крейзи, но доста от нещат, които говори са бая по-ориентирани от това на прогнилите червени мозъци.
97
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Жалко е,че службите на САЩ са толкова безпомощни и зависими,руснаците и севернокорейците плащат и са..не го приемам но са много по-напред...двама трола с акаунти лъжат и вменяват "ценности",почтенните се страхуват...само минуси ни плющят,обиди,заплахи,нямат аргументи разбира се,Русия ви прецаква ...имате проблем ако не се вземете в ръце...тръмп е клоун платен от русия...Ес са на ръба да ви предадат заради колебанията ви...това искат създателите на северна корея...ако ще се мре да е с чест!!!
96
1
 
8
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Абслолютна ГЛУПОСТ си написал, по-тъпо от това не знам далиможе да се измисли !
95
6
 
5
 
! Отговори
Politico преди 3 години
" Бившият президент Тръмп е изправен пред нови правни заплахи , защото прокурорите от Джорджия се присъединиха към тези от Ню Йорк, за провеждат криминално разследване на неговите действия. Новите разследвания се добавят към огромен списък от правни въпроси пред които е изправен бившия президент, които застрашават неговите финанси и свободата му".
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз например съм ''тръмпист'', но съм твърдо срещу путинизма ! Не знам що за заблуден мозък си ти, истина ти казвам !-------Ха!Че те са едно и също явление.Гледат си богатството.Правят се на най-големите патриоти.Не ги интересува народа, ни държава.Силни са на речи.Харчат яко парите на хората за глупости.Бият се в гърдите.Те са най-великите от всички.И..... се обичат.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББТи си крейзи
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кат е толкоз лош тоз твоя тръмп, последните трима колко войни имаха иколко умряха американци на чжда земя и колко бяха убити от тях?Вие пък вижте статс колко умряха заради тръмпчо на родна земя и без война.И с тази още не съвсем развихрила се, но де факта гражданска война, която този разбуни, колко ли още ще загинат?
91
15
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поредният опит на русия и компания китай и северна корея за превземане от вътре на САЩ чрез евтини и продажни болни като тръмп и републиканската не се състоя...двамата трола на тръмп и русия с по петте си акаунта не могат да променят истината...време е за рестарт...връщане към ценностите...лесни битки няма...ценностите са вечни..Бог да пази САЩ и приятели!!!
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжаСЕН не означава уплашен.Изобщо не са синоними в случая.
89
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следва втори епизод: републиканците внасят импийчмънт на Байдън в Конгреса за украинските му афери. Бумерангът се връща
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ако Байдън се гътне от мъка, президент на САЩ ще стане една камила
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората правят яко секс, а ние бичим тука.
86
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и статистиката от убийствата насърчени от тръмп и републиканската партия в Конгреса...няма убит терорист,расис или руски агент...жертвите са невинни американски граждани...и къде са службите и правоохранителните...на Народ на САЩ ли служат или на руски агенти и расисти?
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББАма сериозно - отди на лекар да те види, че такива работи изкарваш, че ... ужз
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББHahahahah ... продължавай да си мислиш, че за това е била войната :)
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два пъти импийчван и двата пъти неуспешно. Друг такъв случай с президент в историята на САЩ няма.
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93Понеже нямаше войни за да възпират червената чума, сега комунистите са навсякъде и наглеят яко. Колко хора умряха във Либия, щото комунистите стигнаха дотам, за няма и година и половина. Или тия не ги броим, щото американците не воюват, м?
81
2
 
14
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Абе *** такъв, защо си мислиш, че които предпочитат Тръмп пред Байдън, са непременно поддръжници и на Русия ?!! Аз например съм ''тръмпист'', но съм твърдо срещу путинизма ! Не знам що за заблуден мозък си ти, истина ти казвам !
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Бая близичко си беше ...
79
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и за невежите...зависимите...алчните...мафиотите и руските агенти...Народа на САщ е водил Гражданска война/справка Историята/и не за пари,власт на руски олигарси и агенти,не за слава и его...а за Свободата на човешки същества..."самодостатъчен" в глобален свят...си е безпомощност...липса на аргументи...и не можете ме обидите и уплашите...милиарди сме...не подценявайте хората създаващи благата и богатствата ви политици