Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са

Властите съветват местните да подготвят коктейли Молотов
Обновена: 25 фев 2022 10:59 | 25 фев 2022 10:55, Нели Христова
410
Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са
Снимка: Getty

Руските военни вече са в Киев, потвърдиха украински власти в Twitter.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че "врагът" е в квартал Оболон, на около 9 километра северно от парламента на Киев в центъра на града.

Властите насърчиха местните да приготвят коктейли Молотов, за да се борят, като същевременно съветват другите да потърсят подслон.

"Мирни жители - внимавайте. Не излизайте от дома си!"

 

Кореспондентите на BBC в Киев по-рано съобщиха, че са чули стрелба, въпреки че добавят, че е невъзможно да се разбере какво означава на този етап. Казват, че вече могат да чуят и по-силни експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
5
 
29
 
! Отговори
Бг преди 2 години
"Чух едно много силно обръщение на жители на Донбас към киевчани: вие бяхте 1 нощ в ситуация на война - сега разбрахте какво преживяваме ние в Донбас вече 8 години; когато ние ви молихме да чуете стрелбите и бомбите по нас, вие 8 години се правихте на глухи; и въпреки това - молим се вашата среща с войната бъде само за тази 1 нощ...". -много МНОГО ТОЧНО
265
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Yкраинското министерство на отбраната: Руските войски вече са в Киев. Хората сами да се отбраняват" - ей това е цялата същност на фалшивата националност украинеца --хохол, хохол, той и в Швейцария ще си остане хохол. 100% дупки са тия, даже и по зле....под нулата.
264
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славните украинци се отбраняват срещу инвазията на рашистите
263
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 304 - Чакай ... аз си мислех, че в Киев са джендърите?
262
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чух едно много силно обръщение на жители на Донбас към киевчани: вие бяхте 1 нощ в ситуация на война - сега разбрахте какво преживяваме ние в Донбас вече 8 години; когато ние ви молихме да чуете стрелбите и бомбите по нас, вие 8 години се правихте на глухи; и въпреки това - молим се вашата среща с войната бъде само за тази 1 нощ...
261
6
 
27
 
! Отговори
Анализ преди 2 години
За това като се избира премиер и президент се мисли а не се залита по някакъв комик,живота не е шоу,лошото е че се разбира после по трудния начин,и като се замисля без малко и ние да направим тази грешка
260
0
 
11
 
! Отговори
ноно преди 2 години
До АнонименАбе брате ти след седмица на трети март какво ще честваш Курбан Байрям ли
259
5
 
30
 
! Отговори
Хе,хе! преди 2 години
Президентът на Украйна ,Зеленски, съветва украинците да се бият до смърт с руснаците , а самият той вече е в Италия и докато си пие водката пише лозунги за сънародниците си !
258
3
 
9
 
! Отговори
Бг преди 2 години
До 297 когато влязат у нас, ще почнат да атестуват Боко, Херпаджиите, Бзнс, продажните мпо-ат и сътрудници на медии-платени по списък и ще ви закарат в завод за *** в Габрово. Гответе списъци !!!
257
1
 
18
 
! Отговори
Да се свършва преди 2 години
Колкото по-бързо приключат руснаците, толкова по-бързо ще почнат китайците
256
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Властите съветват местните да подготвят коктейли ***"До там ли се стигна. Руснаците ги превзеха за един ден.
255
10
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Много интересно, когато руските войски влязат в София и Варна , тогава Рундю Радев къде ще избяга ? Никой в Европа не го иска за съсед, камо ли да му даде убежище ! Просто Киро знаем , че вече е приготвил куфарите за Канада.
254
1
 
13
 
! Отговори
ноно преди 2 години
А бе тоя Кирето много *** бе Да слага каска и в Украйна
253
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Америка ще се бори срещу Русия до последният украинец. Жалко, че и ние сме наивни като украинците." За твое съжаление наивният си има име и то е Владимир Владимирович Путин че направи тая височайша глупост да нападне Украйна. Пред очите ви един психясъл нацфюрер или нацлидер убива Русия заради безконтролната власт съсредоточена в ръцете му. Да се молим на господ нацфюрера да не започне да яде сaпyн в лудостта си че тогава като нищо ще натисне и ядреното копче.
252
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради Тоя зелен ще страдат цялата страна но тоя ако имаше малко акъл в главата си нямаше да стигне до тук..
251
0
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 години
До ГеополитикЗа съжаление младите са шумкари!
250
1
 
16
 
! Отговори
Друга новина преди 2 години
Цветанка Ризова ,яхнала магаре, шумно цъкала с език и се плезела на украинските войници.
249
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Тия евро атлантици по всякакъв начин се опитват да направят жертвите повече ! Аз бих взел оръжието дето ми го дават, и директно да отида в парламента да стрелям !
248
2
 
19
 
! Отговори
Новина преди 2 години
В окопите на фронта били забелязани журналистите Цънцарова, Сашо Диков , Индиеца, Хекимян и Гарелов с камери и калашници в ръце. Елена Йончева тичала от окоп в окоп и крещяла , че ще е.е майката на Борисов и искала гранатомет. Станишев на колене сипел молитви за Украйна.
247
2
 
26
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Какво чудо наистина! За два дни вирусът изчезна. Няма нито една новина за ковид-а, нито колко са заразени, нито броя на ваксинираните, абсолютно нищо. Сякаш спря да съществува в медийното пространство.