Джон Кърби: Русия все повече губи силите си

Руската армия е отслабена а икономиката на страната е в колапс
26 апр 2022 19:45, Йоана Цонева
187
Джон Кърби: Русия все повече губи силите си
Снимка: БГНЕС

Руската армия е загубила мощта си и е държава е отслабена след нападението си над Украйна, заяви прессекретарят на Пентагона Джон Кърби във вторник преди срещата на съюзниците и партньорите от НАТО, предаде "Ройтерс".

"Армията им е отслабена. Те са държавата им е по-нестабилна в момента,като се изолират допълнително от света", каза Кърби в интервю за CNN.

Още по темата
"Целта ни е Русия да не може в бъдеще отново да заплашва съседите си", допълни той.

"Икономиката на страната е в колапс. Макар и руската армия да не е напълно изтощена, със сигурност е претърпяла страшно много загуби заради нахлуването в Украйна", каза той.

Джон Кърби не даде повече подробности за оценката си относно състоянието на руската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oчаква се и останалите неприятелски страни да се инатят и да не искат да плащат в рубли за газта. Китай и Индия са отворили големите усти и чакат жадно руския газ :) Дали няма Путин да има пари за още 20 години война, а?! Дали ще го изтощите някога, а янки?! :)
53
3
 
1
 
! Отговори
българина преди 2 години
До Анонимен ВСВ американските евреи насъскаха хитлер... и без тяхната помощ резултата щеше да е същия 6 месеца забава
52
5
 
12
 
! Отговори
бля...бля...бляяя... преди 2 години
Каза Джон Кърби и не даде повече подробности за оценката си относно състоянието на руската армия....демек---спукана ни е работата и е време да се изтеглим от Афганистан/пардон/ от Уркия....Гответе се за евакуация!
51
3
 
6
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
И между другото, както сега сте за Запада и в частност Германия, същата тая Фашистка Германия 43-та е искала да създаде независима Македония! Ама що ли макетата не споменават това?
50
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, че САЩ им пращаха храна и техника на рашняците през ВСВ, че щяха да умрат от глад, Сталин го знаем колко го било грижа за пушечното месо на фронта :)))
49
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газовото кранче за Полша от днес е спряно. Не искат да плащат в рубли, няма газ! :) Чакат доставки от Тексас поляците :))) Лол :))
48
11
 
8
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
А, @38, тъкмо се чудех на кого да отговоря, че русофилите заминавали на Запад, а не на Изток :P Ще го кажа така. На Запад заминават само русофоби. Русофилите си стоят в България, защото си обичат и родината, освободена и създадена за 3-ти път от Русия. Даже и 44-та СССР запази целостта ни, вместо сега под Стара планина да е Гърция. Знам, че някои биха искали точно това - под Стара Планина да сте в гърция, но сори, вие сте русофоби и не ни интересувате хич ;)
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашките искат да опашат черноморието, ще минат през нас, но видат ли турския аскер ще се сепнат, че там има байрак !
46
3
 
16
 
! Отговори
Пинокио преди 2 години
Опааа...тоя Джон лъже повече и от мен...!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПешоНали било само "специална операция", пък и рашките гледат да пестят амуницийте, така са ги учили от оно време........хахахаха :)))
44
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 2 години
Задоволяват собствените си нужди от зеленчуци на 87%? Това го спуснаха от Кремъл ли? Ако зеле, моркови, пшеница, ръж и картофи са зеленчуците, да на 87% са задоволени. Останалите? Или тях руския не ги яде? А огромния внос от Турция какво носи?
43
6
 
10
 
! Отговори
Световна ТОП новина преди 2 години
Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби във вторник преди срещата на съюзниците и партньорите от НАТО отново ГАДАЕ на БОБ...!!!! И му се отдава...ХА-ха-хи....
42
0
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Не се крий бе Левски пишеш а по мисъл Унур Обезоглу.
41
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ли не му вярвам на този американки цига.нин. Не знам как стоят нещата в Украйна - кой печели, кой губи т.н., ама все си мисля, че ако нещата се развиваха толкова зле за Русия, Америка щеше да гледа сеир и да потрива доволно с ръце, без да говори много. Такива изявления много ми приличат на опит на думи да се компенсира това, което липсва откъм реалност. Нещо като приказките на зеления клоун, които също ми намирисват на някакъв компенсаторен механизъм.
40
10
 
7
 
! Отговори
yankee go home преди 2 години
Като гледа човек противната физиономия на тоя джон се чуди-кой лъже повече джонкърби.сиенен или нашата журналистка/йоана цонева/Русия е много слаба нали?Защо тогава мощното нато с неговите 30 /тридесет/държави се уплаши и не посмя да воюва с руснаците в украйна?????????
39
5
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Ракетите и другите боеприпаси,трябваше да са свършили,преди месец ама....
38
4
 
4
 
! Отговори
34 преди 2 години
Да наречеш руснак ,че е *** значи си на най ниското възможно умствено ниво.
37
7
 
5
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
...и рублата скача :) Как така взе да скача, след като почнаха да губят силите си. Аз залагам на 10 доалра за галон преди Коелда...какво говоря, преди Хелоуин :P
36
6
 
7
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
35
1
 
10
 
! Отговори
Неграмотна мисирка преди 2 години
"Те са държавата им е по-нестабилна в момента,като се изолират допълнително от света", каза Кърби в интервю за CNN."