Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров да гледа поляците да не му вържат топките на фльонга около врата за папионка.
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези статии са провокативни и целта е да се настройват хората един срещу друг.А иначе истината е че Русия е тотално и безвъзвратно потънала,благодарение на Путин.
27
12
 
6
 
! Отговори
Полуобувка преди 1 година
Немците в превзеха Полша за една седмица . Да видим кой ще им бие рекорда.
26
7
 
4
 
! Отговори
ВОЙВОДАТА преди 1 година
До Всички Който пишат-Драскат ТУК...Аз Ще се Включа на по Късен Етап за Битката за БЕРЛИН..
25
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще си върне всички заграбени от запада територии!!
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 голям кошмар 100г сланина. Който за 3 месеца нищо не е направил. Незначителен човек. Плъх там дето вряка и толкова.
23
5
 
24
 
! Отговори
Бодър бандит преди 1 година
Я да каже по-добре как "управлява" Чечня като средновековно ханство, в което тихомълком се прилага шериатът вместо руското законодателство. И как полека положението на жените там започва да прилича странно на ограниченията, които им налагат в Афганистан. Направо образцова територия, с чието наличие в границите на Руската федерация Вовата може да се гордее безкрайно. И тъкмо този *** решил да заплашва държава от НАТО. Цирк на три арени.
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви цели е направила русиа клоун ? След 3 месеца на загуби на 1/3 от началната армия и милиарди в икономика , още е в домбас. Ами те там си бяха 8г. За 3 месеца не е мръднала нищо. Освен че стреля ракети по цивилни сгради друго нищо. Те първа ще яде бой.
21
25
 
8
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Полша, Молдова, Беларус ще са следвашите освободени от Русия държави!! После ще дойде реда и на Литва, Латвия, Естония!!
20
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Полша си мисли, че НАТО ще ги пази, много са се объркали. В моментът в който Русия удари Полша и половината държави ще излязат от НАТО за да не се замесват с Русия. Дори по-запознатите може да проследят, че Великобритания създава нов съюз, а Германия се готви да преформатира ЕС. Украйна, Полша и Прибалтика ще влязат в новия европейски съюз заедно с Турция.
19
13
 
6
 
! Отговори
Тц преди 1 година
Киро както нарежда Путин често и без да му мисли.. накрая да не го споменава Кадиров че го търси за кафе .. хахаххаахахах
18
9
 
28
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
Полша и Украйна заедно са 80 милиона, гледайте да не се задавите дано!
17
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия систематично ще си постигне целите. Първо Донбас, после Одеса, след това Киев и като приключи с Украйна ще мине към Варшава, Катовице и накрая развяват знамето от покрива на Райхстага.
16
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше канадиров ? Нещо немога да се сетя. Некво джудже от степите? Що не обявиш война на Полша шишко ?:))) да ти гледаме сеираа..както на джуджето. Солташаккка се прави на страшенн, каква класика
15
15
 
12
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Имаше един укро наемник, който изпълзя от Азовсталь и се канеше да обича Кадиров и дъщеря му! Онзи ден Кадиров пи чай с него! такава е съдбата на татуирани нацисти!
14
6
 
23
 
! Отговори
Щщ преди 1 година
Какво искате от държава, в която след 1917 г. са избити от комунистите повече съветски граждани, отколкото жертвите от ВСВ!
13
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полският национализъм не е от вчера, сега опитват да надъхват и укрите с него. Поживеем, увидим
12
15
 
35
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
Явно този козел Кадиров има желание поляците да му обръснат брадата. Полша е Полша, държава със сериозна армия и член на НАТО. Ще се накефя ако някой луд кадировец или пиян *** пусне дори и куршум в полска територия. Много бързо войната ще свърши и Андрей Дуда и Зеленски ще пият чая си на Червения площад
11
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не могат да направят на Полша, защото Нато мълниеносно ще прати руснаците на Луната!! И този главорез го знае отлично!
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В грешка сте. 95% от Луганска и 60% от Донецка