Байдън изтегля американските военни от Афганистан до края на месеца

Решението - въпреки апела да поддържа безопасността на летището на Кабул
Обновена: 25 авг 2021 07:44 | 25 авг 2021 07:40, Петя Славова
15

Още по темата
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди своя план да изтегли американските военни от Афганистан до края на този месец, предава Bulgaria ON AIR

. Той направи това, въпреки че бе призован вчера на извънредна виртуална среща на Г-7 от лидерите на други страни от групата, по-специално от Европейския съюз, Съединените щати да поддържат безопасността на летището на Кабул, "докогато е необходимо".

Седемте посочиха и че талибаните трябва да осигурят напускането на страната на тези които искат. Въпреки това, военната група забрани на афганистанците достъпа до летището в Кабул, където има няколко километра от чакащи хора да излетят.

Най-малко 70 700 души са били превозени със самолети от Кабул. А по думите на Байдън изтеглянето на американските войски от страната трябва да приключи скоро, поради нарастващата заплаха от атака на групировката "Ислямска държава" в афганистанската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
комитата преди 2 години
да ги маха от Сирия и Ирак докато е време ,че пак няма д а има време да избяга като в Авганистан
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смело си плюха на петите и безстрашно хукнаха назад.
8
2
 
5
 
! Отговори
АнгличаниИзбити1837г преди 2 години
За два дена, няколко десетки афганистански селяни избиват 4 000 (четири хиляди) английски войници в една клисура в Афганистан през 1837г., по времето на английската кралица Виктория.
7
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Земенцията Джо е най-голямото недоразумение в историята на щатите. Сега ще разфърлят терористи по цял свят. Поне няма обидни туитове'.
6
3
 
4
 
! Отговори
заслужено преди 2 години
Ние, българите самоговорим срещу мафията и Тиквата,но...пак стотици хиляди са гласували за робството си. Същото е и с афганистанците---сред тях нямаше нито един мъж да стреля срещу талибаните----съдбата им, като и нашата са напълно заслужени. Истината е---светът помага, ако и сам положиш усилия.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6Поредният пинко, който живее във филм да плюе и храчи Сащ. Ей клоун твоите велики талибани с мозък 20 ... зашо се криза в пещерите 20г , а не излязоха на фронта, както правят мъжете и истинските армии? :))) Спяха като прилепи , не са виждали елементарни техники . Какво ще направят на САЩ? Нищо немогат да и направят нали видяхме. Ще си траят там в пустинята и това е.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай го как е спрял на вратата, забрави на къде е тръгнал, тц тц тц
3
0
 
8
 
! Отговори
Американскити военни преди 2 години
Да си изтеглят и активите за 83 млрд и да го дадат на съюзниците си в НАТО.
2
4
 
7
 
! Отговори
USA преди 2 години
АМЕРИКА С НАИ НИСАК РЕИТИНГ ! ДЕДО БАИДО ПРИЗРАК ! ГЕРБ И БАЦО ИЗОСТАВЕНИ У КАБУЛ !
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не ги изтегля, талибаните му казаха ме му дават до 31.08. Шефа на ЦРУ беше на преговори с талибаните но явно не с се договорили и сега си тръгват с подвита опашка. Даже тлибаните им диктуват кога и до кога. Позор