Петима ранени след като снаряд избухна до жилищен блок в Киев

Пострадала е и детска градина, но в нея за щастие не е имало хора
20 мар 2022 20:15, Нели Христова
47
Петима ранени след като снаряд избухна до жилищен блок в Киев
Снимка: БГНЕС

Снаряд избухна днес в двор, разположен точно пред жилищна сграда в Киев, и рани най-малко петима души. Двама са настанени в болница, съобщи кметът Виталий Кличко, цитиран от Франс прес, предава БТА.

Десететажната сграда е силно разрушена, констатираха журналисти от Франс прес, според които по нея се виждат следи от избухналия пожар, а всички прозорци са отнесени.

В двора с площадка за игри, покрит с отломки, стоят обгорелите останки на две коли.

Пожарникарите са отвели една възрастна жена и мъж в шоково състояние с повърхностни рани по лицето в пристигнала линейка, където двамата са получили медицински грижи.

"Късмет е", че други жертви няма, коментира пред АФП Свитлана Водолага, говорителка на украинската спешна помощ. Шестима души бяха извадени живи от развалините, посочва тя.

Пострадала е и детска градина, но в нея за щастие не е имало хора.

"Сестра ми беше на балкона, когато стана това, за малко да я убият", разказва 30-годишната Анна. "Моля ви се, НАТО , затворете въздушното пространство" над Украйна, добавя тя и завършва с думите "Мразя Путин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Бомби нацитата до край Путин човечеството е с теб!
9
17
 
1
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Ужас! Време е да падат снаряди и в Москва!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще си го получат. Няма да останат ненаказани за тези зверства. А такива като тоя дето се пише Ужас, трябва да има затвор ако сме нормална държава.
7
1
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Цял снаряд само за 24 часа при това в столицата. Има и ранени. Не мога да повярвам. Такава кървава война света не е виждал. Вече дори има взривен участък от железопътна линия макар и да со го взривили украинците да не могат руснаците да минават по жп линията. Дори и видео сиа си направили как залагат взрива под железопътния мост. Какви смели украинци. Слагат взрива, взривяват моста и записват колко са велики. Поне вече можем да кажем, че войната не подмина и жп линиите.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бог да прости началника на инженерните войски на западния военен окръг полковник Николай Овчаренко и героично загиналите 18 офицери от щаба му. амин
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината потвърдена ли е? Да не се окаже, че украинските нацисти са предизвикали експлозията, примерно взривил се е снаряд от оръдията, които са разположили до блока и детската градина.
4
8
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Фашистите избиват собственият си народ....
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те цивилните в Киев са в метрото. Пък ранените военни са нещо нормално при война. Просто не е трябвало да се струпват много военни до жилищния блок. Нали знаят, че гадните руснаци стрелят само по жилищни блокове.
2
3
 
14
 
! Отговори
Говедо преди 2 години
Когато оръдията ти са разгърнати в междублоковите пространства, въпрос на късмет е кой етаж ще уцелиш.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли? Поне два пъти дневно някъде падат снаряди в тази война. Да падлудееш проста!