Георги Панайотов: Тръмп не беше арестуван, намира се на вилата си

Срещу бившият президент има три други разследвания
Обновена: 5 апр 2023 11:56 | 5 апр 2023 11:44, Нели Христова
15
Георги Панайотов: Тръмп не беше арестуван, намира се на вилата си
Снимка: БГНЕС

"Доналд Тръмп не беше арестуван. Срещу него бяха повдигнати 34 обвинения от прокурора в Манхатън и той се яви в съда за първото изслушване. Той не беше арестуван, защото в момента се намира във вилата си във Флорида”.

Това коментира bTV извънредният и пълномощен посланик на България в САЩ Георги Панайотов.

Той подчерта, че всички обвинения са свързани с документални измами във връзка с плащания, които са извършени, за да се купи мълчанието на две жени и на един мъж.

"Според обвинението парите са били платени, за да се купи тяхното мълчание за това, че двете жени са имали сексуални отношения с Доналд Тръмп. Портиерът е излязъл с информация, че Тръмп има незаконно дете. Обвинението е, че платените парите са осчетоводени като разходи за хонорари на адвокат. Този адвокат Майкъл Коен, който е бивш адвокат на Тръмп, всъщност е човекът, който поддържа всички обвинения и е свидетелствал срещу него", каза Панайотов.

Според законите на щата Ню Йорк това, че има документална измама в бизнеса, се води сравнително леко престъпление. То може да стане тежко, ако това престъпление е извършено, за да се прикрие друго престъпление, добави той.

"Интересното е, че прокурорът в Манхатън в своите обвинения е написал, че Доналд Тръмп е измамил изборния закон в САЩ за неговата почтеност. В САЩ закона е еднакво валиден за всички", смята Панайотов.

"Срещу Доналд Тръмп има три други разследвания, две от които са по-сериозен потенциал. Едното е за нападението на Капитолия на 6 януари, а другото е, че той е провел разговор с властите в Джорджия по време на президентските избори и им е наредил да намерят малко над 11 хиляди гласа, за да може той да спечели изборите в щата", заяви той.

Според него тези разследвания могат да имат по-сериозни последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другаря Панайотов е закърмен с висшу в масква, все такива са ни дипломатите - рушшки матрььошки. А после защо не падали визите за САЩ, а де?
11
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Всичко е за отвличане на вниманието от Украйна и стотиците милиарди налети там.Реално, от тая многомилиардна помощ за украйна, огромната част не стига до фронта, а си остава в САЩ!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елена Поптодорова беше депутат от БСП. Откъде ви намират такива мошеници,да лъжете хората,не знам.Професионални лъжци сте комунистите.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ли ви впечатление как демократите са впрегнали целия репресивен апарат и през седмица измислят нова псевдо причина да го арестуват? То скрити документи ли бяха, мними изнасилвания, подкуп пък сега...
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И след 6 години се сетиха точно когато Тръмп обяви кандидатурата си. Селски хитрости.
7
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
ЖАЛЪК,ЕХИДЕН И БЕЗУСПЕШЕН ФАРС НА ТАНДЕМА БАЙДЪН-ТРЪМП.ИСТИНАТА ЛИ? ДОБРЕ ,ШЕ ВИ Я КАЖА! ТРЪМП УПРАВЛЯВА И В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ САЩ.ТОВА Е ИСТИНАТА,А ИСТИНАТА СЕ РАЗБИРА ОТ ПРОНИКНОВЕННИТЕ ХОРА,КОИТО НЕ СИ ПЪЛНЯТ ГЛАВИТЕ С ДЕЗИНФОРМИРАЩИ СТАТИИ НА ТУРСКО-ЕВРЕЙСКАТА КЛИКА У НАС.
6
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Естественно! Както Петков "арестува" Борисов,за до го оправдае,така и Байдън "арестува" Тръмп,за да го въздигне на оредстоящите избори в САЩ,тоест да го оправдае.Еврейски двуполюсен механизъм за домогване до една-единственна цел.Ще завърша с това,че и Байдън и Тръмпнса роми,следователно направлявани равностойно от Дълбоката държава,коятонсе явява центърът на ромите,тиест хазарите в света. Ако някой иска повепе детайли,на разполижение съм.ДА ЖИВЕЕ РУСКО-БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A знаете ли, къде ще се ЗАКУЧИ работата. При избора на жури! Трябва да намериш 12 души, които са абсолютно безпристрастни към личността на Тръмп. И защитата и обвинението, ще има да се кълват с МЕСЕЦИ, за избора на жури.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" обвинението парите са били платени, за да се купи тяхното мълчание за това, че двете жени са имали сексуални отношения с Доналд Тръмп" - И това е престъпление, защото ...?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"О" да се чете Обвинението.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той не беше арестуван, защото в съда пледира "Невинен", а доказателствата на обвинението са никакви. О търси самопризнание.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Дончо е само един частен случай на геополитическата трансформация, в която живеем днес.