Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици

Украйна публикува списък на руските военни, които са били в града
516
Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици
Снимка: БГНЕС

Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по улиците в продължение на седмици. Това показват сателитни снимки - в противоречие с твърденията на Русия, че убийствата са извършени след напускането на войските.

Сателитни снимки, публикувани от The New York Times, показват, че телата на мъртвите невинни цивилни лежат по улиците на града още от 11 март, което значи, че хората са избити преди повече от три седмици.

Кремъл беше обвинен в геноцид, но Русия отрече нейните войски да са убили цивилни и заяви, че сцените са "поредната измама".

Сателитните снимки, предоставени на вестника от Maxar Technologies, показват, че най-малко 11 от убитите в Буча са били на улицата от 11 март.

Че починалите не са загинали скоро, се вижда и от състоянието на труповете, пише вестникът. Повечето тела са в някаква степен на разложение въпреки студеното време в последните седмици.

Още по темата
Украйна публикува списък на руските военни в Буча

Украинското разузнаване публикува списък на руските военнослужещи, "които са извършили военни престъпления срещу народа на Украйна в Буча".

Списъкът, публикуван на сайта на Министерството на отбраната, включва имената, датите на раждане, номерата на паспортите и званията на около 2000 военнослужещи.

Съобщението е придружено с текст: "Запомнете! Всички военнопрестъпници ще бъдат изправени пред съда за престъпления, извършени срещу цивилното население на Украйна."

Имената на служителите са публикувани в навечерието на налагането на нови санкции срещу Русия заради клането в Буча. Според британската медия NBC е възможно ЕС да въведе персонални санкции срещу военнослужещите, окупирали Буча.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи обръщение към делегатите на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което ще се проведе днес, 5 април, по настояване на Великобритания.

Основна тема на разговори ще бъдат данните за масовите кланета, извършени от руската армия в Украйна.

„Този ​​уикенд в ужасяващи кадри и репортажи от Буча видяхме как невъоръжени украински цивилни са били застреляни с вързани ръце зад гърба. Повече от 800 тела са оставени на улицата или хвърлени в масови гробове. Жени бяха изнасилвани пред очите на децата им“, каза британският постоянен представител Барбара Удуърдт в специално видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: войната в УКрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да видим какво показват руските сателити ... или те нямаат сателити, или имат, ама няма какво да покажат :) Цялата им т.нар. мощ я видяхме какво представлява, слабо въоръжение, никаква организация и планировка. Бензиностанция с ракети (на привършване).
291
8
 
9
 
! Отговори
Шашличенко преди 2 години
Абе Кром, ти като си толкова ербап смееш ли да правиш секс с украинка без презерватив? Кажи бе, трансгерой.
290
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нация от която се е пръкнал Чикатило....не ми я хвали.
289
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 307 "Я се осъзнай балъ-чок" Селското елементарно битие на русофилите/путинофилите личи по това, че когато го удрят на коментари, винаги използват фрази и думи, които намекват за свойския байганьовски самоизтъкващ се език, с който се стремят да скрият липсата на знание и морал, за сметка на техните лични неадекватни и подкупни "оценки" (понякога от купени от личния еснафски интерес, понякога директно от някой друг)
288
2
 
6
 
! Отговори
Съдиятааааа... преди 2 години
Труповете вънка!
287
2
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Саламич Колбасенко - аз отново да те посъветвам - не ни прави свидетели на еротичната си мечта. Просто обърнах внимание, че от сутринта бленуваш за анатомичните дадености на Вовата.
286
15
 
11
 
! Отговори
Колбасич Саламенко преди 2 години
Ние обаче отлично помним образцовия украински гражданин Чикатило. Тоз укроппп наистина ядеше хора. И точно неговите последователи сега обвиняват Путин в канибализъм. Това е нечовешко, дрогаре говедаре.
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днессс сме 5-ти април" - Днес Е пети април. Ние не СМЕ дата.
284
2
 
0
 
! Отговори
Саламич Колбасенко преди 2 години
А защо в частност така усърдно сте се втренчил в колбасарските ми коментари, дрогарю Кренвиршенко. Вие май сте латентно третополов и ви влече да сте на мястото на Лизза Мишпека
283
9
 
1
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Днессс сме 5-ти април, а снимките са от 11-ти. Няма лъжа, няма измама! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
282
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Саламич Колбасенко - хвани та мирясай накрая, бе палавник?! То не ти се присънва на Вовата "колбаса", по преди това искаше "блаженните" камбани да му изближеш? Нещо си се превъзбудил. Ще ти дърпа Митрофанова ушаците. Виж там нещо по телевизията - ХХL да "свалиш" малко напрежението. Разбирам, че само салама на Владимир би те направил истински блажен, но..тая русофилска награда не всекиму е отсъдена.
281
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите явно се издържат с писане на опорки спуснати от Кремъл.По цял ден повтарят едно и също като папагали.Ставате смешни вече с тези укрофашисти,азовци и зеленчуци!То е ясно че русия с тази война затъна яко,целият свят я е изолирал.
280
22
 
5
 
! Отговори
НАПЪЛНО НЕВАКСИНИРАН преди 2 години
Тия трупове са като на жертвите на ковида. Измислени и изсмукани от пръстите за пари. Така става като тръгнеш срещу Русия без маска на носа - веднага умираш от ковид
279
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес сме 5 Април." - Днес Е първи Април. Ние не сме дата. Първи клас, добре ли сме?
278
17
 
6
 
! Отговори
От седмици преди 2 години
От седмици били труповете, а чак сега врещят ?! Намирисва, намирисва, ама не от труповете, а от троловете.
277
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички русофили и русофоби сте грешка на българското образование и разделяте народа на две. Крайате го по-неутрално. Трупове сме виждали и в Югославия, и в Ирак, и в Чечня, и в Афганистан - от кога почнахте да поставяте, чуждите интереси пред нашите? Аре у лево емоционални червеи! САЩ били доброто, Русия били доброто... Ние колония ли сме или българи? На какви се цепите с тия руски, американски и украински знамена по площадите? Пълни роби.
276
4
 
15
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До ХАХАХАХАХА - Ти на какви хапчета си? Днес сме 5 Април. Въобще, това русофилските *** нормални хора ли сте? Будите отвращение.
275
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На комунист,особено руски фашист не вярвайте.
274
3
 
7
 
! Отговори
гугъл преди 2 години
Русофили преименувани фашисти на социалисти с ампутирани мозъци. Дайте си адреса да Ви преброя плочките пред входа има сателитни снимки по часове.
273
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
До Анонимен 297И на любителите уфолози така им се привиждат доказателствата на живот на Марс.