10 убити при расистко нападение в САЩ

Стрелбата е в магазин в квартал с предимно цветнокожо население
80
10 убити при расистко нападение в САЩ
Снимка: БГНЕС

18-годишен младеж уби 10 души и рани тежко трима при атака в магазин в Бъфало, щата Ню Йорк, в събота следобед, предаде БНР.

Властите подчертават, че той е пътувал часове наред, за да пристигне в супермаркета в квартал с предимно цветнокожо население, само двама от 13-те жертви са бели.

От полицията казаха, че  въоръжен  бял мъж в бронежилетка и в облекло с военен стил е открил стрелба по хора от супермаркет, намиращ се в  район  населен предимно с афроамериканци. Случващото се той е излъчвал директно с камера, поставена върху каската на главата му.

Властите описват нападението като "насилствен, расово мотивиран екстремизъм".

Нападателят най-напред убива 3-ма души и ранява един извън сградата. Вътре охранител на магазина, който е пенсиониран бивш полицай  от Бъфало, е стрелял по него няколко пъти, но куршумите попадат в бронежилетката и не го засягат, а след това въоръженият младеж застрелва охранителя.

Видеозаписът показва как стрелецът влиза и прострелва още няколко човека .

11 от жертвите са афроамериканци, а двама са бели.

Стрелецът  се е предал на полицията и е идентифициран като Пейтън Гендрон от Конклин,  щата Ню Йорк,  селище намиращо се на около 320 километра югоизточно от Бъфало. Часове по-късно в съда Гендрон бе обвинен в убийство първа степен и задържан под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: стрелбаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Ай ся чернити да върнат, и после и пак и пак.
26
0
 
5
 
! Отговори
88 преди 1 година
Сега разбира защо е карал до Бъфало. Градчето от което е стрелеца се състой от 5 хиляди души от които белите са 95% а черните под един
25
2
 
8
 
! Отговори
До SS преди 1 година
Тука става въпрос за щата Ню Йорк, а не за града. Двете неща нямат нищо общо. А Upstate New York си е селяния, както повечето от САЩ
24
3
 
8
 
! Отговори
88 преди 1 година
Жалко само, че си е пропилял живота. Сега ще изгние зад решетките в пълна изолация
23
4
 
24
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ето това им е демокрацията, дето искат да я насадят по целия свят. После не били расисти и фашисти!
22
3
 
22
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Ами да - двойни стандарти, като в Европа. Расизмът срещу черните е престъпление, а срещу белите - психично заболяване.
21
4
 
17
 
! Отговори
БРАЙВИК преди 1 година
Еххх, моето момче, глупаавичко си още, мъничко ... сега 11 доживотни присъди, а ако беше като мен, да натръшкаш 70 човека в "демократична" европейска страна, след 20 години може и да си навън. На твоятаа възраст - 38 си на свобода! Сега цял живот ще гледаш през решетки!
20
5
 
38
 
! Отговори
Държавата мечта преди 1 година
Сащ са расистка държава пълна с тежки расови проблеми. Затова така упорито пропагандират междурасово равенство и драконовски наказват всяка проява на расизъм. По същата причина имат и статуя на свободата и тръбят че са върха на демокрацията. Защото там свобода НЯМА. Кой каквото му липсва за това си бленува и се опитва да го издигне в култ посредством символи, лозунги и пропаганда. Фалшива работа.
19
5
 
42
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
На САЩ не им трябват врагове. Ссмодостатъчни са си.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блек Лайвс Метърс хахаххааа
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ е позволено да си купуваш оръжие легално, за тех е като добро утро това :))) Расизъм винаги ще има, защото хората са различни, това е необратим процес :)
16
2
 
15
 
! Отговори
И тия преди 1 година
Водят война.
15
2
 
3
 
! Отговори
се тва праат преди 1 година
А у вас негров линчуют - според вас у америка само тва праат
14
3
 
18
 
! Отговори
SS преди 1 година
Трябва да си роден в Ню Йорк за да обичаш Ню Йорк ! Трудно се свиква с живота там ,ако си пришълец ! Освен това свободната продажба на оръжие е забранена без разрешително ! Е това не означава че месните гангстери се стрелят с прашки и се бият с бухалки . В USA оръжие винаги може да намериш ! Навсякъде,каквото поискаш ! Цар долар е всемогъщ !
13
6
 
10
 
! Отговори
Повечето преди 1 година
Тук сте се събрали - баш юнаци на писанието. Да ви имам въображението! Хората пишат за Ню Йорк, вас Украйна и Русия са ви в главите. Накацахте го и този сайт като мухи л..
12
4
 
31
 
! Отговори
SS преди 1 година
Два пъти съм бил в Ню Йорк ! Втория взех жена ми ( азиатката) с мен и тя да види свят ! Имахме три месечни визи ! Знаете ли колко останахме ? Две седмици и на 9-10 ден жена ми започна да мрънка да се пребираме ! Каза ,че това е е една гигантска лудница ,а Куинс където временно се бяхме настанили е ужасно място !
11
3
 
25
 
! Отговори
факт преди 1 година
написал е манифест от 160 страници за превъзходството на бялата раса по подръжание на украинската ,,Азов,, казва се ,,Черното слънце,,
10
4
 
57
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 1 година
Интересно. Чернокожият нападател в нюйоркското метро, убивал бели, беше обявен за психичноболен. Тогава версията за тероризъм беше отхвърлена.
9
5
 
24
 
! Отговори
Тия кравари преди 1 година
на ден дават повече жертви от укрите. *** тъпата страна!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова всички трябва да имат оръжие!!!