Зеленски договори в САЩ съвместно производство на оръжия

Щатите обещаха нов пакет помощи
25 сеп 2023 11:43, Петър Бойчев
57
Зеленски договори в САЩ съвместно производство на оръжия
Снимка БГНЕС

Съвместно производство на оръжия и системи за противовъздушна отбрана е договорил в САЩ Володимир Зеленски.  Новината съобщи от Киев президентът на Украйна, като това е станало по време на срещата му Джо Байдън във Вашингтон, предаде NOVA.

Съединените щати обещаха нов пакет помощ на Киев. Появи се информация, че се готвят да предоставят и така чаканите от украинците ракети с голям обсег „Атакамс”.

"Имаме историческо решение – заедно със Съединените щати ще произвеждаме оръжие и защитни системи, включително за противовъздушна отбрана. Това е нещо, което съвсем доскоро беше в сферата на фантазиите. Но сега се превръща в реалност. Ние ще го направим реалност", посочва Зеленски.

Той каза още, че Украйна ще получи от САЩ артилерия, снаряди и ракети за многоцелеви ракетни установки HIMARS, ракети за тактически автомобили за противовъздушна отбрана, "както и някои други оръжия, които ще се утвърдят на бойното поле".

По-рано американската преса писа, че администрацията на президента Джо Байдън е взела решение и за прехвърляне на Украйна на балистични ракети АТАКМС, за чиято доставка Киев настоява от много месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: оръжияСАЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА преди 7 месеца
СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА НАТОВСКА АРМИЯ. В ЯМБОЛ
42
3
 
0
 
! Отговори
да я продадат преди 7 месеца
да я продадат s-300, да я продадат руската църква в София на Украйна, да ги вземe че много искал да ги купи, и сглобката им съдейства в продажбата
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. В канада аплодират фашист от полк галичина, избивал,деца,жени,мъже,евреи, всякакви. Фашизма никога не е изчезвал от света, канада, Сащ, Германия, англия, и другите все прикрити фашистки държави. Факт неоспорим. Украйна е фашистка държава и май няма да има такава държава, вече. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Много велика
40
5
 
1
 
! Отговори
съвместно преди 7 месеца
ще произвеждат зелени потници.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
путин ще свърши като кадафи
38
1
 
3
 
! Отговори
A преди 7 месеца
И това оръжие ще гори като всичко останало)).
37
1
 
5
 
! Отговори
Говедо преди 7 месеца
Зеле забрави да каже ,че "съвместното" производство ще е в Щатите.Урина само ще плаща!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще се скъсат от производство.....
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Конфликта приключи няма смисъл от повече изкуствено натягане.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам лично,какво е " договорил" Зеленото Хохловски Украинче! Но аз лично очаквам с нетърпение, 1 вото Американско железо Абрамсче! Руснаците го очакват повече от мен!!!-:))) Та да го видят как гори! " Леопардите" прехвалени От Дойчланд ги видяхме!-:) Ка 52 ги Очаква! 31 " бройки", едва ли ще ги затрудни!-:) Чакат ги,ама ги Нема още!-:))))
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
украйна ще произвежда за сащ безплатно дронове с тиксо, като онзи дето ни пратиха в тюленово
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В уикипедиа пише, че единия е комик, другия е президент. Но май има грешка, защото и двамата са смешници.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Смех, Русия може да удари всеки покраински цех. Трябва да си тотално безумен да инвестираш в подобно производство там. Освен ако не планират да произвеждат от гаражи или землянки... Комизма продължава, наркоман и деменция - новото динамично дуо, което обърна западната каруца.
30
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Те и Байрактари щяха да сглобяват, Леопарди също и т.н. опашати лъжи на Хитрият Евреин. Сега явно ще се смеем на свалени АТАКМС, докато чакаме да доставят Ф-ките. Горящите абрамси и падащите Ф-ки ще отклонят вниманието от позора на Леопардите и Челинджърите.
29
2
 
7
 
! Отговори
божествена снимка преди 7 месеца
Куку и Пипи....
28
1
 
7
 
! Отговори
Путин..ха-ха-хи... преди 7 месеца
Може ли по конкретно...къде ще е това производство ? Питам за едни мои приятели "Искандерите"...
27
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 34 Да вярно че ракетата е мощна но има едно но този вариант лети само на 100км за по-далекобйния вариант летящ на 300км Бойнат ачаст е 4(Четири) пъти по-малка.
26
5
 
9
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
Като ги гледам тези двамата на снимката и се чудя да се смея ли, да плача ли. Новите "лидери от световен мащаб", ужас някакъв...
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега е момента и ВМЗ и Арсенал да се модернизират, и разширят!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече свикнахме, се когато нещо не се получава, почваме да звърляме прах в очите. Да говорим за неща, които безспорно са успех, но всички си приличат по това, че евентуално ще се случат не сега, а някъде в бъдеще време. Вече видяхме украинската ваксина, заводите за космически ракети, заводите на Байрактар, Ренметал, Талес и какво ли още не. Но тъжгата реалност си остава, а тя е: на гол газ чифте пищови.