Още един от свидетелите срещу Boeing почина, бил на 45 г. в добро здраве

Той се разболял от пневмония и е получил инсулт
2 май 2024 21:45, Нели Христова
89
Още един от свидетелите срещу Boeing почина, бил на 45 г. в добро здраве
Снимка: БГНЕС

Свидетел, който обвини доставчик на Boeing в пренебрегване на дефекти в производството на 737 MAX, е починал, съобщиха членове на семейството и неговият адвокат.

Джошуа Дийн, бивш служител на Spirit AeroSystems, който твърди, че е бил уволнен като отмъщение за отбелязване на слаби стандарти в производствения завод на компанията Уичита, Канзас, почина във вторник след внезапно заболяване, съобщиха лелите и сестра му в публикации в социалните медии.

"Той притежаваше огромна смелост да отстоява това, което смяташе за вярно и правилно, и повдигна въпроси за качеството и безопасността. Авиационните компании трябва да насърчават и стимулират тези, които повдигат тези опасения. В противен случай безопасността и качеството наистина не са най-важните приоритети на тези компании", каза Ноулс пред Al Jazeera.

Spirit AeroSystems каза, че мислите на компанията са със семейството му.

"Тази внезапна загуба е зашеметяваща новина тук в Spirit и за неговите близки", каза говорител пред Al Jazeera.

Майката на Дийн написа в публикация във Facebook миналия месец, че синът й се "бори за живота си", след като се е разболял от пневмония и е получил инсулт след инфекция с MRSA.

Сиатъл Таймс, който първи съобщи за смъртта му, каза, че Дийн е на 45 години и е "бил в добро здраве и е известен със здравословния начин на живот".

Смъртта на Дийн идва по-малко от два месеца, след като друг свидетел срещу Boieng, Джон Барнет беше открит мъртъв от, според властите на Южна Каролина, очевидно самонараняване с огнестрелна рана.

62-годишният Барнет е бил в разгара на показания по дело срещу Boeing, след като е претърпял отмъщение за разкриването на проблеми с безопасността на Boeing 787 Dreamliner, според неговите адвокати.

Spirit AeroSystems е обект на щателно наблюдение, откакто стана ясно, че е изградил панела на вратата, който изпадна от 737 MAX 9 по време на полет през януари.

Инцидентът с полет 1282 на Alaska Airlines, която е обект на няколко проучвания, беше последният от поредица инциденти, които пораждат опасения относно стандартите за безопасност в Boeing.

Дийн беше подал жалба срещу Spirit до Федералната авиационна администрация, твърдейки сериозни пропуски в качеството на производствените му съоръжения и свидетелства в съдебно дело на акционерите срещу компанията.

Дийн каза на американското издание NPR през февруари, че смята, че е бил уволнен, за да изпрати съобщение до други, които смятат да говорят открито.

"Ако сте твърде шумни, ние ще ви заглушим", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от САЩ
Кой дава милиони за президентската кампания на Тръмп?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Пазим си реномето в САЩ.
77
1
 
7
 
! Отговори
западната свобода преди 1 седмица
това е то!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американо е най големият комунист на Новото Време
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Алекс 28.декември 2014-та 24 март 2015-та 19 май 2016-та.22 май 2020-та Падат им стабилизаторите кабините им избухват в пламъци, стават неуправляеми. Същите бараки са като еърбъс или също толкова добри са както предпочиташ. Парадоксално е че преди 10 год имат проблеми с подобен сензор само дето пилотите са германци мисля не африканци обучавани на таблети и овладяват самолетът досещайки се да изключат автопилотът и да летят ръчно.На афротата сложни неща са им трудни и катастрофирали.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До бг смешки 2-това само ли го измисли
73
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
До Анонимен50 Я напиши за някоя брутална катастрофа с AIRBUS,която се е случила напоследък и е причинена от конструктивен недостатък на самолета.Двата BOEING 737 MAX се разбиха заради неправилната работа на системата MCAS.
72
2
 
10
 
! Отговори
смешки преди 2 седмици
Боинг наскоро размазаха 350 човека близо в 2 зверски кататстрофи...в 2рата имаше и американци загинали и то млади . да не мислите че ги интересува човешкият живот изобщо ?!?!?!
71
0
 
11
 
! Отговори
ХЕХЕ преди 2 седмици
ЦЕЛТА на компании като БОИНГ и изобщо на американският Военен комплекс не са сигурността на пътниците ...нищо подобно . тяхната основна цел са повече продажби от там по- големи печалби и от там по - висока цена на акциите ....т.нар. shareholder value . така се прави американският капитзалиъм за печалба и за цена на акциите ....за това идват и у БГ да си пробутват оръжията и бойните самолети ...толкова е очевидно че няма накъде ...трабва да си мн тъ***п да не зацепиш какво се случва !
70
0
 
2
 
! Отговори
до Василев ЦРУ-то преди 2 седмици
при нас е друга бира работата ...тук убийствата са мафиотски - или за отмъщение или от конкуренцията или да се заличат следи на контрабадните канали които у БГ са голяма част от корпуцята на политиците .. абсолютнп всяка партия държи канали за незаконен внос на разби забранени стоки....най- ГОЛЯМАТА КОНТРАБАНДА обачето при Костов и СДС И НДСВ - за това и убийствата бяха тогава най-много....в САЩ системата е различна там шоуто се ръководи от БИГ БИЗНЕС , чиято част Боинг е от .
69
1
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 седмици
имайки предвид че Боинг са основна част от американскИЯТ ВПК напълно логично е част от американсктие служби да разичстват неудобните свидетели или тези които много говорят ...подозирам че ще има още !
68
0
 
18
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Така правят големите транс атлантически корпорации с Завета на Сталин "Няма човек-няма проблем"Демокрация на висшо ниво!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно БОИНГ е опасен за здравето дори когато не летиш, как е "свободни демократи".
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
такава и американската демокрация - който търси истина си отива - те на времето убиха президента кенеди и после брат му който беше сигурен нов президент та вие за един свидетел се чудите
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русофоби, и за това ли Путин ви е в устата? Подходите са едни и същи, само робството е различно.
64
1
 
3
 
! Отговори
Помня преди 2 седмици
До Василев 57 Мишо Бирата почина щастлив, върху любовница в хотел.
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боинг усърдно копаят дъното.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И акциите на компанията за два дни с 8-10 процента нагоре
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не само за пасажерите си се оказа опасен Боинг, но и за бивши служители решили да свидетелстват!
60
0
 
27
 
! Отговори
коко преди 2 седмици
Самоубили са го !
59
0
 
23
 
! Отговори
гошо преди 2 седмици
Истинска демокрация.