Заплашва ли TikTok сигурността на САЩ?

ФБР предупреждава, че Китай може да контролира данните на милиони
9 мар 2023 21:51, Йоана Цонева
19
Заплашва ли TikTok сигурността на САЩ?
Снимка: БГНЕС

Китайското правителство може да използва апликацията TikTok, за да контролира данните на милиони американци, предупреди Федералното бюро за разследване (ФБР).

По думите на директора на ФБР Кристофър Рей китайската апликация за споделяне на видеа "крещи ‘проблем със сигурността'", пише "Ройтерс".

Припомняме, че в САЩ бе внесен законопроект, който наред с други неща, ще забрани приложения като TikTok.

По време на изслушване в комисия на американския Сенат представителите на американските служби за сигурност заявиха, че китайското правителство може да използва TikTok, за да контролира софтуера на милиони устройства, а също и да популяризира наративи, които да поляризират американското общество - например по темата за Тайван, пише "Дойче веле".

"Не сме сигурни, че бихме могли да забележим много от външните признаци за това, ако то се случва", каза Рей за опасенията, че Китай може да представя дезинформационни наративи на потребителите.

"Това е средство, което в крайна сметка е изцяло под контрола на китайските власти - за мен това крещи ‘проблем със сигурността'", обясни директорът на ФБР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Слабо_умните българи, *** на руски задни части, са най-голямата заплаха за България.
13
0
 
1
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
тикток е новата китайска отрова! Колкото по-рано го разберете, толкова по-добре за България.
12
1
 
0
 
! Отговори
двоен стандарт преди 1 година
Естествено, за САЩ това е проблем, но з грузия може. хахахаха Американский стандарт
11
1
 
1
 
! Отговори
А Грузия? преди 1 година
Само как контрастира тази новина със позицията на Америка спрямо събитията в Грузия!
10
0
 
5
 
! Отговори
До 11 до8 преди 1 година
Еее ее йй, по полека бре ! Защо не са всички тогава милионери в Сащ ? Като пишеш поне се поинтересувай какви заплати се взимат и професии
9
4
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Твоят приятел е бил безработен или е работил като чистач. В САЩ ако искаш за 25 години ставаш мултимилионер. 150 хиляди долара на година е лесна заплата за всеки с повече от 2 години опит. Нормалните заплати за квалифицирани служители са от 250 хиляди до 400 хиляди долара на година. Програмисти и лекари вече са друго класа, при тях е нормално по 1-2 милиона долара да им е годишната заплата.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яд ги е че не могат да контролират сайта и да го цензурират както правят с Гугъл, Фейсбук. Туитър и Ютуб, и сигурно не са само тези.
7
2
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
А моя приятелка таман се върна от там - след 25 години. ,,Да , можеш да направиш някакви пари , но да не ти хрумне да се разболееш....щото независимо от застраховката ти , можеш гол и бос да останеш. А иначе- празно, консуматорско общество" Продала си беше апартамента в Ню Йорк и си купи разкошна къща в Банкя и вила в Родопите. ,, Къди ми е бил акъла , да го направя по- рано?" Та всеки различно го вижда. А между другото аз за тези години тук също си купих и къща и голяма вила и светът обикалям
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мой първи братовчед жиивее в Чикаго от 10 години. Вече и апартамент си купи там, вика,братче, къде ми е бил акъла толкова време, отдавна трябваше да се преселя в САЩ. Това е златна държава, богата, широкоскроена. Викам му, стой там и не помисляй за България. Тук е една празна територия, изпълнена с простттотиия до шия.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ с изпрростялото си население е най-голямата заплаха за САЩ.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак злонамерена целенасочена пропаганда той гугъл не ползва нито пък западни други приложения
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплашва пропагандата . В тик ток могат да видят американците как Украйна набира подвижни мишени за фронта насилствено . Може да видят убити войници и на Зеленски а не само руски . Не могат да наложат цензура . Всички знаем че когато фалират империи свободата на словото е първата жертва. Вижте кво става по БТВ и Нова американска телевизия . Как се опитват да пренаписват историята с цел омраза към Русия . Фактите от историята са много лесно проверими .
2
1
 
16
 
! Отговори
не знам преди 1 година
аха много е гадно някой да прави като теб.
1
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Недей пишете такива статии, сега САЩ ще ги търсят на картата да им спретнат преврат и да им внесат демокрация.