САЩ вдигат пет пъти производството на снаряди

Планират да произвеждат 100 000 месечно след година
16 сеп 2023 11:00, Александър Попов
42
САЩ вдигат пет пъти производството на снаряди
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ планират постъпателно увеличение на месечното производство на 155-милиметровите артилерийски снаряди до сто хиляди през 2025 г., заяви днес заместникът-министърът на отбраната, отговарящ за закупуването на оръжия, Уилям Лапланте, цитиран от Ройтерс.

"Ще стигнем до сто хиляди на месец през 2025 година. Преди шест, или може би осем месеца произвеждахме по 14 000 на месец, сега сме на 28 000", каза на пресконференция Бил Лапланте, заместник-министър на отбраната на САЩ по придобивките и поддръжката.

Нуждите от 155-милиметрови артилерийски снаряди се повиши след руското нашествие в Украйна през февруари миналата година. Запасите на съюзниците на Киев, предназначени за тяхната собствена защита, намаляха поради спешните доставки за Украйна, която изстрелва хиляди снаряди на ден, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: САЩснаряди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпроса е ,кой ще ги плаща !?!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
няма свършване преди 7 месеца
Ние сега пращаме 700 000 и още Два милиона догодина не се притеснявай ще има за всички
34
1
 
4
 
! Отговори
А снарядите свършват преди 7 месеца
Снарядите за украинската армия свършват. Южна Корея даде 500 хиляди, но украинците вече ги изгърмяха. А САЩ и сателитите им взети заедно произвеждат за 4-5 дни това, което Украйна изгърмява за ден. Тогава какво правим? Вече изпробвано - преговори със спиране на огъня за два три месеца без резултат (както в Истанбул) докато Украйна си попълни запасите, и сетне започваме пак. Само че една и съща л'ъжа два пъти не минава. А и Зеленски прие декрет че няма да преговаря с Русия. Как да започне сега?
33
5
 
3
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 7 месеца
Когато през Втората Световна война АМЕРИКА премина на военни релси и въоръжи всички нейни съюзници,Хитлер капитулира. Сега така ще стане и с руския Хитлер и червения фашизъм.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според CNN няма никаква инфлация, тази новина "САЩ вдигат пет пъти производството на снаряди' -- също е от там или подобен на тях канал.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В полша почват да събират около 80 000 украинци влезли там и на съответната възраст за изпращане на фронта. В украйна ги искат обратно. Почват да ги търсят с проверки на документи.
30
1
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
След година или ще е свършено с укропите, или ще е започнала 3 СВ! И в двата случая, файда - Йок!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бай дън на една пресконференция наскоро като прочел от листчета отговорите на предварително определени въпроси на журналисти, казал -- аз отивам да си лягам, вас не ви знам. Каквото ми беше заповядано го направих.
28
1
 
6
 
! Отговори
ОФ преди 7 месеца
"Баба ми в такива моменти казваш: Късно е либе за китка". Късно ли е? Аз мисля, че ескалацията тепърва предстои. От месец-два наблюдавам и слушам повтарящи се декларации за силово отстояване на плана за еднополюсна глобализация. Рептилите започват открито да ни заявяват: Опитвахме се да въведем хегемонистичната глобализация с мекия бруст, но след като вие, дoбитъk, се опъвате - ще обърнем дебелия край и със сила ще ви подкараме към светлото либерастично бъдеще.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В сащ във всички колежи и университети се преподава джендърна идеология -- а те са хиляди. Наскоро съобщиха, че за първи път един колеж във флорида е премахнал всичкипредмети от джендърната идеология и съкратил преподавателите -- около 30 на брой. Които започнали да протестират срещу уволнението си.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна изстрелва 8 хиляди снаряди на ден. 28 000 снаряда стигат за 3 дни и половина. 100 000 снаряда стигат за 13 дни.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мостът в сан франциско имал нужда от сериозен ремонт, но нямало американски фирми които да го извършат. Тогава поканили китайски фирми и те го направили перфектно и в срок. Упадъкът е завладял вече и главите им и те го знаят.В китай младото поколение се занимава с природни науки, а в сащ с това в коя тоалетна трябва да ходят разнополовите.
24
1
 
6
 
! Отговори
дъждовна вода преди 7 месеца
Пиндостан вдигал пет пъти производството на снаряди. Мълчи, не думай. И тези изхвърляния са митологизирани като контраофанзивата. Защо не му излиза сметката на Пиндостан? Защото е високомерен и отказва на Путин и на Русия правото на свободен отговор. РФ не е Занзибар. Русия отговаря свободно и ефективно на агресията на запада. РФ има необходимото и достатъчно количество сили и средства да увеличава свободата и ефективността на своя отговор доста продължително във времето.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Американски генерал заяви в анализ, че сащ нямат капацитет за такова производство, техните фирми са специализирани в малки, скъпоструващи поръчки и се интересуват само от печалбата. Може би сащ ще открият държавни заводи ? Там са много силни -- ха-ха, хи-хи !
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фащ ли воюват или Укрите?Ако Китай вдигне пет пъти производството..... кой ще изпищи на умряло?
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко са сто хиляди срещу империята на злото.
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сащ е заплаха за планетата, трябва да се действа превантивно и изпреварващо.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските ядрени подводници са там на източното и западното крайбрежие. Могат да прехванат и всякакви превози на товари които ще застрашават Русия. Ако сащ могат да разрушат руски газопровод трябва да се помисли за морска блокада на сащ от Русия и Китай.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
догодина няма да еостанал жив укропитек
17
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво. Бункерското джудже от Кремъл трабва да бъде спряно на всяка цена..