Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще участвате ли в полския прайд тая година?
8
1
 
18
 
! Отговори
Сериозен преди 1 година
Аз тик-ток инфлуенсърите не ги третирам сериозно.
7
31
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Полша,Унгария и Чехия никога не са били друго,освен врагове.на Русия. Малко след руското освобождение на Европа от фашизъм си пролича ,ако и бидейки членки на СИВ и Социалистическият блок,че са потомци на заклети нацисти. Дори на Унгария,която се прави на русофилска днес не може да се има доверие. Дори и на Кадиров. Русия освободи България от Османско ислямско и юдейско робство. В това време прадядовците на Кадиров с Русия ли бяха или със Султана? Със Султана,разбира се. Вяра в Русия...вяра!
6
29
 
15
 
! Отговори
Ахмак сила преди 1 година
И на Полша ще дойде реда.
5
25
 
21
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Пътя за Берлин минава през Полша!!!
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши"" Ехаааа. А Путин пак ще стане на 20 години. Ботокса помага, вЕрвайте. :)))
3
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша си искат и те парче от Украйна. Режат като баница.
2
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ обмислят да дадат на Украйна ракетни системи с далечен обсег - Путин се задавил като чул това
1
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров е перко Не ни интересува какво казва