Зеленски пред британските депутати: Няма да се предадем и няма да загубим

Лондон ще продължи да "затяга икономическото менгеме" около Путин
9 мар 2022 07:41, Елка Василева
80
Зеленски пред британските депутати: Няма да се предадем и няма да загубим
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи апел към британските депутати да направят повече, за да помогнат на страната му да се бори срещу Русия и да накажат, по думите му тази "терористична страна", предаде Ройтерс. Той заяви, че Украйна ще продължи да се бори, независимо от цената.

В своето обръщение към британския парламент той беше посрещнат с овации и ставане на крака от претъпканата зала. Зеленски описа руската инвазия ден по ден, изброи използваните оръжия и убитите цивилни и описа липсата на храна и вода, от която страдат много хора.

Още по темата
Облечен в маслиненозелена тениска, той благодари на премиера Борис Джонсън, който се опитва да поеме лидерска роля в подкрепата за Украйна срещу Русия, за помощта, която вече е предоставил, но заяви, че Великобритания и другите западни страни трябва да направят повече.

Той призова за още международни санкции срещу Москва, зона, забранена за полети над Украйна и Западът да обяви Русия за "терористична държава".

"Въпросът за нас сега е да бъдеш или да не бъдеш. . . Мога да ви дам категоричен отговор: определено да бъдеш", каза Зеленски пред депутатите по видеовръзка чрез преводач, цитирайки пиесата "Хамлет" на Уилям Шекспир.

"Няма да се предадем и няма да загубим. Ще се борим до края по море и въздух, ще продължим да се борим за земята си, независимо от цената. Ще се бием в горите, в полята, по бреговете, на улиците", каза той, припомняйки реч на британския премиер по време на Втората световна война Уинстън Чърчил.

Джонсън, който се опитва да поеме централна роля в международния отговор на руската инвазия, каза, че Великобритания ще продължи да снабдява Украйна с оръжия и да "затяга икономическото менгеме" около руския президент Владимир Путин. Той заяви, че Великобритания ще спре вноса на руски петрол - ход, който според негов икономически министър ще бъде постепенно въведен до края на годината, за да бъдат сведени до минимум на прекъсванията на доставките.

"Ще използваме всички възможни методи: дипломатически, хуманитарни и икономически. . . докато Владимир Путин не се провали в това катастрофално начинание и Украйна отново стане свободна", каза Джонсън, след което беше бурно аплодиран от депутатите.

Зеленски описа войната пред британските законодатели като нещо, което Украйна не е започнала или поискала, но което страната му трябва да доведе до край. "Не искаме да изгубим това, което е наше, нашата страна Украйна", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски показа себе си като истински уркаински руснак - кой ако не той е предал още преди седмица на руските тайни служби къде точно и колко са опасните лаборатории за разработка на био оръжие. Зеленско Младуец! Младуец си бе Злююю. Симпатяга. Войанта отива към последна спирка. Ето така правят истинските Президенти ако ще и от Зеле да са зглобявани. Тоя никога пушка не е държал и цяла война започна за Освобождаването на Украина от фашистите. А ти, ти би ли?
68
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Браво на Зеленски !!!! Ру-со-фи-ли , умирате ли от яд ? Дано да го правите. Аз умирам от кеф . България на Българите. Украйна на Украинците !!!
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво НЯМА ?! Европа няма да страда - Русия ще изчезне като СССР. Парите, властта, силата, икономиката са дело и приоритет на Запада. За русия остават самоварите, и оръжията от 70-те на минали век. Пълна забрана на всеки рашист да посещава Западна Европа, САЩ и останалите капиталистически държави. Да ходят на воаяж до Сибир и Байкало-амурската *** магистрала.
66
2
 
2
 
! Отговори
Докурджум преди 2 години
Зеленски е патриот, а онези, които дават акъли да се предаде - са предатели. Може и да загубят, но с чест. За руснаците хляб и сол дават само в България. В нормалните държави посрещат рашистите с куршуми и бомби.
65
1
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Зеленски е крайно време да излезе от роля и да свърши нещо смислено.
64
6
 
4
 
! Отговори
Юлиан преди 2 години
Зеленски вече се превърна в легенда!
63
2
 
7
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Малкото зелено човече няма какво повече да губи..... то изгуби всякаква надежда още преди 8 години. Това сега е само протоколно колкото и да плаче :))))
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма за цел да убие Зеленски,а да го залови жив,за да докаже на останалия Свят,кой стой зад войната,кой предизвиква нещастие на милиарди човеци,кой прекършва тяхната съдба,кой избива невинни деца,кой се гаври с достойнството на хората,кой създава и употребява вируси за геноцид и вкрайна сметка,кой е звяра заслужаваш клетка а не свобода.
61
3
 
13
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
Късно е либе за китка. Кой не спазваше минския договор и наричаше руснаците не хора, а особи ? Путин пак може да ти каже нравится, не нравится потерпи моя красавица. Малко остана, но кой ще плаща сметката 100 млрд. дълг, няма да си ти с 1 млрд в банки, а изстрадалия народ.
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой не търси сметка на САЩ за Ковид-19, който пуснаха в Ухан и толкова хора по света загубиха живота си. Тук услужливо се мълчи. Искаха първо да сринат Китай и мислеха, че до тях няма да стигне, като не стана принудиха света да им купува ваксините и това свърши, сега Зеленски го държат в омая и се избиват славяни, което е недопустимо.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подкрепям английските педофили и съм против войната в Украйнината.Не подкрепям и английските фенове на Челси,които с хулиганските си изтъпления опорочават футбула,една игра надживяла няколко войни.Ще надживее и тази.Н омславата му бавно и мъчително залязва.Дайте шанс на Мира.Доло войната.Д а живее свободата а не свободията.
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Азия също има много такива вредни лаборатории,например в Грузия,също и в много други места, вече и България има такива, възставайте и искайте унищожението им, правят си експерименти с хората, освен това и вкарват вещества с които могат да ви контролират тотално, говоря ви неща, които ги видях,а не преписвам от някоя статия, пазете се! Също се използват и психиатричните болници за експерименти с хора, ако някой е неудобен, обявяват го за луд, вкарват го насила или с измама в психиатрия и извърш
57
0
 
12
 
! Отговори
toti преди 2 години
Не войната е виновна ,а ПРОСТОТИЯТА !!! Лесно е да умреш,трудно е да живееш.....лесно е да рушиш,трудно е да го съградиш наново .....,но къща се строи ,но живот не се връща и струваше ли си да загинат десетки хиляди хора ,без да знаят защо !!! Що сега цивилизованите страни гледат от страни и нищо не правят???...и няма нищо да направят .защото всичко това е плод на болни мозъци и и сблъсък на ПРОСТОТИЯ !!!
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички в Английския Парламента вдигнаха дебелите си *** и му ръкопляскаха на братоубиеца,но пари не дават на потъналите в мизерия и скодоумие държавици потърпевши от войната която спретнаха в УкрайнинатаНо пари за гей паради и за деморализация,изсипват с кошове на НПОИ като ги споменах,вместо да организират гей паради,да вземат грижата за бежанците,защото държавата има други функции а не да се грижи за тяхИначе дерегистрация и забрана на дейността им в България.Имат поле за действие и пари
55
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски ти извърши геноцид над славяните и други народи в Украйна, ти си за съд в Хага, заедно с Коломойски и не си украинец, че да се разпореждаш в Украйна, а си руски евреин!
54
8
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 2 години
Направило ми е впечатление,че Българина винаги стои на първо място в даването на "умни "коментари".Кога стане въпрос за "действия "-НИЩО.Алооо МИШОЦИ ,ако бяхте но местото на Селенски,ВИЯ ще сте първите, къде ще се скрие те по дупките.Големи Усти имате,ама нищо не правите.КИБИЦИ!
53
5
 
18
 
! Отговори
Правете Добро преди 2 години
няма ли кой да го спре, този полудял Зеленски
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЕНЦелта на плана "Маршал" е бил да ограбят европейските държави, а не да им помогнат, ако не вярваш, провери документите за това, което ти казвам , а освен ограбването, в края на ВСВ, западна Европа е и окупирана точно от НАТО, за да я контролират както си искат. Затова е убит и генерал Дьо Гол, защото не е бил съгласен с тази нова окупация!
51
4
 
17
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Зеленски има още малко време преди махалото да хлопне и да се затвори големия обръч в центъра на ук лай на! Северната група войск ще се свърже със южната и за бандетовските фашистки наркоманизирани формирования ще настане истински АД.
50
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО и всички неевропейци да си ходят, само интриги и убиийства създават в Европа, геноцид и над славяните, сринаха и енергетиката и икономиката на Европа или да си сядат мирно на задните части или да си ходят!