Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена

Рябков даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана
200
Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена
Снимка: БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ, че конвои със западно оръжия за Украйна може да станат законна мишена на руските въоръжени сили, предадоха световните агенции.

Още по темата
Предупредихме САЩ, че доставките на оръжия, които те организират от известен брой страни, са не само опасен ход, а и действие, което превръща споменатите конвои в законни мишени”, заяви пред руската телевизия "Първи канал" Рябков, цитиран от Франс прес.

Той даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана и противотанковите ракети, отбелязва АФП.

Рябков заяви също, че гаранциите за сигурността, които Москва поиска от Запада, включително уверението, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, вече не са валидни.

"Ситуацията се промени напълно. Въпросът вече не е да се постигнат целите на нашите ръководители", заяви той, имайки предвид поисканата от Кремъл "демилитаризация" на Украйна.

Въпреки това Рябков подчерта, че “ако американците са склонни към това, разбира се, можем да подновим диалога”. Заместник-министърът уточни, че Москва е готова да разговаря по споразуменията СТАРТ за ограничаване на ядрените арсенали. “Всичко зависи от Вашонгтон”, заяви той. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
4
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама не е трябвало да се предупреждава, че конвоите с "доставки" ще са обект на обстрел. Просто дрончетата трябва да са нащрек за пуск за неутрализация/ликвидация на "доставките". - Ето ти прекрасен начин за старт на демилитаризацията и на Запада... :)
110
6
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До По същество по същество са казали "всеки конвой ще бъде обстрелян щото подозираме че возят оръжие". което е шаблон от дните в които вкарваха оръжие и боеприпаси в донбас маскирани като тирове на червения кръст
109
11
 
2
 
! Отговори
КАКВО ПРЕДСТОИ преди 2 години
Русия ще нападне Полша с ядрено оръжие - в момент когато духат силни ветрове от изток на запад за да не зарази рашката територия. Ако гледаме климатични данни - това ще стане или сега до месец два или късна есен или зима ноември декември. Ако преди това трябва да превземат Молдова както каза Лукашенко е възможно по-скоро да е на есен или другата пролет.
108
3
 
11
 
! Отговори
По същество преди 2 години
Колко много храбреци имаме, Брех! Всички с ш'кембаците пред тиливизура учат руснаците как се води война. Казали са: конвой с оръжия - мишена. Няма какво да го обсъждате, кой с кого бил приятел, кой на кого какво прошепнал, кой конвой какво го пази. Те бомби и ат за хвърляне и в това най-ги бива. Видят камион с оръжия - дупка на пътя и конфети. Точка по въпроса.
107
2
 
14
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
След последвалите събития,в години " комшулук и бизнес" ЕС трябва да му е светнала лампичката вече,че Ортаклъка му с Американският военен ботуш НАТО трябва да приключи! Тоест,че вече е ВРЕДЕН за Европа! ЕС и НАТО трябва да се РАЗДЕЛЯТ! Достатъчно разпокъса и раздели НАТО Европа! Вече е време Европа да помисли за своя Европейска Армия! 2 те са Несъвместими по интереси в Европа! Да си го кажем вече открито!
106
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ за пореден път подценяват Русия!-:)) Ха хааах! Ще хапнат хурката ми се вижда!-:)))
105
20
 
5
 
! Отговори
воевода преди 2 години
Знаете ли какво е общото в съдбата на руските генерал-майори : Колесников, Герасимов и Суховецки ? Един жокер - преди 2 седмици бяха живи и здрави ! Да почиват в мир !
104
8
 
19
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
до : Поляк ------- Да живее България и ЕС, но без еврейското НАТО управлявано само от техния интерес въвличайки останалите членки! А иначе Полша е поробена държава от евреите и сащ
103
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"толкоз са добри укранците , че къде им отиде 200 000 официална армия"__________ Около 150 000 са блокирани в котел с център Славинск - Краматорск. Опълченците от ЛДНР и руските части непрекъснато затягат пръстена.
102
4
 
18
 
! Отговори
ви преди 2 години
До mmколкото и нас като ни мобилизират ще ходим да се боем за благото на Бойко Корнелия Доган Пеевски и цялата пасмина ,толкова и 44 милионна украйна се бие -те за това всичко е платено и мрънкат за доброволци и въоражиха престъпници и затворници,няма им е армивта ,все па говорим за една от най-корумпиеаните държави в целия свят,същите като наще убавци са
101
4
 
5
 
! Отговори
Кое преди 2 години
До Анонимен 96 Кои жертви .Жертвоте са 1 към 1,4 от двете страни .По принцип според тогавашнитевоени реали страната която напада дава по малко жертви Тези митологеми си ги разправяй ,нищо лично. Посто неуважението за 27 млн жертви които са дали в тази война е изклщчителен цинизъм и особена перверзия в средствата за масово затъпяване н аелектората. на практика срещу СССЕтогава вощва и дава арми почти цяла Европа .д ан еговорим за ресурси , финансови операции ,залтовалутни резерви и т.н .
100
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако краварите пратят рамбо, или тексаския рейнджър, не ми се мисли какво ще се случи...
99
17
 
13
 
! Отговори
Поляк преди 2 години
Да живее България, EU и НАТО.
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а навремето от българската 200 000 армия трепереше половин европа! а сега...
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не могат, а трябва! ще спаси животи...
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пръц, проверяват се. А относно това, че ще продължи - може и да продължи, ако не долети някой и друг Калибр върху производителя. Гражданската отбрана провери ли бомбоубежищата?
95
8
 
20
 
! Отговори
mm преди 2 години
Стига си слушал глупостите на Зеленски ,толкоз са добри Укранците ,че къде им отиде 200 000 официална армия та мобилизира всичко живо
94
7
 
13
 
! Отговори
До ахм преди 2 години
Противоречиш си в 1 изречение. Страхливци и нападали . После загубили. Отиди и си пусни зомбивизора- нова тв, бТВ, снн, нбс, Дойче веле. От изказването ти се подразбира че нямаш мозъчна дейност,а приемаш подадените заготовки от медиите. Нормално след 2 години обработка с така наречената пландемия е да поемаш всичко което ти се каже за реалност
93
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен третата световна вече е факт.За сега икономически но е въпрос на време в този конфликт да се включат други страни.
92
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До mmМного съветски филми си гледал. Сега думите BMW, Samsung, Порше, И хиляди от този вид са им по познати от Жуков / пожертвал 2 млн двадесетгодишни с тактика от времето на Наполеон/ Не напразно Путинчето хвърли в Украйна кадрови военни на заплата и по малообразовани наборници. Пропуснах - и ислямски главорези, ама те нещо се загубиха на тоя терен