Шестгодишно простреля учителката в класната стая в САЩ

Изстрелът не е произведен случайно
Обновена: 7 яну 2023 09:02 | 7 яну 2023 08:49, Елка Василева
94
Шестгодишно простреля учителката в класната стая в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Шестгодишно момче бе задържано в САЩ, след като открило огън срещу учителката си в началното училище и я ранило тежко, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

Няма други пострадали при стрелбата в началното училище "Ричнек" в Нюпорт Нюз, Източна Вирджиния, на близо 200 мили южно от столицата Вашингтон.

"Стрелецът е шестгодишно дете, в момента то е задържано", заяви пред репортери началникът на местната полиция Стив Дрю.

Той уточни, че изстрелът не е произведен случайно.

Пострадалата е млада жена на около 30 години и животът ѝ е в опасност, казва той.

"В шок съм и съм деморализиран", казва началникът на училището в Нюпорт Нюз Джордж Паркър. "Нуждаем се от подкрепата на нашата общност, за да сме сигурни, че децата нямат достъп до оръжия."

Според данните за насилие с огнестрелни оръжия миналата година в САЩ са регистрирани над 44 000 смъртни случая, причинени от огнестрелно оръжие, като половината от тях са самоубийства, а другата половина - убийства, злополуки или случаи на самозащита.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
15
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Американчета ко да ги правш, още от бебета им дават пушки и учат да избиват всичко наред...
57
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
По- важното е ЗАЩО???
56
2
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
АМЕРИКАНСКА демоНкрация!!!! Пазете децата!!!
55
2
 
10
 
! Отговори
aaa преди 1 година
*** и демокрацията, *** и американската мечта. Тея се гърмят като за последно.
54
1
 
9
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
Сравних официалните статистически данни и се оказа, че съобразно населението в САЩ убийствата са четири пъти повече, отколкото в България. От друга страна самоубийствата ТУК са два пъти и половина повече. Значи посягаме си по-често, отколкото на другите.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там, където водните пистолети са заменени с истински, така става. Очаквайте следващата новина с 5-годишно.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократично........
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре бре сорошкииии тролчета що мълчите?!?! Няма ли да похвалите евроатлантизЪмЪ и новите ни братя оттатък океана?!?! Или само на минуси ще я караме?!?! Аре цъкайте минуси да ви преброя, ама само за минуси плащат ли нещо или просто ви дават червена точка?!?;
50
1
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Тъмните в САЩ са плъзнали във всички щати. И в Аляска ги има.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно само като прочетох Вирджиния и ми стана ясно от какъв цвят са замесените. Все едно американците да коментират бой с брадви във Факултета и да си обясняват как българите са племе от 15 век все още. Пък колкото живеят българи във Факултета толкова живеят и нормални американци във Вирджиния
48
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък тая седмица у нас 3 деца пребиха до смърттттт пенсионер за половин шише ракия.... Абе внесохме си демокрация ама пак изоставаме от ФАЩ - разрешете свободната продажба на оръжия, че децата да не се контузват докато убиват, пък и за жертвите ще е по безболезнено!!!! Иначе за статията кво да напиша?!?! Както пееше Фил Колинс - Just another day in paradise;)))))
47
1
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 33 Ааа, не съм съгласен. При соца границите у нас се пазеха жестоко, да не би западняците да ни нападнат и да ни откраднат социализма.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М.А.Ш.А.Л.Л.А...........
45
3
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Усилено пада възрастната граница на "стерлците" в Америка(САЩде) и убийствата в САЩ се увеличават от деца.Има нещо гнило в таз Америка,в устроиството на самата система...а ние ги копираме и искаме да бъдем като тях..дебилски шоута по ТВ,НОВИНИТЕ ни станаха като криминална хроника(като американските),престъпнците не се вкарват в затвора,а им се дава условно или пробация..Ние никога няма да бъдем нито Швейцария,ниТО САЩ...МАНТИЛИТЕТА НИ Е ДРУГ ,а и капацитета на държавта е слаб..
44
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В САЩ си е наистина страшно. Стрелят се на поразия. Сигурно убитите там са повече отколкото във войната. Те, американците, нека да си дават доларите на Зеленски. Както и оръжията. За да намалеят смъртните случаи като този.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американската мечта в действие
42
12
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Единственото което харесвам на USA демокрация ,това е свободната продажба на оръжие ! Нещо немислимо за Европа или за Бг ! Тук крадливите ни и продажни политици ще изпаднат в ужас !
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ценности
40
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова много коментари всеки ден във възхвала на болшевишка Русия на Путин, не разбирам защо няма опашка пред руското посолство с желаещи да отидат там? А в същото време при толкова плюене на САЩ защо пред посолството на САЩ има опашка? И като попитам някой путинофил къде са роднините му, близките му и познатите му, и той винаги отговаря "На Запад". Защо никой няма познати в Русия на Путин? Защо децата на путинофилите учат на Запад? Защо работят на Запад?
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно в България няма истинска демокрация. Или поне нашите управлявщи са я изродили и под предлог,че всичко е разрешено си оставят вратички за крадене. Не случайно не ни пускат в Шенген. Затова и сме бедни. Не е причината в демокрацията,а е в хората. Когато 2/3 от законите са ти от времето на комунизма няма как да очакваш да живееш в истинска демокрация