Ще потопи ли присъдата кандидатурата на Тръмп за президент?

Той е оцелявал и в много други подобни ситуации
Обновена: 10 май 2023 22:03 | 10 май 2023 21:52, Нели Христова
42
Ще потопи ли присъдата кандидатурата на Тръмп за президент?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп преодоля множество бури, които щяха да унищожат всяка друга политическа кариера - ще останат ли републиканците с него сега, когато журито го обяви за сексуален насилник?

Гражданското дело на Е. Джийн Карол доведе до реакции, подобни на тези, наблюдавани след скандалната лента Access Hollywood, която почти провали кампанията му през 2016 г. - тази, в която Тръмп описва техниката си на съблазняване с груби думи.

По това време най-силните му поддръжници застанаха до него, някои републиканци го осъдиха, но мнозина останаха с наведени глави, чакайки да видят накъде духн вятърът.

Сега Тръмп беше осъден от един от неговите съперници за номинацията на партията през 2024 г., Аса Хътчинсън, бивш губернатор на Арканзас, който вече е част от анти-Тръмп вълната.

"Не можем да си позволим да издигнем този мъж като републиканци, ако наистина искаме да спечелим, защото жените няма да гласуват за него", казва Алиса Фара, директор на стратегическите комуникации на Тръмп в Белия дом, превърнал се в критик и експерт на CNN.

"Журито стигна до своето решение и се надявам журито на американския народ да стигне до същото заключение: имаме нужда от различен кандидат, който да бъде номиниран за президент. Той не е в позиция да бъде президент на Съединените щати", на мнение е Мит Ромни, сенатор от Юта и друг известен критик на  Тръмп.

От друга страна Марко Рубио, сенатор от Флорида и съперник от 2016 г., който стана верен на Тръмп, каза: "Това жури е шега. Целият случай е шега."

"Когато става дума за Доналд Тръмп, правната система на Ню Йорк е извън релсите", на мнение Линдзи е Греъм, сенатор от Южна Каролина и лоялен привърженик на бившия президент.

Други изглежда отново са навели глава - няма незабавна вест от Тим Скот, другият републикански сенатор от Южна Каролина, който обмисля да се кандидатира за 2024 г., нито от Тед Круз, сенатор от Тексас, друг съперник от 2016 г., който се превърна в силен поддръжник, или от Ники Хейли, бивш посланик на Тръмп в ООН, която ръководи своя собствена кампания за 2024 г.

Имаше достатъчно тишина около партията през 2016 г., за да може Тръмп да оцелее и да спечели изборите. Той обаче го направи, като представи непристойните си забележки като обикновени закачки в съблекалнята. Деветчленно жури, което установява, че той е извършил сексуално посегателство, го извежда от съблекалнята за мъже в женската съблекалня на универсалния магазин, задавайки по-трудни въпроси на републиканците.

Това не беше дело, заведено от Министерството на правосъдието на "дълбоката държава", а от самотна пострадала жена, макар и тя да беше подтикната към действие след разговор с виден анти-Тръмп адвокат Джордж Конуей – което даде възможност на поддръжниците на Тръмп да я свържат със задкулисието във Вашингтон.

Тръмп влезе в изборите през 2016 г., изправен пред различни твърдения от повече от дузина жени, всички от които той отрече, и след като купи мълчанието на две жени, които твърдяха, че са  имали връзки с него. Обвиненията за "пари в замяна на мълчание", повдигнати в Манхатън миналия месец, произтичащи от двете афери, само увеличиха подкрепата му в първичното състезание.

Случаят Карол ще бъде вреден само, ако републиканските гласоподаватели изберат да повярват на нюйоркското жури над Тръмп. Ще са нужни обаче повече усилия, които да го извадят от релси, но предстоят още дела по негов адрес - за купуване на гласове и за съхранение на секретни документи. Взети заедно, тежестта на всички тези правни проблеми би потопила всеки друг кандидат, но Тръмп се противопостави на прогнозите в миналото и няма да спре да се бори, докато не бъдат дадени последните 2024 гласа.

Коментарът е на Дейвид Чартър за The Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Pl"ЗАЩОТО НЯМА СВИДЕТЕЛТа как ще изнасили ако е имало свидетели бе ***, те ще стоят и ще го изчакат за да могат после да свидетестват" - Няма свидетели, че е бил там. Няам свидетели, че е влизал някъде с нея. Единственото, което имаме е нейната дуума, срещу неговата. На това в сащ му виката "Тя каза - той каза". Двама души твърдят противоположни твърдения. На кого да вярваш, без никакви доказателства? Отговорът е на нито един от двамата ...
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 - Проблемът е, че ние не знаем то и сме дали привилегията на съда, да казва, дали си виновен или невинен, на базата на доказателства. Логиката винаги е елементарна, както са и грешките ти.
31
4
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Тоя ще спре войната ,а ние искаме Полша и Молдова да се включат активно ! После дай боже и цяла източна Европа .....Това е правилният път за ...доброто на човечеството и най вече за нас ....
30
2
 
8
 
! Отговори
<><> преди 1 година
Кой ще го допусне да смени чучулото Байдън ? Та Тръмп е единствения президент на САЩ който не запали война ...тоест не работи за икономиката на САЩ ! Сега ако спре войната в Украйна ...за САЩ ще е провалена мечта .....тъкмо започнаха да "жънат" ! Внедриха и свой да срине Украйна ....всичко върви по мед и масло и дай боже скоро и съседни държави да "вържат" !
29
3
 
7
 
! Отговори
Действията преди 1 година
на болшевишките защитници на Байдън няма да помогнат.
28
3
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
Явно вярват на путиновата правна система?!
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютни измислици и лъжи са всички обвинения срещу президента Тръмп. Това е любимата лъжа на САЩ, да обвиняват в сексуални престъпления. Джулиан Асандж също беше фалшиво обвинен в изнасилване и Еквадор го предаде, се оказа у че няма никакво изнасилване и американците го осъдиха, защото ги изобличи за мpъсния им шпионаж по целия свят. Но хората гледат и си правят изводи и вече никой не вярва на съдебната система на САЩ.
26
5
 
3
 
! Отговори
Богат боклук преди 1 година
Парица е царица , ама ако си загубен мачо дори и да ги имаш парите , ако не се съобразяваш с нормите рано или късно ще те хванат . Въпрос на време е за похотливия психопат да си го получи
25
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"защото жените няма да гласуват за него", казва Алиса Фара"Май точно, баш жените ще гласуват за него ,а виж тия дето се имат жени и се представят за такива ,те да ,няма да гласуват за Тръмп Но те тия и с дело и без дело срещу него пак нямаше да гласуват за него
24
2
 
1
 
! Отговори
Pl преди 1 година
До ЯзеЕлементарна логика типчна за превъженик на Тръмп.Нека да помислим ,занам че ти е трудно но опитай : ако убиеш някой докато сте сами си невинен? Ако обереш магазин нощно време си невинен? Ако изнасилиш също си невинен!ЗАЩОТО НЯМА СВИДЕТЕЛТа как ще изнасили ако е имало свидетели бе ***, те ще стоят и ще го изчакат за да могат после да свидетестват?Но как да се сетиш, Тръмп е майка и баща /за ***?
23
3
 
12
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Да те осъдят без свидетели за нещо ЕВЕНТУАЛНО направено преди 35 години - тия хамериканци надминаха върха на тъпотията и демагогията....
22
1
 
14
 
! Отговори
Мне преди 1 година
Мисля, че дори ще излезе по-силен, защото всички виждат какъв политически театър се разиграва срещу него !
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доналд Тръмп е истинският президент на народа на САЩ! Американските демонократи и либepacти в лицето на мумията Байдън и лecбийското лоби в американската политика нямат никакъв шанс в честни и открити избори срещу президента Тръмп и затова опитват всякакви подмолни номера срещу него. Обаче вече никой не вярва на съдебната система на САЩ, това направиха тия извpaтеняци и peптили със жалките си атаки срещу президента Тръмп.
20
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любимецът на българските русофили Тръмп е непотопяем като руския русофилски кумир Путин.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая даде интервщ и каза "Думата изнасилване има много сексуални анотации. Това не беше сексуало" - Значи, изнасилил я е несексуално!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъден за изнасилване, ама не точно ... Журито не са сигурни. А кукувицата, дето го съди, даже говореше, че било секси. Кво?
17
1
 
13
 
! Отговори
преди 1 година
Даже ще ме помогне да спечели!!
16
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 1 година
По същият начин дълбоката държава отстрани Доминик Строс -Кан. Шеф на МВФ говрил против ДОЛАРА и вероятен президент на Франция. Изкаран беше че изнасилвал камериерка - черна като ... черна като ... Не се сещам за толко черно нещо.
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изписаха му веждите на Тртмп. Колкото повече натискат да го съдят, толкова повече си проличава, че е лов на вещици и всичко е по политически причини. Американците го виждат това и определено не им харесва.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените обичат лошите момчета и не им пука за обвинението по което Тръмп е осъден за плати 5 милиона.