Лондон дава на Украйна над 4000 противотанкови ракетни системи

Те са за "съпротива срещу руската агресия"
22 мар 2022 20:50, Красимир Ангелов
237
Лондон дава на Украйна над 4000 противотанкови ракетни системи
Снимка: БГНЕС

Великобритания е предоставила на украинските сили повече от 4000 противотанкови ракетни системи, за да подпомогне "съпротивата им срещу руската агресия", съобщава Министерството на отбраната.

В поредица от туитове министерството заявява, че изпратените устройства са NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapons - леко противотанково оръжие от следващо поколение).

Министерството се позовава и на видеоклип, който определя като "руска пропаганда".

Това са кадри, публикувани от двама известни с измамите си руски блогъри, които питат министъра на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс за предполагаема програма за ядрени оръжия за Украйна и които изглежда предполагат, че Обединеното кралство изпитва недостиг на противотанкови оръжия. В туитовете МО заявява, че Обединеното кралство разполага с "достатъчно оръжейни системи, за да защитава както националната сигурност на Обединеното кралство, така и да поддържа ангажиментите си към НАТО".

"Хората трябва да бъдат много скептични към отразяването и приемането за реално на която и да е част от тези подправени от руската държава клипове", добавят от Министерството, цитирани от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
0
 
! Отговори
Т преди 2 години
Те хубаво пращат ама то не останаха укри да ги ползват тия противотанкови оръжия
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно. Като дойде момента руснаците ще дадат на ирландцте и шотландците 400 000.
181
3
 
3
 
! Отговори
Владимир Путин преди 2 години
Чудя се дали 100 метрова вълна ще е достатъчна за острова на грозната прическа или да поръчам една 200 метрова с термоядрения дрон Посейдон?
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питин си ви мачка и с нлоу и без нлоу. Все му е тая.
179
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Великобритания САЩ и Канада не сме чули да приемат бежанци. Защо. Дори Франция обърна внимание за това. Зашото не искат мир искат война. Запада води война с Русия и това беше целта. За Украйна ще остане само славата от лозунга който след войната ще бъде забранен в Европа. Така както поздрава на хитлеристите.Това поредно наливане на масло в огъня е срам и позор за Англия и Запада.
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От голяма икономическа криза се излиза само с голяма война факт от векове.Това което е сега е само предлюдие на това което ще се случи през лятото. Запомнете ми думите от хълм на хълм човек ще остане и на златна трапеза хлян ще яде.
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До стига бе, с 4000 ПРС Великобритания ще спре ли ковчезите на руските войничета както цинично си се изразил.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До свой сложи си лайк все пак е война и всеки лайк има значение.
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора благославяйте евраговете си. Борис Джонсън е враг на славянството. Да го благословим. И всички останали врагове на славяните да ги благословим. Това е война за православието.
174
4
 
5
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Англия винаги е била враг на България!Англия е най-големият колонизатор,на сметката на който има десетки милиони човешки жертви ище повече разбити съдби.Така,че който и да воюва срещу нея,подкрепям другата страна....На Дойран им показахме как се воюва!!!
173
4
 
4
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Наглите Англосанксонци,май търсят Трета Световна Война,почти колкото наркомана Зеленски.Русия ясно заяви,че ще отвърне подобаващо на враждебните държави.Ало Еврогейците,това не са старите войни.Сега има ядрено оръжие!!!Ако Русия понесе големи загуби,дали няма да и писне и да се стигне до най-лошото.Ама какво да очакваме от бездетни политици и др. с нетрадиционна ориентация?
172
8
 
8
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
Като четеш руските таракани из форума, ще излезе че Западът бил виновен за всичко? Горките Путинисти, те си се разхождали "свободно" с танковете из Украйна, а някакъв си Запад и укри им пречели! Горките! Що за цинизьм и лицемерие! Жалко за хилядите кофчези на млади русначета! Ама вие не вярвате нали ? Това си е западна "пропаганда"?
171
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ти кажат англичанин и пред погледа ти застава едно белезникаво петно, добре че отидоха индийците за да се оцветяване малко. Още си играят на крале и кралици на които народа плаща издръжката, а се възмущават от комунизма, а тия какви са. Живеят в дворци, нищо не работят и от къде са им парите. Английския език трябва да се забрани в ЕС, те избягаха от там и този език е ненужен.
170
4
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Върхът на лицемерието. Първо сумати години радикализират Украйна и сега им наливат старите си оръжия да се избиват.. Само и само да поставят Русия на колене. Да де, ама явно имат да учат още от историята..
169
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли такава простотия от тия така наречени западняци,въоръжават,насърчават да се трепят там момчетата,а дъртаците управници(те са все дърти) си седят на топло и потриват костеливи ръчички и не им пука кой умира и кой не ...каква гадост само !
168
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, дава и това което дава отива в ръцете на луганската и донецката армия, щото укропите заразяват всичко и търтят да бягат. В момента основно се бият фашагите от Азов и Айдар. Редовната армия където се бие е под страх от разстрел от Азовските формирования. Чуждестранните наемници и доброволци почнаха да бягат, щото видяха, че това не е като да се биеш срещу афганистанските козари. Лошото за тях е че немогат да напуснат лесно страната, връщат ги на фронта или ги разстрелват и тях.
167
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той принца им избяга от Лондон на тия ама и те се имат за фактор. Като ги подпукат руснаците ще подвият опашки. САЩ и Великобритания са най-голямото зло за света, които се крият зад думата "демокрация". Двете страни искат само да заграбват учените им са от цял свят защото купуват умове. Никога не говорят за техните богаташ и за робския начин на живот на подчинените им. Хората трябва са работят на няколко места за да оцеляват, но това е тотално изтискване на човешкия живот.
166
5
 
0
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До Анонимен 187: Доколкото знам на онези амекански дипломати от Хавана въоще не им е смешно! Очаквайте скоро и в други столици! А за онези съветски куфарчета в който има неутронна ядрена бомба нещо напоследък не се чува.
165
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В теориите на конспирацията има един доклад който казва че до 25г. ГБ ще наблюдава 16 млн. Не знам дали е истина или конспирация. Мислех си че е свързано с К19. Вече нищо не мисля. Запада ме разочарова и отблъсна.
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ гледа отгоре! Който е лъгал ще си понесе последстията, онези отишли при Сатаната няма да им трябва да лъжат в казана.