Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици

Украйна публикува списък на руските военни, които са били в града
516
Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици
Снимка: БГНЕС

Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по улиците в продължение на седмици. Това показват сателитни снимки - в противоречие с твърденията на Русия, че убийствата са извършени след напускането на войските.

Сателитни снимки, публикувани от The New York Times, показват, че телата на мъртвите невинни цивилни лежат по улиците на града още от 11 март, което значи, че хората са избити преди повече от три седмици.

Кремъл беше обвинен в геноцид, но Русия отрече нейните войски да са убили цивилни и заяви, че сцените са "поредната измама".

Сателитните снимки, предоставени на вестника от Maxar Technologies, показват, че най-малко 11 от убитите в Буча са били на улицата от 11 март.

Че починалите не са загинали скоро, се вижда и от състоянието на труповете, пише вестникът. Повечето тела са в някаква степен на разложение въпреки студеното време в последните седмици.

Още по темата
Украйна публикува списък на руските военни в Буча

Украинското разузнаване публикува списък на руските военнослужещи, "които са извършили военни престъпления срещу народа на Украйна в Буча".

Списъкът, публикуван на сайта на Министерството на отбраната, включва имената, датите на раждане, номерата на паспортите и званията на около 2000 военнослужещи.

Съобщението е придружено с текст: "Запомнете! Всички военнопрестъпници ще бъдат изправени пред съда за престъпления, извършени срещу цивилното население на Украйна."

Имената на служителите са публикувани в навечерието на налагането на нови санкции срещу Русия заради клането в Буча. Според британската медия NBC е възможно ЕС да въведе персонални санкции срещу военнослужещите, окупирали Буча.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи обръщение към делегатите на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което ще се проведе днес, 5 април, по настояване на Великобритания.

Основна тема на разговори ще бъдат данните за масовите кланета, извършени от руската армия в Украйна.

„Този ​​уикенд в ужасяващи кадри и репортажи от Буча видяхме как невъоръжени украински цивилни са били застреляни с вързани ръце зад гърба. Повече от 800 тела са оставени на улицата или хвърлени в масови гробове. Жени бяха изнасилвани пред очите на децата им“, каза британският постоянен представител Барбара Удуърдт в специално видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: войната в УКрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
21
 
13
 
! Отговори
аз до ДДРОнег преди 2 години
Руснаци направили официално извинение за Катин- на президенстко ниво. Само че ако си *** и не знаеш че преди събития в Катин поляци убиват 150 хил красноармейци в лагери на смъртта. Сталин нарежда да убият полски офицери , които участвали в убийства на руски войници. Кога поляци ще се извинят за 150 хил. убити??? Така че когато плещеш поне да научиш нещо от история - оная истинска , не Холивудската
311
22
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Вече Холивуд се превръща в цирк - майки насилвани пред оччите на децата??????Кой това твърди - самите децата ?????????????? И как точно описват събитието????Съвсем укронацисти откачили. Жалко за Зеленски - беше не е лош артист, добър комик. Станал партенка
310
14
 
13
 
! Отговори
Мобилен Крематориум преди 2 години
Гледах в друг сайт видеото от улицата и сателитните снимки от New York Times. Това, което ми прави впечатление е, че снимащия от колата може да слезе от нея и да снима от близо труповете, един вид като доказателство в някой международен съд, а той като минава покрай тях снима в другата посока. На сателитните снимки единия труп е на пътното платно, а на видеото е на тротоара. На една снимка си "личи" позицията на единия труп, на друга не се виждат добре колите, спрени на пътя.
309
6
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Както напомниха някои, нека си спомним как руснаците отричаха и за КАТИН !!!___Че и набеждаваха нацистите, същщото правят и сега !!!
308
27
 
21
 
! Отговори
джо преди 2 години
не се напрягай народе...... Истината е една, ЗАПАДА ЛЪЖЕ като за Световно. То не бяха Скрипал. ту пациент номер едно, спортисти и какво ли не още.... На лъжата без доказателство могат да повярват само предубедените хора. Жалко за истината, тя ще възтържествува, но няма да върне живота ха мирните граждани загинали по вина и от ръцете на бандеровците.
307
14
 
22
 
! Отговори
Със задна дата преди 2 години
Къде бяха тези сателитни снимки 5 дни назад и защо не ги показаха тогава?
306
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се чудя щом за всичко Путин е виновен,да тръгне както трябва из Укрия и да я свърши за няколко часа.
305
20
 
25
 
! Отговори
жалката истина преди 2 години
"За руснака да излъже е като да си издуха носа. Лъжата за тях произлиза от робската им същност. Народ, който никога не е знаел и не е говорил истината, народ на духовни и физически роби. Жалки хора" - Николай Карамзин
304
31
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
След зверството в Катин,това престъпление на руснаците не е изненада.Следват си традициите.Русия винаги е била дивашка и варварска държава.
303
21
 
39
 
! Отговори
ист преди 2 години
Руските военнопрестъпници отричат за масовите убийства в Буча и другите украински градове. Така отричаха и за Катинското клане на хиляди поляци . Руският фюрер трябва да бъде съден за геноцид над мирно население.
302
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това са актьори и са живи и позират. Просто лежат там по няколко дена за реализъм пред сателитите.
301
22
 
16
 
! Отговори
ЗА 334 МДА преди 2 години
Воините и кръвопролитията благодарение на Сащ в Ирак,Иран ,Либия,Йемен (нато) ,Югославия ,Сирия и още и още какво са ! Капка в морето или цял океан
300
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Делфийският оракул - И забелязваш ли как веднага ми изтриха коментара ;} Тук не се цели край на конфликта, а влизане в него с цел разграбване. Елементарен народ, го играят по елементарен начин.
299
10
 
19
 
! Отговори
до 330 преди 2 години
Ако изкарат снимките от руските сателити най вероятно ще се види същото.Само,че те няма да ги изкарат.
298
17
 
29
 
! Отговори
Стиви преди 2 години
Какви снимки какви пет!!! Същите безобразия руснаците вършеха в Чечня,Грузия,Молдова,Сирия а малко по назад в времето в Афганистан,Чехия и Полша.Слава Украина!
297
15
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
в тубата ей това е записа на специалната украйнса полиция които първи са разчиствали на 02.04 в Буча - 9MNuMJNIS64 Трупове няма !!!! а на другият ден се търкалят по улиците
296
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Делфийският оракул "Войната между Русия и Украйна е Божие наказание над тези два народа затова че са забравили светлия си български произход." - Така е. В историята на Украйна никъде не се споменава Велика България. Затова казвам, че не трябва да взимаме страна. Докато се цепим на русофили и русофоби ни вдигат цените. Ако Русия и САЩ се мразеха толкова щяха да си разчистват сметките в Чуткотка и Аляска, но те играят цирк и колонизират Европа.
295
4
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Шашличенко - да, смея. С Олга Куриленко. Без презерватив. Тя е моя еротичен блян. За ралика от тоя на Саламича - теб мече те видяхме.
294
5
 
4
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
""Кубрат дали гледа от оня свят и знае кое е доброто? Колко ли българи с украински/американски и руски знамена успя да преброи Аспарух гледайки ни от оня свят?""""Ще ти отговоря сериозно. Войната между Русия и Украйна е Божие наказание над тези два народа затова че са забравили светлия си български произход. Това проклятие важи и за всички останали, най вече за македонците. Осъдени са на нещастие докато не си припомнят произхода. Факт.
293
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е снимката?