Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са

Властите съветват местните да подготвят коктейли Молотов
Обновена: 25 фев 2022 10:59 | 25 фев 2022 10:55, Нели Христова
410
Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са
Снимка: Getty

Руските военни вече са в Киев, потвърдиха украински власти в Twitter.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че "врагът" е в квартал Оболон, на около 9 километра северно от парламента на Киев в центъра на града.

Властите насърчиха местните да приготвят коктейли Молотов, за да се борят, като същевременно съветват другите да потърсят подслон.

"Мирни жители - внимавайте. Не излизайте от дома си!"

 

Кореспондентите на BBC в Киев по-рано съобщиха, че са чули стрелба, въпреки че добавят, че е невъзможно да се разбере какво означава на този етап. Казват, че вече могат да чуят и по-силни експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако боксьорчето и шоуменът не бяха се продали за по 1 милон долара на американците, никога нямаше да се стигне до тук.
225
7
 
3
 
! Отговори
Аййййй..... преди 2 години
До Пижо Много си се разлигавил ,Сталинско-Путинско дребно човече, загиват хора, но ти си Москва.
224
9
 
19
 
! Отговори
Пенихауз преди 2 години
до довечера украинския Пенихауз ще прави компания на Навални .Да си има дружки .За тези които не знаят кой е Пенихауз- това е клоунът от филма ТО на Стивън Кинг.В случая украинскя клоун.Днеска за последен път в историята на човечеството още бродят фашисти .До утре вече няма да ги има .Слава на Путин ,Слава на Русия тя единствена ще ни спаси от сатанистите в Белия дом!Соломон Паси реве като дете ,ако не получи инсулт няма кога да е друг път.
223
8
 
2
 
! Отговори
до 244 преди 2 години
До Диоген,малко си се объркал,туморът на планетат са българите,поробили целия свят и смучещи кръвта му,цялото човечество работи и мизерува,докато българите се къпят в мляко,докато съществува тая прокълната държава българия по света ще има войни,глад,болести и няма да има мир и спокойствие,ако се ликвидират българските паразитидето една троха хляб не са изработили,всичко ще си дойде на мястото и ще има благоденствие за нормалните хора по света
222
3
 
11
 
! Отговори
Винету преди 2 години
До РРПо малко от немските войски бесели горили и избивали деца ли. Или викаш друго е немски войник да изнасили жена ти - демократично е, да обеси детето ти - най-демократично. Заслепена от САЩ *** вярва на всичко. Путин яде деца - вервайте! Русия ще я фалираме за 1 година - 3 години Русия трупа все повече златен резерв а Европа обеднява= ТапириЕврогейци вярват на всичко а българските мекерата пригласят!
221
4
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Тази война ще приключи за 2 дена:D :D :D :D :D Имаше Украйна, вече няма :D :D :D Да му мисли Полша далри ще се ежи толкова, а и Румъния да си помисли дали да прибира НАТОовската железария.
220
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на операцията е денацификация и демилитаризация на Украйна. Това не трябва да се забравя.
219
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тръгнат сега могат да стигнат до париж.. между тях и атлантика са само ***.. :D
218
2
 
1
 
! Отговори
До 253 преди 2 години
То пая все едно Украйна е някава сила.С тия руски оръжия си и петата руска колона в тила си, бяха загубени.
217
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45та бяха на 9км от райхстага ;)
216
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО закъсня.Дори да не приеме Украйна, трябваше да я въоръжат с достатъчно конвенционални оръжия,от които Русия щеше да я заболи достатъчно. Сега заключението е - Не разчитайте на помощта от Запад, тя винаги иде късно,прекалено късно..Зеленски горчиво го каза в прав текст - Ние сме сами!
215
13
 
23
 
! Отговори
абе чудя се аз преди 2 години
Гениално изпълнение на Русия! За 2 денс с почти без жертви превзеха цяла държава!
214
26
 
20
 
! Отговори
РР преди 2 години
Искрено съчувствие към украинския народ, който отново в рамките на 100 години ще бъде подложен на руски издевателства. Няма друга съвременна страна, военна сила, която да е завзела и анексирала чужди територии, които сама е признала за независими. Русия е зло, което трябва да бъде унищожено. Номера с ама и вие така направихте не минава. И малкото привърженици на Путин ще се отрекат от него.
213
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по украинските телевизии вече почнаха да обвиняват зеленски, втори гост поред, отива на бесилка изглежда. гледайте UkrLive в тубата
212
8
 
27
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
А в същото време служителите в американското разузнаване потриват доволно ръчички и се радват колко успешна се оказа операция "Майдан". Най-лицемерните и долните. Китайската позиция е изключително показателна и разкрива реалният виновник за ситуацията - Щатите.
211
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали Зеленката разправяше че Американците подновили украинската армия и били много силни сега ..за 6 часа Русия ги разкости
210
12
 
19
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Има санкции , няма Украйна . Няма санкции , има Украйна !
209
19
 
10
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Земята е прекрасно място!Сред безкрайността на Вселената, Тя е единствения извор на живот,който познаваме! Обаче е обхваната от ЦИРЕЙ, който заема 1/6 от Нея.Този цирей събира отрова и ако се пукне,ще унищожи всичко,създадено от човечеството! А после, Сбогом на оръжията! Завинаги!
208
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо е необходимо да изнасилват жените и момичетата. Това вече е варварство!
207
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От уебкамерите се вижда войната.В момента сирените в Киев педупреждават за атаката.Руски бронетранспортьори се виждат по улиците да блъскат автомобили и да не се съобразяват със светофарите" _______ Айде бе! И няма кой да размаха полицейската палка, да ги спре тия бронетранспортьори, че преминават на червен светофар и да зададе сакралния въпрос "сега какво-ще се глобяваме ли"?! Къде са киевските полицаи, впрочем? Ааа да, вчера-оня ден се изнесоха с личните си автомобили в посока Полша и Румъния