Лондон дава на Украйна над 4000 противотанкови ракетни системи

Те са за "съпротива срещу руската агресия"
22 мар 2022 20:50, Красимир Ангелов
237
Лондон дава на Украйна над 4000 противотанкови ракетни системи
Снимка: БГНЕС

Великобритания е предоставила на украинските сили повече от 4000 противотанкови ракетни системи, за да подпомогне "съпротивата им срещу руската агресия", съобщава Министерството на отбраната.

В поредица от туитове министерството заявява, че изпратените устройства са NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapons - леко противотанково оръжие от следващо поколение).

Министерството се позовава и на видеоклип, който определя като "руска пропаганда".

Това са кадри, публикувани от двама известни с измамите си руски блогъри, които питат министъра на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс за предполагаема програма за ядрени оръжия за Украйна и които изглежда предполагат, че Обединеното кралство изпитва недостиг на противотанкови оръжия. В туитовете МО заявява, че Обединеното кралство разполага с "достатъчно оръжейни системи, за да защитава както националната сигурност на Обединеното кралство, така и да поддържа ангажиментите си към НАТО".

"Хората трябва да бъдат много скептични към отразяването и приемането за реално на която и да е част от тези подправени от руската държава клипове", добавят от Министерството, цитирани от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците харесват Путин, защото има синдром на Даун! Путин харесва китайците защото има синдром на Даун! Путин е мистър Даун!
102
11
 
3
 
! Отговори
До 118 преди 2 години
Флотът на Великобритания е третият най-силен в света. Не знам какво русия може да направи, но Великобритания, която има към 150 военни бази в цял свят на всеки един континент, ще смачка русия за 24 часа.
101
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това избиване и касапница на православни християни славяни се извършва от ЗАЩИТНИКА НА ПРАВОСЛАВИЕТИО ТАВАРИШТ ПУТИН.
100
4
 
1
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До Как мислите?: Ако това се случи, ще трябва Лондон да го прекръстим на Нова Атлантида!
99
5
 
2
 
! Отговори
До Как мислите? преди 2 години
Островът е много лесен за потапяне............това е ясно като бял ден................едно копче и тъ.пата кралица ще се дави под морето..............ще стане много забавно!!!
98
3
 
9
 
! Отговори
Сергей Лавров преди 2 години
е гений в политиката и дипломацията............а английската външна министърка..............хаха................видяхме колко проста ов.ца е...............не знае кой град е в Русия, кой град е в Украйна..............не бях виждал толкова куха лейка.......проста като гъбена чорба....голямо падение за прословутата навреме английска дипломация!!!
97
4
 
5
 
! Отговори
Как мислите? преди 2 години
Ще издържи ли острова ако на дъното на ламанша бъде взривен 100 мегатонен ядрен боен заряд докаран там от подводен дрон "Посейдон"? Американците казват, че това ще формира цунами с височина 500 метра. За сравнение цунамито потопило фокушима беше високо 14 метра и навлезе на 10 километра навътре в сушата!
96
5
 
2
 
! Отговори
радефф руска подлога преди 2 години
А наш Радеффф изпрати палатки
95
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин в момента избива православни християни, деца, жени, старци.Повтарям православни славяни са избивани от Путин.Това горното да се знае от православния християнски български народ за да не се чуди когато същия луд Путин започне да го избива и него по някаква измислена причина.
94
4
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тия се измъкнаха от Европа и наливат бензин заедно със САЩ.
93
6
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 2 години
Напротив, това е начинът, мишко. Затова те са империя и са владяли целият свят, а България винаги е била малка и поробена.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107 Така ли мислят, за невинните хора. Откога руските фашисти се загрижехте за хората. ще се разплача. Великата руска армия най-хуманно убива и разрушава градове.
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** в момента избива православни християни, деца, жени, старци.Повтарям православни славяни са избивани от ***.Това горното да се знае от православния християнски български народ за да не се чуди когато същия луд *** започне да го избива и него по някаква измислена причина.
90
5
 
8
 
! Отговори
^ преди 2 години
И аз като колегата Гадорян не съм от най-големите фенове на Владимир Владимирович.........но говоря като физик и военен експерт..............руснаците са гении във физиката и военните технологии..........затова хиперзвуковите оръжия на руснаците са хит и никакви западни ПВО-та не могат да ги спрат...........аз дори знам принципа на тези оръжия, но няма да ви ги кажа, да...........защото аз съм гений, а вие сте прости селяни!!
89
4
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Има нещо друго. Забелязвате ли как първо напълниха Европа с бежанци от Бл Изток сега със славяни. Следват предполагам монголоиди и африканци. Някой иска да направи Европа като САЩ. И пипа много хитро и лукаво. Въпросът е каква е целта??!
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, това са най-слабите, политици и дипломати, през последните десетилетия. Вместо, да настояват за мир, за да няма повече жертви, те пращат още оръжия. Така ли мислят, за невинните хора.
87
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГАДОРЯН "Колеги. Изобщо не съм симпатизант на Путин." Путинофилчетата и насън лъжете като разпрани. Точно като идола ви и обкръжението му.
86
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подценявайте моля путин! Он шъ съ бий до последния руснак и до последната копейка за да защити руснаците! Пък и е мноо голем стратегъ!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГАДОРЯН Сега вече и военен експерт ли стана жалък психопат. Елементарно, но за твоето интелектуално ниво е брилятно. Още по-жалък и смешен ставаш.
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ги хвалели тия руснаци бе.нали за 3 дни щяха да минат през Украйна какво стана?! Насраният *** ще го духха