Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
30
 
44
 
! Отговори
Е,и ?! преди 3 години
Това не е изненада за никой. Целта на демократите беше публично унижение и те го постигнаха. Първият президент в историята на САЩ импийчнат два пъти. Демократите все имат легални правомощия да му отнемат привилегиите и политическа кариера а и през март влиза нов закон за злоупотреба с власт. Факт е че вече са в ход делата свързани с финасите на оранжевият бабуин и цялото семейство. С политическите амбиции на оранжевото недоразумение е свършено, но дали ще оцелее финансово и физически ще види
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава да премахнат и спорното гласуване по пощата,това което беше,е абсурдно да продължава!В 21 век по пощата да гласуват неизвестни лица,как им снимат самоличността ,подписите,почерк,лични карти?Електронното е подобна бутафория предвид интернет измамите,с машините освен Венецуела която "избра "Мадуро от раз,сега и нас ни гласят,надзора ще е от Сиела ,свързана с ДБ на Пинокио и други стари мушмули на задкулисието.Така,че умната!
16
3
 
16
 
! Отговори
Тръмп 2024 преди 3 години
100%, дано доживея, че с Китайският Вирус нищо вече не е гарантирано!
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА."Ето така мутрата от Банкя успява да се задържи на власт вече 11 години. Никога не успява да събере достатъчно гласове за да управлява, затова ходи да проси гласове от други партии като им общеава парче от баницата ако се съгласят за коалиция.
14
20
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Приликата между Доналд Тръмп и Ейбрахам Линкълн е колкото приликата между Адолф Хитлер и Майка Тереза!!!
13
35
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
пак се измъкна глиста. Отвратителен.
12
5
 
40
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Мога да кажа само: Слава Богу!!! ....и да е жив и здрав.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ем ... това беше умнто решение. Импийчмънт просот щеше да доведе до такива работи, че нападението над Капитолия щеше да е детска игра ...
10
8
 
46
 
! Отговори
Про Гносис преди 3 години
Ако е жив и здрав Тръмп след 4 години пак ще спечели изборите.
9
8
 
44
 
! Отговори
Горд преди 3 години
Тръмп и Ейбрахам Линкълн са най-великите президенти в американската история! Дори и седемте корумпирани Републиканци, които предадоха и продадоха Америкаме (и ще платят висока цена) не успяха да помрачат великолепното управление на Тръмп! За първи път САЩ беше страна, която света харесваше...
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-тпи от американците който е бил тям и ги познава ще се съгласи който не се съхласи е поне тооко т.п колкото тях.Няма по прст нщсбирщайн от тия.Те не могат да се нарекат и народ дори или нация.А ми съвкупност от ***.
7
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха,либераsтите-демонкрати им беше ясно ,че номерът им няма да мине ,но искаха да сатанизират Тръмп ,като президентът подложен на два импийчмънта!Само ,че те влязоха в собственият си капан ,защото Тръмп може пък да се похвали ,че единственият президент издържал на два импийчмънта.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само в България имало ***! 7 се намериха и отвъд океана...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсмилсено гласуване, като повечето избори !
4
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То беше ясно, че ще го оправдаят. Пука му на Тръмп. Не беше лош президент..
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливи са, пазят си хляба сега на старини...Колко типично!Къде отиде добрата републиканска идея!!!! :(
2
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапки долу за Доналд Тръмп.
1
8
 
50
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Оная ненагледна грозотия Нанси Пелоси сега интензивно газифицира нейде по малка нужда...