Куршуми, убийства... Най-смъртоносните нападения в училища в САЩ

Само там стрелби в учебни заведения се случват отново и отново
25 май 2022 21:00, Елка Василева
68
Куршуми, убийства... Най-смъртоносните нападения в училища в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ са единствената развита страна, в която стрелби в училищата се случват отново и отново, като вчерашното нападение срещу начално училище в Тексас. Ето справка на Франс прес за най-смъртоносните нападения, извършени в последно време.

Още по темата
Ювалди, Тексас, 24 май

18-годишен мъж уби 19 ученици и двама преподаватели в началното училище "Роб" в град Ювалди, на около 130 км западно от Сан Антонио, щата Тексас, показват официални данни на министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Заподозреният също е мъртъв.

Оксфорд, Мичиган, 30 ноември 2021 г.

15-годишен юноша уби хладнокръвно четирима ученици и рани шестима други и преподавател в комплекс на гимназията на Оксфорд, градче северно от Детройт. Извършителят беше обвинен в "терористичен акт" и "убийства" и, нещо рядко случващо се в САЩ, родителите му също са обвинени.

Санта Кларита, Калифорния, 14 ноември 2019 г.

16-годишен юноша отбеляза рождения си ден, стреляйки по съучениците си от гимназията, като уби двама и рани трима други, преди да опита да се самоубие. Жертвите са на 14-15 години.

Санта Фе, Тексас, 18 май 2018 г.

17-годишен ученик простреля 20 души в гимназията, където учи. Двама възрастни и осем младежи загинаха. Стрелецът е в затвора.

Паркланд, Флорида, 14 февруари 2018 г.

На деня на Св. Валентин 19-годишният Никълъс Круз обстреля с полуавтоматична пушка гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас", от която е бил изключен за лошо поведение. Загинаха 17 души, повечето непълнолетни. Нападателят е арестуван.

Бентън, Кентъки, 23 януари 2018 г.

15-годишен ученик застреля с пистолет двама ученици на същата възраст в гимназия "Маршал каунти". 18 бяха ранени от куршуми или в последвалия стрелбата хаос.

Роузбърг, Орегон, 1 октомври 2015 г.

26-годишен студент застреля 9 души в университета "Умпка". След като беше ранен, той се самоуби с куршум в главата.

Оуклънд, Калифорния, 2 април 2012 г.

Мъж застреля методично седем души в малкия калифорнийски университет "Ойкос". Нападателят, бивш студент от корейски произход, беше арестуван и почина в затвора седем години по-късно.

Нютън, Кънектикът, 14 декември 2012 г.

След като уби майка си, неуравновесеният Адам Ланса, на 20 години, отне живота на 26 души, включително 20 деца на възраст между 6 и 7 години, в началното училище "Санди хук". След това се самоуби. САЩ продължават да помнят това масово убийство поради големия брой убити деца.

Технологичният университет на Вирджиния, Вирджиния, 16 април 2007 г.

Неуравновесен студент, родом от Южна Корея уби 32 души, преди да се самоубие. При нападението срещу реномирания универститет са използвани два полуавтоматични пистолета.

Колумбайн, Колорадо, 20 април 1999 г.

Двама тежко въоръжени ученици от гимназия "Колумбайн", на 17 и 18 години, убиха в рамките на няколко минути 12 свои съученици и учител, след което се самоубиха в библиотеката. Броят на жертвите щеше да е още по-висок, ако бяха успели да взривят самоделните си бомби.

Остин, Тексас, 1 август 1966 г.

Бивш морски пехотинец се покачи на върха на главната сграда на Тексаския университет в Остин и в продължение на 90 минути стреляше напосоки по всички, които забележеше долу. Загинаха 14 души и бяха ранени 32, преди нападателят да бъде ликвидиран.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...децата там се учат от управниците си, които 3 месеца наливат пари за оръжия в Украйна. Какво очаквате от подрастващите в щатите, виждайки, че правителството им е войнствено и произвежда ли произвежда оръжия, дава ги на други да се убиват? Нека Байдън погледне себе си, преди да предприема глупави забрани на оръжия в Щатите. Самият президент въоръжава главорези.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34. Проблемът не е в оръжието, а в това, как са те възпитали. А в САЩ, както и в голяма част от така наречените западни държави, възпитанието е под нулата. За тях то може да е най-доброто, Жендърите да виреят и да си развяват ония работи, но за нормалния човек това е низко възпитание. Те не могат да разберат, че самият им свят е прогнил. Никаква забрана на оръжия няма да предотвратят подобни убийства. Тоя човек е решил да го направи и ще намери начин. Учи се от управниците...
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 18 год си поръчва две пушки онлайн и няколко стотин патрона и никой не се интересува защо са му. После се чудят на статистиката
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия болни мозъци управляват светът. Не случайно сме на това дередже
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези не им трябват войни,те сами се избиват!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то все едно,че Путин е нападнал Кравария!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дават на децата успокоителни от памперси и в пубертета вече са яко друсани. Ама крайната цел е да им вземат оръжията затова посегнаха и на деца.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Русия всичко е мирно и тихо, хората живеят в мир и любов благодарение на Путин. Товарищ Сталин, Вы большой ученый, А я простой советский заключенный.
26
1
 
18
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 1 година
Нормален ден в държавата, от която нашите "политици" искаме да взимаме пример
25
1
 
10
 
! Отговори
Не ги жалете преди 1 година
Кой призоваваше да се убиват руснаци ...възмутителни ценности!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 2020та година имат 45,222 смъртни случая в следствие на огнестрелни рани... Жинял съм в Ню Йорк... На всеки ъгъл психично болни и бездомни... Съчувствам искрено на живущите там. САЩ сами създадоха тази пагубна не само за тях, а и за целия свят маса от хора чез образ и ценности... Случващото се с горките американци е потресаващо, политиците им ги унищожават. Калифорния се е превърнала в палатков лагер, а по улиците на щатите има над 2,5 милиона бездомни деца...
23
0
 
10
 
! Отговори
Погребален агент преди 1 година
Не ми обяснявайте за САЩ, а давайте да се вдигаме на бунтове! Погледнете какво става по селата и малките населени места в България. Команчите от махалите "берат" и безчинстват на воля! Всеки има прво на самозащита. Пред дулото на пистолета им омекват колената на г.адните хъхрещи ***.
22
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От доста време политиците в САЩ се опитват да обезоражат народа. При вида на уличните банди и наркопласьорите въоръжени до зъби (с незаконно оръжие) дори и подобни "странни" случай не могат да убедят никого, че е лошо да имаш някой патлак за всеки случай.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Морска гара Бургас, Сталин на брега, в морето кораб, пълен с укри. Къде да разтоварим кораба, таварищ Сталин? Отговор-Сибиррр
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези за кеф се стрелят по-между си, представям си каква покутевица ще настане, ако рашистите решат да нахлуят на тяхна територия!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кравария тия неща са народна традиция като при нас Трифон зарезан :)
18
0
 
3
 
! Отговори
Откакто се помня преди 1 година
Все си се стрелят.
17
0
 
2
 
! Отговори
Зуки преди 1 година
Да не е пуснал призиви за убийства във фейсбук....
16
0
 
6
 
! Отговори
Нещо съм се напил преди 1 година
И не моа да схвана новината. Путин ли пак нещо...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укрите взеха пример от тях.раздадоха оръжие на които поиска, започнаха да се избиват един друг,после Путин им виновен